Şimdi Ara

Monitör alırken dikkat! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O oyunlarda 2K-4K hakkıyla açacak sistemde en az 1080Ti olması lazım. 144Hz her oyunda etki ediyor, geçtim oyunu, günlük kullanımda mouse hareketlerinde bile fark ediyor. AC, GTA gibi oyunları 2K-4K çözünürlükte açmak ayrı dert zaten. AC, GTA aslında yine hızlı oynanan bir oyun. Dağ bayır giderken 60Hz pek fark etmiyor olabilir ama aksiyon anında, araba sürerken vs. arada bariz fark var. Oyun oynanacaksa 100Hz üzeri monitör iyidir. Tabi iyi bir panelle. Bir de bugün 2K'yı ucu ucuna açan sistem varsa ve yakında güncellenmeyecekse 2K monitör alınması oyun için iyi bir tercih olmaz. Bugün 60fps'i ancak tutturan, yarın 40fps'e düşecek, sonra 30fps... Keyifle oyun oynamak için 70+fps almak lazım. Onu da çok iyi donanım yoksa ancak 1080p'de yapılabiliyor.

Çözünürlüğün fark ettirdiği, yenilemenin fark etmediği strateji oyunlarında(Cities Skylines-her ne kadar optimizasyon özürlü olsa da-, Europa Universalis, AoE vs.) çözünürlük bir avantaj olabilir ama genel anlamda oyunlar için 144Hz 1080p>2K 60Hz.

• Selamlar,

Size bir, iki oyundaki gpu kullanımını vereyim. sistemimin son hali; intel 7700 işlemci, gtx 1070 overclocklu (2020mhzde) ve 12 gb ram

Assains Creed Origins: 1080p , ayarlar ultra, 60 fps limitli, ekran kartı kullanım oranı %75-%85 arası gidip geliyor.

Final Fantasy XV: 1080p, ayarlar high-ultra arası ama hepsi ultra değil. 60 fps limit var. ama 45 ile 60 arası dalgalanıyor. ortalama 50-55 fps veriyor. ekran kartı kullanım oranı %98-%100 arası.

Gtx 1060 ilk çıktığında 1080p kartı diye satılıyordu ama bence bir seneye gtx 1070 için 1080p kartı denecek. Benimde bir önceki ekrank artım gtx 1060'dı ve gölge gibi bazı ayarları bir tık kısarak 60 fps alabiliyordum. O yüzden 144 hz gaming daha niş birşey bence. 2k 60 fps daha erişilebilir bence ve trendde o yönde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Yıllardır 2k 144 hz kullanıyorum.Bir dönem sistemi bozmadan 4k 60 hz de denedim sarmadı.Bundan sonra anca 4k 144 hz ips bir panele geçerim ona da daha çok var.O zamana kadar 2k 144 hz devam.
    2k 144hz de işlemciye bf1 oyununda binen yük bayağı hafifliyor mu 1080p'e bakarak? Yorumunuzu merakla beklemekteyim 2k 144hs monitör alacağım buna göre. Gpu şimdilik 1070 ama 10 ay sonra yeni gelecek serinin x070 serisine geçeceğim. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

2k 144hz de işlemciye bf1 oyununda binen yük bayağı hafifliyor mu 1080p'e bakarak? Yorumunuzu merakla beklemekteyim 2k 144hs monitör alacağım buna göre. Gpu şimdilik 1070 ama 10 ay sonra yeni gelecek serinin x070 serisine geçeceğim. Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Akşam bf yi tekrar indireyim yetisir ise kullanimlari atarim. 144 hz 2560x1440 monitorum. 7700hq ile gtx 1070 var

• quote:

Alıntıları Göster
    İmzamdaki sistemi güncel kullanıyorum hala.1080p-2k arası tabiki cpu usage farkı mevcut.2k da bile %60-70 civarı gördüğüm oluyor bazı map lerde.1080 ti cidden kuvvetli kart.bu dediğim oyunda malum cpu cidden yüklenen bir oyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Akşam bf yi tekrar indireyim yetisir ise kullanimlari atarim. 144 hz 2560x1440 monitorum. 7700hq ile gtx 1070 var

Alıntıları Göster
    Çok memnun olurum teşekkürler beklemedeyim. İleri de yeni gtx xx70 serisine geçtiğim de 2k yaparak darboğaz dan bir nebzede olsa kurtulmak istiyorum bf1 oyuncusu olduğum için. Çok fazla CPU istiyor 1080pde 8600k bazen %100 olup gpu %95lerde kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

İmzamdaki sistemi güncel kullanıyorum hala.1080p-2k arası tabiki cpu usage farkı mevcut.2k da bile %60-70 civarı gördüğüm oluyor bazı map lerde.1080 ti cidden kuvvetli kart.bu dediğim oyunda malum cpu cidden yüklenen bir oyun.

Alıntıları Göster
    Anladım 1080p ve 2k CPU usagede ne kadarlık bir fark konusu oluyor hocam ortalama bir oran alırsak % hesabı bazında? %20lik CPU farkı oluyor mu bf1 de? Teşekkürler

• Offline oynanan oyunlar için 60hz yeterli bence, ama özellikle online oynanan fps türü oyunlar için 144hz monitör -bağlantı hızına da bağlı olarak-

60hz'e göre ciddi fark yaratacaktır...

çözünürlük mevzusu ise mevcutta kullanılan ekranın boyutuna ve izleme mesafesine bağlı bir durum açıkçası...

Örneğin moitör olarak tv kullanacaksak ortalama izleme mesafesinde 4k 1080p'ye nazaran ciddi fark yaratacaktır.

Ama tutupta yüksek fps almak için 4k ekranda 1080p çözünürlük kullanmaya kalkarsanız, 1080p ekrandaki 1080p görüntüden aynı çözünürlük olmasına rağmen

net bir şekilde daha bulanık ve berbat bir görüntü alırsınız.O yüzden 4k tv kullanacaksam oyunu da 4k çözünürlükte oynamalıyım.

İşin monitör kısmında 4k çözünürlük ile 1080p arası fark ekran boyutu küçüldükçe hissedilmemeye başlar, hatta bazı ekran boyutlarında hissetmek için kartal

gözlü olmak gerekir.

İdeal olanı ise ekonomik şartlara göre hareket etmektir. Örneğin bir oyunda 1080p 60fps yakalamak için 3000 liralık sistem gerekirken, 4k 60fps için bunun

2 katı bedel ödemek gerekir, eğer ki 144fps yakalamam lazım denirse de cepten çıkan rakam tekrar 2 ile çarpılır.Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Ben hala monitör olsun tv olsun 1080p 60hz kombinasyonunun yeterli olduğu kanaatindeyim.Hayaller 4k 144hz hayatlar 1080p 60hz...

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Bf1 betada oynamıştım daha sonra satın almadım.Beta süresinde ben 120 fps nin altına düştüğünü çok nadir gördüm.İşlemci kullanımı %65-80 arası geziyordu yani 4790k bile fazlası ile yeterliydi.2K da işlemci kullanımı ciddi anlamda düşüyor şuan en mantıklı kullanım senaryosu yüksek bütçe için 2k 144 hz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Bf1 betada oynamıştım daha sonra satın almadım.Beta süresinde ben 120 fps nin altına düştüğünü çok nadir gördüm.İşlemci kullanımı %65-80 arası geziyordu yani 4790k bile fazlası ile yeterliydi.2K da işlemci kullanımı ciddi anlamda düşüyor şuan en mantıklı kullanım senaryosu yüksek bütçe için 2k 144 hz.
    Anladım değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Beta da 2k mı oynadınız 1k mı? %60-80 arası CPU kullanımı 2k için fazla geldi de emin olmak istedim sadece teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Umarım youtube da 720p altında max 30 üstünde de max 60 fps videolar olduğunun farkındasınızdır. Video izleyerek ne görmeyi bekliyorsunuz anlamadım. Bu çağ dışı fikirlerinizi bırakın. Kanlı canlı deneyimleyince algınızda bir problem yoksa arada uçurum fark olduğunu göreceksiniz.
    2 sene öncesinin mesajı hocam şu an 240hz monitörün bile ne kadar fark ettiğini biliyorum. bilmemek suç değil öğrenmemek suç değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Beta da 2k mı oynadınız 1k mı? %60-80 arası CPU kullanımı 2k için fazla geldi de emin olmak istedim sadece teşekkürler

Alıntıları Göster
    oyun iniyor. test ler birazdan gelecek bakalım 2k da 7700hq nasıl olacak
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    2k olarak oynadım.Arka planda çalışan çok uygulama var benim ondan dolayıda olmuş olabilir.Birde max değerleri yazdım yani dikkatimi çeken max değerler.
  • Benim kullanım alanıma göre 2k ve üstü tercih sebebidir. Çok fazla rekabetçi kafasında takılan bir insan olmadığım için olabilir, eskidendi o işler artık keyif almaya bakıyorum. Zaten bu pingler ve internet kalitesiyle 144Hz monitör alıp 5 - 10ms erken görüntü yakalamaya çalışmak BANA(başkasının fikirlerine saygım var) saçma geliyor.
  • Bilen biliyordur ama yine de yazmakta fayda var.

Tazeleme hızı 60hz olan monitördeki 60 fps ile 144 tazeleme hızı olan monitördeki 60 fps çok farklı.

60 hz monitör daha başarılı, doğal desteği olduğu için. Her ne kadar 144 hz monitörler de 60 hz de çalışabilseler de orjinal 60hz kadar başarılı değil 60fps de.

144hz de fps düşünce akıcılık azalıyor. O yüzden eldeki monitörü tam besleyecek gpu yoksa tırt kalıyor yüksek hz. En az 100-110 fps şart. Gtx 1080ti bile yetmiyor 2K 144 için ultrada. Gereksiz şeyleri kapatıp fps artırıyoruz şimdilik. 4K 144 çıksa bile bir süre birçok oyunda akıcılık zor sli ın da verimsiz olduğu düşünülürse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkeen A kullanıcısına yanıt
    İlk olarak rekabetçi oyunlarda (hatta masaüstünde fare ile gezinirken bile) 60hz'den ciddi ölçüde rahatsız olduğumu belirteyim. 1920x1080 120 hz 7 ms tepki süresi olan TN monitör kullanıyorum. Doğal çözünürlükten örnek verirsem, 1080p monitörde 720p oynamayı deneyince midem kalkıyor. Bu zaten bilindik bir konu. Ancak sizin dediğiniz doğal yenileme hızı meselesini de test ettim.

Monitörün 120hz ayarına dokunmadım, oyunları da grafik ayarlarına müdahale ederek 85 ve 60 fps alacak şekilde oynadım.
    Bir sonraki denemede monitörü 85hz'e ayarlayıp aynı oyunu 85 fps ve 60 fps'de oynadım.
    En son denemede monitörü 60 hz'e ayarlayıp aynı oyunu 60 fps'de oynadım.
    Ek olarak 60 hz televizyonda ara sıra 1920x1080 60 fps oyun videosu da izliyorum,

4 farklı şekilde 60 fps'yi denedim ve bunların arasında dikkatimi çeken en ufak bir fark yoktu. 4K monitörde 1920x1080 oynayanlar bundan rahatsız olurken 120 hz monitörde 60 fps oynayanlar çok daha az rahatsız oluyor. Yani doğal yenileme hızı dediğiniz şey doğal çözünürlük kadar sıkıntı çıkarmıyor. 120 hz monitörde 60 fps oynamak 2'ye 1 oran verirken 144 hz monitörde 60 fps oynamak 2.4'e 1 oran veriyor, sanırım sıkıntı buradan kaynaklı. 165 hz monitör olsa sorun daha da belirgin olabilirdi.

1 yıl içinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 1080p ile 1440p monitör arasında kararsızım. 1080p monitör alırsam, git gide yaygınlaşan 1440p ve 4K monitörlerin karşısında geride kalma ihtimalim var. Ancak 1440p monitör alırsam PUBG gibi oyunlarda 100-120 fps'yi yakalamam mümkün değil. Rekabetçi olmayan oyunlarda da msaa, smaa ve ileride çıkma ihtimali olan ray tracing gibi ayarları açarsam 60 fps'yi tutturamam. 1180 ve 1180 Ti alacak kadar da zengin değilim. Ne yapmamı önerirsiniz? İleride çıkacak olan grafik ayarlarını da düşünürsek 1170-1160 ekran kartıyla 1080p 144hz monitör almak daha mantıklı geliyor. Böylece monitör parasından da tasarruf ederim. Hatta 1160 alırsam ekran kartından da tasarruf etmiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 17 Mayıs 2018; 18:59:23 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Monitör alırken dikkat!

Monitör alırken dikkat!

Monitör alırken dikkat!

2k da cpu kullanımı %60 ile %70 arasında benim 7700hq ile. Fakat normal 7700k olsaydı daha az olabilirdi. Zira benim işlemci clock biraz düşük.

• Hocam teşekkürler 1080pde ne kadar cpu usage? Birde işlemci biraz fazla mı ısınmış bana mı öyle geliyor :) Bu arada kullandığınız program nedir msi afterburner mı? Bu şekilde ben ayarlayamadım bir türlü, msi afterburner ise bana program ayarlarınında fotoğrafını çekip özelden atabilir misiniz müsait olduğunuzda? Çok teşekkürler. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • en yüksek tepki süresi ips değilmiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 12 Temmuz 2018; 12:36:41 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.