Şimdi Ara

Moleküler biyoloji veya tıp arasında yurtdışı olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hangisinde sizce yurtdışında eğitime daha kısa sürede ulaşılır ?

• benim arkadaş Bilkent moleküler biyoloji ve genetiği bitirdi. üstüne master yaptı. sonra almanyada doktora yaptı. şimdi alman kanser araştırma enstitüsünde bilim adamı.

ama Bilkent farkı var tabi.
  • Sıralama 5k gelecek nereler gelir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genLiinsan -- 25 Haziran 2013; 1:42:23 >
  • hedefin yurtdışıysa molekülerde şansın çok daha yüksek bence 4+1 yıl hazırlıktan sonra akademik ortalaman iyiyse bursla yüksek lisans için doktora için yurtdışına gidebilirsin.Tabi Bilkent Odtü İtü Boğaziçi gibi bir üniversite ise. Tıpta ise 6 yıl eğitim + 2 yılda diplomanı zorunlu hizmet yapmadan vermedikleri için fazladan 3 yıl kaybın olur Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'deki tıplarla bazı ülkelerin denklik problemleri var yani orada yüksek lisans derecesiyle mezun olduğunu kanıtlamak için bir yeterlilik sınavı yapıyorlar.Moleküler Biyolojide böyle birşey duymadım. ABD için GRE ve TOEFL'da iyi skorlar iş görür bence Tıp okursanda yine bunlar gerekli tabi,ayrıca seçeceğin Tıp fakültesi de önemli Koç Bahçeşehir Hacettepe gibi yurtdışı bağlantıları çok iyi olan bir üniversite seçeceksen Tıp yaz ama diğer tıplarda alacağın eğitim seni yurtdışı için çokta avantajlı bir konuma getirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: pyrrhicvictor

hedefin yurtdışıysa molekülerde şansın çok daha yüksek bence 4+1 yıl hazırlıktan sonra akademik ortalaman iyiyse bursla yüksek lisans için doktora için yurtdışına gidebilirsin.Tabi Bilkent Odtü İtü Boğaziçi gibi bir üniversite ise. Tıpta ise 6 yıl eğitim + 2 yılda diplomanı zorunlu hizmet yapmadan vermedikleri için fazladan 3 yıl kaybın olur Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'deki tıplarla bazı ülkelerin denklik problemleri var yani orada yüksek lisans derecesiyle mezun olduğunu kanıtlamak için bir yeterlilik sınavı yapıyorlar.Moleküler Biyolojide böyle birşey duymadım. ABD için GRE ve TOEFL'da iyi skorlar iş görür bence Tıp okursanda yine bunlar gerekli tabi,ayrıca seçeceğin Tıp fakültesi de önemli Koç Bahçeşehir Hacettepe gibi yurtdışı bağlantıları çok iyi olan bir üniversite seçeceksen Tıp yaz ama diğer tıplarda alacağın eğitim seni yurtdışı için çokta avantajlı bir konuma getirmez.

Teşekkür ederim cevap için. Peki size de sorayım Almanyada başhekim dayım var referansla falan bir şeyler olmaz mı? Uludağ veya ege üniversitesinin yurtdışı referansı azdır sanırım.
    Ayrıca moleküler biyolojide dediğiniz tüm üniler tutuyor.Çok kararsız kaldım.

• Takip
    Edit: genetikte bilkent en iyi heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

quote:

hedefin yurtdışıysa molekülerde şansın çok daha yüksek bence 4+1 yıl hazırlıktan sonra akademik ortalaman iyiyse bursla yüksek lisans için doktora için yurtdışına gidebilirsin.Tabi Bilkent Odtü İtü Boğaziçi gibi bir üniversite ise. Tıpta ise 6 yıl eğitim + 2 yılda diplomanı zorunlu hizmet yapmadan vermedikleri için fazladan 3 yıl kaybın olur Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye'deki tıplarla bazı ülkelerin denklik problemleri var yani orada yüksek lisans derecesiyle mezun olduğunu kanıtlamak için bir yeterlilik sınavı yapıyorlar.Moleküler Biyolojide böyle birşey duymadım. ABD için GRE ve TOEFL'da iyi skorlar iş görür bence Tıp okursanda yine bunlar gerekli tabi,ayrıca seçeceğin Tıp fakültesi de önemli Koç Bahçeşehir Hacettepe gibi yurtdışı bağlantıları çok iyi olan bir üniversite seçeceksen Tıp yaz ama diğer tıplarda alacağın eğitim seni yurtdışı için çokta avantajlı bir konuma getirmez.

Teşekkür ederim cevap için. Peki size de sorayım Almanyada başhekim dayım var referansla falan bir şeyler olmaz mı? Uludağ veya ege üniversitesinin yurtdışı referansı azdır sanırım.

Bu biraz ne istediğine göre değişir Tıp okuduktan sonra yurtdışında uzmanlık koşullarını incele çokta kolay değil ne yazık ki ABD'de USMLE diye bir uzmanlık sınavı var ve sanırım 3 kere girme şansın var aynı şekilde Almanya'nın da bir uzmanlık sınavı var diye biliyorum. Bu sınavlarda en az Tus kadar zor.Dİl yeterliliğinden bahsetmiyorum bile.Yurtdışı istemesen kesinlikle tıp yaz derdim ancak hedefin yurtdışında bir kariyerse Mol.Biyoloji bence daha mantıklı ama hedefin sadece bu ise . Dersen fikrim değişebilir Türkiye'de yaşarım, o zaman tıp yaz Ayrıca şu Üniversitelerin Moleküler Biyoloji bölümlerinin sitelerini incele ders programlarına bak hocaların kariyerlerine bak mezunları öğrencileri nerelerde akademik çalışmalar yapmış incele, Hangi üniversitenin yurtdışı bağlantıları daha fazla bak.Aynı şekilde hedeflediğim Tıp Fakültelerinin de tüm bu olanaklarını incele sonra Tıp mı Moleküler Biyoloji mi karar verirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkentte Genetik okuyup daha sonra üstüne 2 yıl fransada master yapıp, Tekrar sınava girip TIP kazanan bir insan tanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xeratula

Bilkentte Genetik okuyup daha sonra üstüne 2 yıl fransada master yapıp, Tekrar sınava girip TIP kazanan bir insan tanıyorum.

Neden öyle bir şey yapmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: billgates-microsoft

quote:

Bu biraz ne istediğine göre değişir Tıp okuduktan sonra yurtdışında uzmanlık koşullarını incele çokta kolay değil ne yazık ki ABD'de USMLE diye bir uzmanlık sınavı var ve sanırım 3 kere girme şansın var aynı şekilde Almanya'nın da bir uzmanlık sınavı var diye biliyorum. Bu sınavlarda en az Tus kadar zor.Dİl yeterliliğinden bahsetmiyorum bile.Yurtdışı istemesen kesinlikle tıp yaz derdim ancak hedefin yurtdışında bir kariyerse Mol.Biyoloji bence daha mantıklı ama hedefin sadece bu ise . Dersen fikrim değişebilir Türkiye'de yaşarım, o zaman tıp yaz Ayrıca şu Üniversitelerin Moleküler Biyoloji bölümlerinin sitelerini incele ders programlarına bak hocaların kariyerlerine bak mezunları öğrencileri nerelerde akademik çalışmalar yapmış incele, Hangi üniversitenin yurtdışı bağlantıları daha fazla bak.Aynı şekilde hedeflediğim Tıp Fakültelerinin de tüm bu olanaklarını incele sonra Tıp mı Moleküler Biyoloji mi karar verirsin

Tekrar teşekkür ederim cevap için. Biraz daha fikirlerim keskinleşti o zaman trcihlere kadar profları,mezunları kontrol edeyim ve ona göre tercih yapayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: Xeratula

Bilkentte Genetik okuyup daha sonra üstüne 2 yıl fransada master yapıp, Tekrar sınava girip TIP kazanan bir insan tanıyorum.

Neden öyle bir şey yapmis

ideallerine yakıştırmamış genetiği, aile zoruyla falan artık okuyordum dedi kız zaten..
  • Harvard'da staj yapıp iş bulamayanlar var deniliyor.
  • Arkadaş benim de çocukluk hayalimdi.Fakat bu sene tam boğaziçini kazanacağım derken ygs den 1 ay önce Kimya öğretmenimiz bi kaç mezunla konuşturdu.Tüm dünyam başıma yıkıldı.İstersen şunu oku :
    genetikbolumu.blogspot.com
    "Geleceğin Mesleği" Genetik
    http://genetikbolumu.blogspot.com/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html
    Biliyorum abartılmış gibi duruyor ama malesef maddi durumu iyi olmayanlar staj vs. sırasında dayanamıyorlar.Bir de post doc olayı var zaten .Kısaca ailenin maddi durumu iyi değilse (en azından aylık 1-2 bin tl gönderemeyeceklerse) gitme ama göndereceklerse git derim. Bir de isminin fazla türk ve müslüman kimliğini ortaya çıkarmaması lazımmış malum dünya başka din üyelerinin elinde özellikle de bu bilim işleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: cemaldemirlek

Arkadaş benim de çocukluk hayalimdi.Fakat bu sene tam boğaziçini kazanacağım derken ygs den 1 ay önce Kimya öğretmenimiz bi kaç mezunla konuşturdu.Tüm dünyam başıma yıkıldı.İstersen şunu oku :
    genetikbolumu.blogspot.com
    "Geleceğin Mesleği" Genetik
    http://genetikbolumu.blogspot.com/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html
    Biliyorum abartılmış gibi duruyor ama malesef maddi durumu iyi olmayanlar staj vs. sırasında dayanamıyorlar.Bir de post doc olayı var zaten .Kısaca ailenin maddi durumu iyi değilse (en azından aylık 1-2 bin tl gönderemeyeceklerse) gitme ama göndereceklerse git derim. Bir de isminin fazla türk ve müslüman kimliğini ortaya çıkarmaması lazımmış malum dünya başka din üyelerinin elinde özellikle de bu bilim işleri...

Bence tek bir yeri okuyup böyle önemli kararlar alınmamalı adam çok iyi yerlerde bulunmuş ama hala hayatından memnun değil. İnsan sevdiği işi yapıp ortalama bir insan yaşamı sürdürürse ne mutlu ona. MBG yi okursun yurtdışında doktora yaparsın okulla ilgili her masrafın öğretmenin tarafından karşılanır aylık 1500$-2000$ da cebine veriyorlar tek kişi bu paraya ABD gibi bir yerde normal bir şekilde yaşarsın o biter post doc yaparsın bu konuda kişiye bağlı insanın ne kadar istekli olduğuna bunu yapmanızı sağlayacak burslar bulabilirsiniz yazıda geçtiği gibi 20,000$ para vermeye gerek yok yeterki insan calışma azminde isteğinde olsun bir yerden birşey geliyor ve ortalama abd de post doc yapanların aldıkları para 30,000-35,000$ arasında bu gene çok bi para değil(çünkü araştırmada kullanılacak bu para) gene anca yeter ama hayatında istediğin herşeye ulaşabilirsin biraz da olsa sıkarak ardından ya Türkiyeye gelirsin akademisyen olursun tabi şuan çok zor ama ileride belli olmaz çünkü bir sürü mbg bölümü açıldı ülkemizde bu yıl veya orada kalırsın aylık sana kalan 10,000$lık gibi bir rakamlı maaşınla normal bir şekilde yaşarsın

"Maddi durumunun yetersiz olması MBG okumama engel olur mu?
    Super soru! Hayir, dedigim gibi burslar var. Zaten lisans ogrencisi iken de burs aliyorsun. Bunun yaninda ozel ders falan verip kendi parani kazanabilirsin. Ama tabi ki zenginsen dunya sana guzel… Hic ortalama falan kasmana gerek yok.. Gidip istedigin yerde stajini/doktorani yapabilirsin. Sirf zevk icin universitede hoca olabilirsin. Ama bu genetige ozgu bir sey degil… Hayat boyle ne yaparsin… Ben dunyanin en zengin insani olsam, gozum kapali yine molekuler biyolog olurdum."

Bu linklere de bakmanı öneririm
    blog.milliyet.com.tr
    Moleküler biyoloji mi çalışmak istiyorsunuz?/Eğitim/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/molekuler-biyoloji-mi-calismak-istiyorsunuz-/Blog/?BlogNo=58405#aCom

http://zephyrusblogus.tumblr.com/post/891403966/mbgsecmelimiyim

ve tıpla ikisi arasındaki farka yönelirsek tıp okumak cidden çok ağırdır mbg den bile ağır tıpta daha çok tedaviye yönelirsiniz mbg de araştırmaya tıpta zaten 6 yılda okuyacaksınız sonra uzmanlığıydı filan baya ileri sürecek insan o süreden sonra çokta yurtdışında tekrardan bunları baştan yapmak istemiyor nitekim burada kalıp net para alıyor ve her ülkede tıpta denklik yok ama mbg de var. Mbg de ise direk çıkacaksınız. Ha her ikisiyle de çıkarsınız ama tıp daha zorlar sizi ama tıp okumak Türkiye de kesin para da kazandırır size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D94B02D8B -- 1 Temmuz 2013; 18:50:56 >

• Siz mbg mezunu musunuz yoksa okuyor musunuz?
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    turkıyde molekuler bıyolojı ve genetık ne zaman acıldıkı arkadasının bunu yapması en az 7-8 sene okadar oldu mu genetık acılalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35lik

turkıyde molekuler bıyolojı ve genetık ne zaman acıldıkı arkadasının bunu yapması en az 7-8 sene okadar oldu mu genetık acılalı ?

ilk defa 95 yılında Bilkent te açıldı, 10 kişi alıyordu. arkadaş tek tercih yaptı. O kadar idealistti.
  • türkiye gibi ibir ülkede böyle bölümler yazmak risktir. tıp gibi garanti mesleklere yönelmekte fayda var. Bilime önem verilmiyor ülkemizde. eğer yurtdışına gitmek gibi bir planın varsa olabilir ama zor bir yol.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    katılıyorum bayada olmus acılalı :) gercekten baya bı ıdelıstmıs

bı yazı vardı kalavela galıba yazmıstı baya ıyı anlatmıstı fıkrım o gun degıstı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemaldemirlek

Siz mbg mezunu musunuz yoksa okuyor musunuz?

okuyorum bilkentte burslu bende
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.