Şimdi Ara

Monitör Beyaz Ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus VX238 model monitör kullanıyorum. Ürünün ilk sahibiyim ve 10 yılı aşkındır kullanıyorum. Son bir haftadır beyaz ekran sorunu yaşıyorum. Ancak yaşadığım sorun diğer beyaz ekran sorunları gibi değil.

Beyaz ekran sorunu yaşayan kullanıcıların çoğunda ekran beyaz olarak açılıyor ve asla görüntü alınamıyor. Benim monitörüm açılışta görüntü veriyor ve bir süre kullanılıyor. Ancak bir süre sonra bir anda beyaz ekrana dönüyor ve monitör kontrolleri tepki vermiyor. Fişten söküp geri takınca görüntü alınıyor ama kısa süre sonra sorun tekrarlıyor. Başlarda günde 1-2 kez olurken, şu an sıklık epey arttı.

Bu sorunun sebebi hakkında bilgisi olan var mı? Tamir ettirmeye değer mi emin olamadım. Ürün işimi görüyordu ama verimsiz bir tamir sürecine girmektense sıfır ürün almak daha cazip geliyor gibi.

Sorun başlayınca monitör bakınmaya başlamıştım ve almayı düşündüğüm bir monitör var ama stokları tükenmiş ve bir türlü stok girmedi, sadece 1-3 adet ölü pikseli olan outlet ürünü satılıyor, sizce değer mi?

Not : Aramada karşıma çıkan şu konuda yazdığına göre bilgi kartı arızasıymış, ekranı kırık bir monitörden alınacak kartla tamir edilmesi gerekiyormuş.

Monitör Beyaz Ekran sorunudonanımhaber forum
    Asus Monitör Beyaz Ekran Hatası | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/asus-monitor-beyaz-ekran-hatasi--140285801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 29 Temmuz 2025; 2:37:22 >

• Monitörün içini açıp bağlantıları kontrol ettim ve bir sorun göremedim. Monitör devre kartını incelediğimde bariz bir sorun göremesem de, kırmızı işaretlediğim iki kondansatörde tepe noktasında biraz şişme var ama sorun onlardan mı kaynaklı bilemiyorum.

Bu kart tamir edilebilir mi bilgisi olan var mı?

Bu devre kartını nereden temin edebilirim? İnternette bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 29 Temmuz 2025; 20:45:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv pembe ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    PS4 Siyah Ekran Sorunu!
    10 yıl önce açıldı
    Siyah Ekran Sorunu
    11 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.