Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik'e dair sorusu olan, gelsin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

Seven, ilgisi olan adam mutlaka para kazanmanın yolunu bulur. Ama ben iki sene önce tercih yaparken boun genetiktekilerden bile çok fazla olumsuz yorum almıştım. Yazmayı düşünen arkadaşlar çok iyi araştırsın mutlaka.

Kesinlikle. Asla ve asla TIP İSTEYEN YA DA DİŞ İSTEYEN BİRİSİ, BU BÖLÜMLERİ KAZANAMADĞI İÇİN GENETİK YAZMASIN. Bu maymun iştahlılıkla, birçok kişi hayal kırıklığına uğrayabiliyor zira. Dikkat etmek lazım.
  • Cevabınız için çok teşekkürler hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html şu bloğa bakın biraz.genetik mühendisliğinin revaçta olduğu gelecek asla gelmeyecek
  • Rez.
  • buse1998 B kullanıcısına yanıt
    siz @buse1998 okuyor musunuz odyoloji?Benim muhtemelen diş olmayacak odyoloji düşünüyorum ,okuyan birilerini bulmakta cok zor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html şu bloğa bakın biraz.genetik mühendisliğinin revaçta olduğu gelecek asla gelmeyecek

Bir mesleğin revaçta olması, olmaması meselesi değil ki olay güzel kardeşim. Geleceği olan meslek ne demek oluyor? Aylık 15 bin TL garantili bir meslek ise geleceği olan, tamam. Ama gelecek derken neyi kastettiğini belirtmen lazım. Öyle geleceği gelmeyecek gibi beylik laflar ağır laflardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: richbutbad

quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi İnsan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OkanGörkem111

anladım siz bu bolumde mısınız

Geçen sene bitirdim hocam.

Doktora için üni bitirdikten sonra 2 yıl daha mı okumak gerekiyordu reis?

Ve okuması zor mu? Bir mühendis kadar karizması var mı mesleğin?

Doktora için üniversite bitirdikten sonra yüksek lisansı halletmeli, bu da en azından 2 yıl tabi. Ama en iyi ihtimalle. 3 yıl falan da olabiliyor

Okuması biraz zor. Tıp gibi değil tabi, ama 3.sınıf falan zorluyor. Bu bölümü okuyan birisi, not ortalamasını yüksek tutmalı. Burs kapıları o şekilde açılıyor. Ama laboratuvardaki işleri öğrenmek kolay, 5- 6 aylık pratik işi var.

Mühendisten de karizmatik bence :) Bilim adamıyım diyorsun :P

Doktora yapmadan oluru yok mu ya bunun :D 4+2 den en az 6 1 sene kalsan 7 yıl :/

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Doktora için üniversite bitirdikten sonra yüksek lisansı halletmeli, bu da en azından 2 yıl tabi. Ama en iyi ihtimalle. 3 yıl falan da olabiliyor

Okuması biraz zor. Tıp gibi değil tabi, ama 3.sınıf falan zorluyor. Bu bölümü okuyan birisi, not ortalamasını yüksek tutmalı. Burs kapıları o şekilde açılıyor. Ama laboratuvardaki işleri öğrenmek kolay, 5- 6 aylık pratik işi var.

Doktora yapmadan oluru yok mu ya bunun :D 4+2 den en az 6 1 sene kalsan 7 yıl :/

Cvabım klasik olacak ama... hangi bölümde ciddi bir süreç olmadan ekmek bulabiliyoruz ki? Tıp iyi güzel meselâ ama, 6 yılla bitse bile çoğu insanın iflahı gevriyor... Dolayısıyla, biraz çaba lazım.

• Bunun yerine gidin hemsirelik okuyun bari is bulma ihtimaliniz olur.

• mezun olunca alınacak unvan 'biyolog' mu yoksa 'genetik mühendisi' mi? bir de genetik ve biyomühendislik diye bir bölüm daha var moleküler biyoloji ve genetik bölümünden farkı nedir? hangisini önerirsiniz?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cvabım klasik olacak ama... hangi bölümde ciddi bir süreç olmadan ekmek bulabiliyoruz ki? Tıp iyi güzel meselâ ama, 6 yılla bitse bile çoğu insanın iflahı gevriyor... Dolayısıyla, biraz çaba lazım.

Makine müh daha iyi gibi geldi suan bana reis ılgın vr bilgin için çok tesekkur ediyorum.

• Ya ben aslında moleküler biyoloji ve genetik okumak istiyorum ama iş imkanları olmdığı için riske atamıyorum çalışma alanları Nasıl Türkiye'de

• Bilkent MBG burs yurt olanakları nasıldır ? Kendimi hep laboratuvarda düşünüyorum TİP ilk plan ama MBG de çekici gelmiyor degil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)tıp düşünüyorsanız gelmedi diye bu bölümü yazmayın.
    2-)çok para kazanacağım ben çok zengin olacağım şöyle olacak,böyle olacak diye bu bölümü yazmayın.
    3-)eğer yazacaksanız mümkünse laboratuvar koşulları nispeten iyi olan,hocalarının yurtdışı bağlantıları olan isim yapmış bir üniversite yazın. doğuda bu bölümü yazmayın ha çok istiyorsanız yazın tabii ama mümkünse odtü,boun,itü,bilkent gibi okulları tercih edin.
    4-)ne okuyorsunuz sen? o ne demek ki 2 yıllık mı? ney molek mi dedin gibi laflara hazır olun. millet size zeki diyecek,karizmatik olacaksınız diye bu bölümü yazmayın.
    5-)yine söylüyorum tıp gelmedi diye bu bölümü yazmayın çünkü alakası yok.
    6-)çalışmayı,araştırmayı sevmiyorsanız mezun olunca kesin bir işim olsun ev iş dolanayım diyorsanız bu bölümü yazmayın.
    7-)yurtdışı antipatiniz varsa bu bölümü yazmayın.

• Mf3 60 bindeyim bazı özellere tutuyor gibi sizce yazsam mı yoksa seneye kalıp başka bir bölümü mü tercih edeyim?
    Moleküler biyoloji ilgimi çekiyor şahsen

• Tıp gelmedi diye burayı yazmıyorum , cok para kazanamayacagımı ve diger bolumlere gore cok daha zor oldugunu da biliyorum ama bilim bana heyecan veriyor bu yuzden Bilkent MGB tam burslu dusunuyorum

Bilkent sizce dogru karar mı?

• Tıptan genetik uzmanlığı yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: caps1ock

Tıp gelmedi diye burayı yazmıyorum , cok para kazanamayacagımı ve diger bolumlere gore cok daha zor oldugunu da biliyorum ama bilim bana heyecan veriyor bu yuzden Bilkent MGB tam burslu dusunuyorum

Bilkent sizce dogru karar mı?

Bilkentte genelde çok zengin insanlar var uyum sağlayabilirsen neden olmasın egitimi iyidir diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: inekmaturis

Tıptan genetik uzmanlığı yapacağım

Oldukça mantıklı bir karar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden 

Ben İstanbul Teknik Üniversitesi, 3. sınıf öğrencisiyim. Derslerin işleyişi ve okul hakkında bilgi verebilirim.

aynı bölümdeyiz, ekledim feysten

beyler ben artık pek okuyamasam da derslerin zorluğu hakkında bilgiler verebilirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.