Geçen sene 2.4 Accord aldım 8 ay kullanıp sattım. Mondeoya göre artıları sağlam olması,tipi bence daha güzel,ikinci eli daha iyi,performans olarak mondeodan iyi. Eksileri ise yol tutuş mondeodan zayıf ve mondeodan fazla yakar.
En büyük hayalim bir Honda Accord (2003 - 2006 arası) Ortalama geliri 2000 lira olan biri olarak sadece hayal olarak kalacak tabi
Gönlümün istediğine mantığım itiraz ediyor çünkü Ama benim merak ettiğim asıl başka konu var
İnsanlar genelde bu segment içinde bir araç ararken full + full özellik arar ve ağzına kadar dolu olsun ister Bu ne kadar mantıklı bir talepdir
Donanım ihtiyacı neye göre belirlenir Güvenlik ve ihtiyaç mı yoksa hava olsun diye mi
D sınıfı bir araç zaten bir çok araca öre daha güvenlidir..ama ufak luks detaylar kullanım kolaylığı ve keyif katar araca örneğin sunroof benim için en önemli bir etkendir çok ferah oluyor ve yaz kış içerinin havasını cam açmadan kolayca temizliyor ha birde görünüşe ayrı bir hava kattığı tartışılmaz :))
quote:
Orijinalden alıntı: gestapo16
bizimki manueldi, otomatikleri konusunda bilgi sahibi değilim. Genel olarak sorunsuz bir araç. 5kişi olduğunuzda yokuş çıkarken zorlanabiliyor. Onun dışında düz yolda gayet seri bir motoru var. İç mekanı oldukça yeterli. Hatta tavanı yüksek olduğu için sınıfına göre çok ferah bir araç. Frenleri etkileyici. Anında durduruyor. Yakıt ise motoru zorlamazsanız çok ideal. Bizim tek sıkıntımız debriyaj balatası oldu. Araç 40bindeyken değiştirdik. Sanırım kronik bir sorun.Ama gerçekten verilen parayı sonuna kadar hakeden bir araç. Fotoğraf 2000 metre yüksekten, 2.5metre kar varken çekildi. Hiç zincir takmadan çıktık ve indik. :) Ön lastikler yarım tur boşa dönerse arkalarda dönmeye başlıyor. Akıllı 4x4 var.
aracın tipleri çok hoşuma gidiyor benim eşiminde nadir beğendiği arabalardan(o sadece dış görünüşe göre karar veriyor :)) bu anlamda sıcak bakıyorum.karda buzda ben de kullanabilirim ankara trafiğinde kışın keyifli olabilirr. peki yedek parçası servisi hakkında ne söyleyebilirsiniz..çok yüksek fiyatlımı acaba servis olayları.. örneğin bu debriyaj balatası ne kadara mal olur bize ...
quote:
Orijinalden alıntı: samsunlyy
bence hiç kurcalama accord çok yakıyor amcamda var şehir içi 12 14 litreyi buluyor trafikte ve perforsmanlı kullanımlarda. aracın ful donanımlı bir araç zati boşa kafanı yorma.
accordda benim aracıma ek olarak ; tam elektrikli sürücü koltuğu belkide sürücü koltuğu ısıtmalı koltuklar deri koltuk halojen far far yıkama yağmur sensörü daha profesyonel ses sistemi vsa .... olacak.. bunlar ilk aklıma gelenler bunar cazip geliyor bana açıkçası...
quote:
Orijinalden alıntı: w.antilles
Geçen sene 2.4 Accord aldım 8 ay kullanıp sattım. Mondeoya göre artıları sağlam olması,tipi bence daha güzel,ikinci eli daha iyi,performans olarak mondeodan iyi. Eksileri ise yol tutuş mondeodan zayıf ve mondeodan fazla yakar.
mondeo da kullanıdız mı yoksa çevreden edindiğiniz bilgilermi
600tl gibi bir rakama mal olmuştu özel servisinde. Yetkili servis 1000TL üzerinde bir rakam istemişti. uzun yıllardır güvendiğim özel servise yaptırdım hiç sorun çıkmadı. Eşiniz kullansa eminim daha çok sever. :)
quote:
Orijinalden alıntı: driven82
quote:
Orijinalden alıntı: ceddiguzel
quote:
Orijinalden alıntı: w.antilles
En büyük hayalim bir Honda Accord (2003 - 2006 arası) Ortalama geliri 2000 lira olan biri olarak sadece hayal olarak kalacak tabi
Gönlümün istediğine mantığım itiraz ediyor çünkü Ama benim merak ettiğim asıl başka konu var
İnsanlar genelde bu segment içinde bir araç ararken full + full özellik arar ve ağzına kadar dolu olsun ister Bu ne kadar mantıklı bir talepdir
Donanım ihtiyacı neye göre belirlenir Güvenlik ve ihtiyaç mı yoksa hava olsun diye mi
D sınıfı bir araç zaten bir çok araca öre daha güvenlidir..ama ufak luks detaylar kullanım kolaylığı ve keyif katar araca örneğin sunroof benim için en önemli bir etkendir çok ferah oluyor ve yaz kış içerinin havasını cam açmadan kolayca temizliyor ha birde görünüşe ayrı bir hava kattığı tartışılmaz :))
Sunroof benim de sevdiğim bir uygulama ama sıcak yaz gecelerinde Sunroof açık güneş tepede pek hoş olmuyor :)
Görünüşe ayrı bir hava kattığı ise tartışılmaz Gerek aracın çizgileri gerek sürüş keyfi beni cezbediyor
Daha önce (2011 yılında) 97 model bir Accordum vardı Isparta İzmir arasını ortalama 74 lira ile (lpg) alıyordum ki mesafe yaklaşık 400 km
Onun bana verdiği keyif ve güveni anlatmam imkansız Kendimi zorlarsam 2003 - 2006 arası bir daha alamaz mısın dersen tabi olur ama gereksiz bir zorlama olur
Yine de (Accord dahil) 10 yaş civarı araçta ne kadar çok donanım o kadar çok masraf anlamına geleceğini biliyorum Donanımlı bir araç sıfır ise sorun yok ama yaş ilerlemiş ise bela gibi geliyor bana
quote:
600tl gibi bir rakama mal olmuştu özel servisinde. Yetkili servis 1000TL üzerinde bir rakam istemişti. uzun yıllardır güvendiğim özel servise yaptırdım hiç sorun çıkmadı. Eşiniz kullansa eminim daha çok sever. :)
yakıt olayı litre cinsinden nedir diye sorsam çok şeymi istemiş oluurm.çünkü 2 araca geçicem bu beni biraz düsündürüyor :)
Ev işi olmasa hiç düşünmez direk 2007 makyajlı kasa Accord alırdım. Tek hayalim olan araç...
şehirdışı 5litreyi çok rahat yakalıyordum. şehir içi ise 7-7,5 gibi oluyordu.
quote:
şehirdışı 5litreyi çok rahat yakalıyordum. şehir içi ise 7-7,5 gibi oluyordu.
lpg de şehir içi 9,5-10 lt yi yakalarsak gayette ekonomik olur..yardımlar için teşekkürederim. aklıma takılan birşeyler olursa rahatsız ederim sizi yine :)
quote:
Orijinalden alıntı: of dead
İkisi'de üç aşağı beş yukarı aynı ayarda araçlar ancak iki aracıda kullanmış birisi olarak Mondeo'nun yol tutuşu daha iyi diyebilirim.Bunun haricinde ufak tefek farklar haricinde iki araç arasında pek fazla bir fark yoktur araçtan memnunsanız mondeo ile devam edin derim.
hocam accordun tüm detaylarını okudum sıcakyüz arkadaşın açtığı başlıktan...fakat size şunu sormak istiyorum.
bazı arkadaşlar accordun kabinin çok gürültülü olduğunu lastik sesi ve kapı fitillerinden ses geldiğini söylüyor. bana göre mondeonunda kabini çok gürültülüdür..acaba mondeoyla kıyaslarsak acaba dahamı sessizdir accord...en çok kafama takılan sorunlardan biri bu benim için..
quote:
quote:
İkisi'de üç aşağı beş yukarı aynı ayarda araçlar ancak iki aracıda kullanmış birisi olarak Mondeo'nun yol tutuşu daha iyi diyebilirim.Bunun haricinde ufak tefek farklar haricinde iki araç arasında pek fazla bir fark yoktur araçtan memnunsanız mondeo ile devam edin derim.
hocam accordun tüm detaylarını okudum sıcakyüz arkadaşın açtığı başlıktan...fakat size şunu sormak istiyorum.
bazı arkadaşlar accordun kabinin çok gürültülü olduğunu lastik sesi ve kapı fitillerinden ses geldiğini söylüyor. bana göre mondeonunda kabini çok gürültülüdür..acaba mondeoyla kıyaslarsak acaba dahamı sessizdir accord...en çok kafama takılan sorunlardan biri bu benim için..
120 ve üstü süratlerde rüzgar sesi alır. Lastik sesi ise kaliteli bir takımla hal olur. Ses abartılı değil ama var. Siz de bizim gibi müzik sesini biraz açıp 8 hoparlörün keyfini sürebilirsiniz. Lpg ile tam uyumlu. Ama iyi bir kit ve montaj ile. 2.4 DOHC İ-VTEC motor ve yarı otomatik şanzıman var. Çift egsozu orijinaldir. Triger zincirdir. İridyum buji ve tam sentetik yağ kullanılır. Sürüş keyfi inanılmazdır...
quote:
Orijinalden alıntı: spectaküler
quote:
quote:
120 ve üstü süratlerde rüzgar sesi alır. Lastik sesi ise kaliteli bir takımla hal olur. Ses abartılı değil ama var. Siz de bizim gibi müzik sesini biraz açıp 8 hoparlörün keyfini sürebilirsiniz. Lpg ile tam uyumlu. Ama iyi bir kit ve montaj ile. 2.4 DOHC İ-VTEC motor ve yarı otomatik şanzıman var. Çift egsozu orijinaldir. Triger zincirdir. İridyum buji ve tam sentetik yağ kullanılır. Sürüş keyfi inanılmazdır...
bilgiler için teşekkür ederim.. alıyorum galiba :)))
quote:
quote:
Kabin sesi olarak evet Accord biraz daha fazla ses alıyor ki zaten Hondalar'ın bazı modellerinde yalıtım zayıflığı olduğunu hemen hemen herkes bilir buda ondan kaynaklı bir durum.Ancak Lastik sesi kullanılan lastikle alakalı olabilir sert lastik kullanılıyorsa tabi ki asfalttaki ses fazla gelecektir.Mondeo'nun yalıtımı biraz daha iyi olduğun için içeriye fazla ses almıyor.
driven82D
kullanıcısına yanıt
cazip gelebilir ama yakıtından korkmaman lazım. bir kaç donanım fazlalığı var. ama genede karar senin.
quote:
Orijinalden alıntı: samsunlyy
cazip gelebilir ama yakıtından korkmaman lazım. bir kaç donanım fazlalığı var. ama genede karar senin.
yakıtında korkulacak bişey yok.. 45-50 kuruş yaksa kışa mondeo bu en fazla 30-35 kuruş yakar bence..yani yakıtın düşeceği kesin...kışın arabayı çok aktif kullanıyorum o yuzden kışı örnek verdim ...yani yakıt konusunda benim için kesin daha avantajlı olacak..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme