Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji Ve Genetik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim bölümüm,eğer bu bölümü düşünenler varsa sorularını bu konu başlığında yazabilirler..kısaca bilgi vereyim ben yine de;
    -türkiyede sadece 10 kadar üniversitede var o yüzden verdiği mezun sayısı az yıllık 300 kadardı yanlış hatırlamıyorsam türkiyede.Ama türkiyede yurtdışına kapağı atabileceğeniz rahatça yegane bölümdür
    -türkiyede iş fırsatı şu zamanlarda çok da yoktur ama eğitim ve öğretim iyidir yurt dışında öğretim görevlisi olarak direk işe başlama şansınız vardır.
    -Geleceğin mesleği olarak görülür;yurtdışında özellikle japonya,baltık ülkeleri ve amerikada araştırmalara çok önem verdiğinden bir çok mezun hayatına garanti altına alır ve türkiyede de gelişmektedir(tübitak,çeşitli ilaç firmaları).
    -artık eskisi gibi ana dallar değil spesifik yani özelleşmiş dallar daha önemlidir ve önem kazanacaktır;neden çünkü herkes artık ana bilgileri biliyor örneğin ortalama bir bilgisayar mühendisinin yaptığını makine veya elektronik mühendisi de yapabilir aynı bilgiler ona da verilir;örneğin inşaat yerine metalurji,makine müh. yerine mekatronik,aynı şekilde tıp yerine moleküler biyoloji.
    -mezun olduktan sonra istenirse tıpta uzmanlık sınavına girilip doktor da olunabilir.
    -öğrencilerine çok değişik bilgiler öğretilir,deneyler yaptırılır,az öğrencisi olduğundan laboratuvar çalışmaları daha rahat yapılır üniversitenin bütün imkanlarından yararlanılır
    -ve de eğer türkiyede ilk 5000e girip herhangi bir üniversitenin MBG bölümüne girerseniz tübitakın bilim insanı destekleme merkezinden 12 ay boyunca geçerli aylık 500 lira burs kazanırsınız;bu burs siz sınıfta kalmadıkça kesilmez,hazırlıkta da verilir dediğim gibi tek şartı ilk 5000dir ve sınıfta kalmadan mezun olunursa doktora destek bursu da verilir o da 1250 ytldir;eğer doktora yurtdışında yapılırsa 300 ytldir çünkü yurtdışında doktora yapılınca 1500 dolardan başlayan paralar kazanırsın;ama tübitak bursu ile birlikte devletten herhangi bir öğrenci kredisi veya bursu alamassın.
    şimdilik bu kadar ekstra sorusu olan olursa cevaplarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 24 Şubat 2009; 0:54:43 >

• Citizen gelir birazdan
  • şimdi kendi bölümünü överken diğer bölümleri neden itin g*tüne sokuyorsun anlamadım.

ben inşaat ta okuyorum ve metalurji yi görünce direk ne alaka dedim.metalurji çok uzaktan alakalıdır inşaatla.spesifik bölümler önem kazanır ama iş alanları daha dar olur ana dallara göre.mesela inşaat mühendisliği ayrılırsa içinden rahat 4 mühendislik çıkar.ama iş alanları daha dar olur inşaata göre.

bir bilgisayar mühendisinin yaptığını makine veya elektronik yapamaz.çok saçma olur zaten.

geleceğin mesleği olarak bütün meslekler düşünülmektedir.şu iyidir şu kötüdür denemez saçma oluyor.bütün bilim alanlarında araştırma geliştirme devam ediyor.hiç birisinde duraklama olmuyor.sıralama yaparsak moleküler biyoloji ve genetiğin üst sıralarda yer alacağını sanmıyorum.
    bu meslek türkiye de çalışılacaksa pek tercih edilmemeli bence.yurtdışı düşünülüyorsa orasını bilemem.

• quote:

Orjinalden alıntı: utuman

-artık eskisi gibi ana dallar değil spesifik yani özelleşmiş dallar daha önemlidir ve önem kazanacaktır;neden çünkü herkes artık ana bilgileri biliyor örneğin ortalama bir bilgisayar mühendisinin yaptığını makine veya elektronik mühendisi de yapabilir aynı bilgiler ona da verilir;örneğin inşaat yerine metalurji,makine müh. yerine mekatronik,aynı şekilde tıp yerine moleküler biyoloji.

Spesifik bölümler sizin iddia ettiğiniz gibi hiçbir zaman ana mühendisliklerin üstüne çıkamaz.Bilgisayar Mühemdisliği ile Elektroniği anladım da Makine Mühendislerinin Bilgisayarcıların işinide yaptığını iddia etmeniz çok saçma olmuş...

Örneğin Mekatronik Mühendislerinin müfredatında şekil değiştiren cisimlerin üzerine ders yok ancak makine mühendisleri bunun eğitimini görüyor.

Demek istediğim Spesifik bölümler ana mühendislikler kadar iş sahası geniş olmaz,bilgileri geniş olmaz..Tıp hiçbir zaman moleküler biyolojiye yerini kaptırmaz,inşaat ve makine insanoğlu varoldukça ağırlığını korur...

• quote:

Orjinalden alıntı: sayyadkn

şimdi kendi bölümünü överken diğer bölümleri neden itin g*tüne sokuyorsun anlamadım.

ben inşaat ta okuyorum ve metalurji yi görünce direk ne alaka dedim.metalurji çok uzaktan alakalıdır inşaatla.spesifik bölümler önem kazanır ama iş alanları daha dar olur ana dallara göre.mesela inşaat mühendisliği ayrılırsa içinden rahat 4 mühendislik çıkar.ama iş alanları daha dar olur inşaata göre.

bir bilgisayar mühendisinin yaptığını makine veya elektronik yapamaz.çok saçma olur zaten.

geleceğin mesleği olarak bütün meslekler düşünülmektedir.şu iyidir şu kötüdür denemez saçma oluyor.bütün bilim alanlarında araştırma geliştirme devam ediyor.hiç birisinde duraklama olmuyor.sıralama yaparsak moleküler biyoloji ve genetiğin üst sıralarda yer alacağını sanmıyorum.
    bu meslek türkiye de çalışılacaksa pek tercih edilmemeli bence.yurtdışı düşünülüyorsa orasını bilemem.

ben inşaat iyidir veya kötüdür demedim daha doğrusu hiç bir mesleğe iyidir kötüdür demedim;sadece kendi bölümümün avantajların yazdım;yazdıklarımdan o anlam çıkmıyor hiç bir şekilde.hocam detaylı anlatırsam eğer metalurji ve mekatronik mezunu inşaat ve elektronik mezunundan çok çok çok daha az olduğundan iş bulma oranları o saydığım makina,inşaat mühendisi öğrencilerden daha fazla olur.eğer sen alanındaki az kişiden biriysen eğer daha avantajlı olursun zaten bu bölümlerin tutulmasının sebebi biraz da budur ülkemizde,mezun sayısının az olması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 24 Şubat 2009; 13:20:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: utuman

Spesifik bölümler sizin iddia ettiğiniz gibi hiçbir zaman ana mühendisliklerin üstüne çıkamaz.Bilgisayar Mühemdisliği ile Elektroniği anladım da Makine Mühendislerinin Bilgisayarcıların işinide yaptığını iddia etmeniz çok saçma olmuş...

Örneğin Mekatronik Mühendislerinin müfredatında şekil değiştiren cisimlerin üzerine ders yok ancak makine mühendisleri bunun eğitimini görüyor.

Demek istediğim Spesifik bölümler ana mühendislikler kadar iş sahası geniş olmaz,bilgileri geniş olmaz..Tıp hiçbir zaman moleküler biyolojiye yerini kaptırmaz,inşaat ve makine insanoğlu varoldukça ağırlığını korur...

o sizin düşünceniz,tıpın zaten moleküler biyolojiye yerini kaptırması kadar saçma bir düşünce olamaz.benim yazdıklarımdan artık inşaat mühendisleri,makine mühendisleri kalkıyor anlamı çıkmıyor.Dediklerimden bariz bir şekilde anlaşılıyor ki bu bölümler DAHA REVAÇTA olacak,iş sahasının geniş olma olayını da bir üst mesajımda açıkladım;havadan atıp tutmuyorum ve de bunlar hem benim düşüncelerim hem de üniversitedeki öğretim görevlilerinin düşünceleri...

• Ben bide tusun çok zor bi sınav olduğunu duymuştum doğruluk payı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0 ®h Negatif

Ben bide tusun çok zor bi sınav olduğunu duymuştum doğruluk payı nedir?

evet çok çok zordur...
  • Ben de bu bolumu dusunuyorum
    Genetik te mat dersinin etkisi ne kadar mat pek sevmiyorum da. Bir de okumasi zor mudur yani gece gunduz calismak mi gerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bruft_

Ben de bu bolumu dusunuyorum
    Genetik te mat dersinin etkisi ne kadar mat pek sevmiyorum da. Bir de okumasi zor mudur yani gece gunduz calismak mi gerek?

az değildir tabii ki,ilk sene matematik var zaten çoğu üniversitede ama daha sonra çok değil..okuması hangi bölümün kolaydır ki,her bölüm zordur sayısalda ama üniversitesine göre değişir tabii...
  • bu 2010 sistemine göre sence hangi alanlarla yani mesela kimya ve biyoloji matematik ile mi öğrenci alır yoksa başka alanlarlamı tahminin nedir ?
    birde ben çalışmayı sevmiyorum ama çalışınca(motive olunca ) süper yapıyorum herşeyi.. nasıl motive olabilirim..?

cevapların için şimdiden teşekkürler.

• Tıbbın moleküler biyolojiye yerini kaptırmayacağı söylenmiş ama en ileriyi düşündüğümüzde bence bunun tam tersi geçerli olur. Örneğin fizik gibi temel bilimlerin öne geçeceğini düşünüyorum. Teorik şeyleri büyük olasılıkla insanlar yapacak, hesaplamalar ve iş'ler ise makinelere kalacak.

Tıbba geldiğimizde, tıp teorik şeylerden çok "iş" içeriyor. Hekimin, cerrahın yaptışı işler birer meslek, hatta ayrıca sanat. Hekimlerin ilk senelerde gördükleri biyokimya, biyofizik gibi şeyler teorik temel bilimler. Halbuki 3. seneden itibaren görülen patoloji dersleri ezber ve tamamen meslek öğretiliyor buralarda. Yani deneyim işine dönüşüyor. Biyoloji ise bundan farklı bir şey. Özellikle moleküler biyoloji. Bu bilim fizikle kimyayla ilgili, yani tıptan tamamen farklı. Tıptan farklı olsa da sonuçları çok daha kapsamlı. Örneğin hastalıklara son verebilecek çözümler içeriyor. Tıp ise varolan hastalıkların tedavisiyle ve teşhis ile ilgili.

• quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Tıbbın moleküler biyolojiye yerini kaptırmayacağı söylenmiş ama en ileriyi düşündüğümüzde bence bunun tam tersi geçerli olur. Örneğin fizik gibi temel bilimlerin öne geçeceğini düşünüyorum. Teorik şeyleri büyük olasılıkla insanlar yapacak, hesaplamalar ve iş'ler ise makinelere kalacak.

Tıbba geldiğimizde, tıp teorik şeylerden çok "iş" içeriyor. Hekimin, cerrahın yaptışı işler birer meslek, hatta ayrıca sanat. Hekimlerin ilk senelerde gördükleri biyokimya, biyofizik gibi şeyler teorik temel bilimler. Halbuki 3. seneden itibaren görülen patoloji dersleri ezber ve tamamen meslek öğretiliyor buralarda. Yani deneyim işine dönüşüyor. Biyoloji ise bundan farklı bir şey. Özellikle moleküler biyoloji. Bu bilim fizikle kimyayla ilgili, yani tıptan tamamen farklı. Tıptan farklı olsa da sonuçları çok daha kapsamlı. Örneğin hastalıklara son verebilecek çözümler içeriyor. Tıp ise varolan hastalıkların tedavisiyle ve teşhis ile ilgili.

citizen doğru demişsin ama moleküler biyoloji ve tıp çok farklı alanlar olduğundan biraz zor ülkemizde tıpın yerini alması,ama yurt dışı için dediklerin geçerli malum biz uygarlık seviyesi bakımından gerideyiz genel olarak.sen mezun olduktan sonra ne planlıyorsun acaba??

• Bildiğim kadarıyla Amerika'da fizik bilimine inanılmaz paralar dökülüyormuş mesela, orada fizikçilerin iş imkanı varmış. Temel bilimlerle de ilgilenilmesi gerektiğinin farkında adamlar.

Benim son 1-2 yıldır biyolojiyle ilgili kendi görüşlerim var ve zekama da güveniyorum. Kanserle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum, belki bunun üstüne (illa ki gerekecekse) tıp okurum. ABD'de tıp için önceden 4 yıllık fakülte bitirilmesi şartmış (sanırım tıp da 4 yıl sürüyor orada). Gerek gördüğüm halde bu eğitimi de alırım. Şu an için kafam karışık ilerideki senelere doğru tam olarak şekillenir.

Bir yerde çalışma gibi bir niyetim yok, öyle bir şey istesem inşaat mühendisliği falan okurdum Rusya'ya giderdim. Kendim bilimle ilgilenip (bir yerlerden de destek alıp) o şekilde hayatımı devam ettirmeyi düşünüyorum. Özel sektörün bu bölümün mezunlarıyla ilgilenip ilgilenmemesi beni çok da ilgilendirmiyor yani. Önemli olan bu bölümde neler öğretildiği.

• quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

Bildiğim kadarıyla Amerika'da fizik bilimine inanılmaz paralar dökülüyormuş mesela, orada fizikçilerin iş imkanı varmış. Temel bilimlerle de ilgilenilmesi gerektiğinin farkında adamlar.

Benim son 1-2 yıldır biyolojiyle ilgili kendi görüşlerim var ve zekama da güveniyorum. Kanserle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum, belki bunun üstüne (illa ki gerekecekse) tıp okurum. ABD'de tıp için önceden 4 yıllık fakülte bitirilmesi şartmış (sanırım tıp da 4 yıl sürüyor orada). Gerek gördüğüm halde bu eğitimi de alırım. Şu an için kafam karışık ilerideki senelere doğru tam olarak şekillenir.

Bir yerde çalışma gibi bir niyetim yok, öyle bir şey istesem inşaat mühendisliği falan okurdum Rusya'ya giderdim. Kendim bilimle ilgilenip (bir yerlerden de destek alıp) o şekilde hayatımı devam ettirmeyi düşünüyorum. Özel sektörün bu bölümün mezunlarıyla ilgilenip ilgilenmemesi beni çok da ilgilendirmiyor yani. Önemli olan bu bölümde neler öğretildiği.

citizen sen baya idealistsin umarım her şey gönlünce olur;açıkçası ben biraz da maddi yönüne bakmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü annem zor şartlarda çalışıyor benim de hoşuma gitmiyor bu durum.tabii ki kişisel isteklerim de var ama şu anlık ben okulu bitirip,2 3 yıllık yurt dışı deneyiminden sonra ülkeme dönmek istiyorum,umarım vatanımıza yararlı kişiler oluruz...

• Benim biyolojim çok iyidir. Lise-1 e gidiyorum. Biyolojici çok sever beni. Biyoloji konusunda çok iyi bir yeteneğimin olduğunu söylüyor.

Fakat ben sözele gitmeyi düşünüyordum. Benim matematik sorunum var. Fiziğim, kimyam, biyolojim çok iyi.

Acaba matematiği halledip sayısal bölüme mi gitsem diye karar veremiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WizzY_WizarD

Benim biyolojim çok iyidir. Lise-1 e gidiyorum. Biyolojici çok sever beni. Biyoloji konusunda çok iyi bir yeteneğimin olduğunu söylüyor.

Fakat ben sözele gitmeyi düşünüyordum. Benim matematik sorunum var. Fiziğim, kimyam, biyolojim çok iyi.

Acaba matematiği halledip sayısal bölüme mi gitsem diye karar veremiyorum.

muhteşem 4lünün 3ünü tamamlamışsın,kendine gerçekten güveniyorsan sayısalcı ol derim.matematiği çok çalışmayla halledersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.