Şimdi Ara

Moil'den mazot alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yakında bir moil istasyonu var.tüm ürünlerini indirimli satıyor.arkadaşlarım lpg sinden çok memnun.geçen bir arkadaşım dizel aracına da yakıtı oradan yakıt aldığını ve bir olumsuzluk gözlemlemediğini belirtti.acaba alsammı diyorum.bu firma hakkında yaşadığınız olumsuz tecrübeler varsa aktarabilir misiniz?varmıdır denetimi falan?teşekkürler...

son 3 ay sabahları motor soğuk iken araç aşırı titreşimli çalışmaya başladı ve giderek bu titreşim arttı. tamircime götürdüğümde enjektörlerde sorun var denildi. enjektörler sökülmeye çalışıldı ancak silindir kapağına kaynamış
    olduğundan kapakçıda parçalanarak söküldü. motor açıldığında içi berbat durumda idi. resmen çamur tabakası ile kaplı idi. aynı zamanda ekzantrik milinde de vuruklar vardı. enjekörler, üst kapak ve ekzantrik mili değişti. en kaliteli yağı kullandığım halde, aracıma titiz baktığımı sanarken kötü yakıt yüzünden büyük bir masraf yaptım. ucuz aldığım mazotun acısı fena çıktı. ustam "kaçak mazot ya da 10 numara yağ bile kullansam motora bu kadar zarar veremeyeceğini" söyledi.
    sonradan böyle bir durumda aracı servise çekip bilirkişiye tespit yaptırarak zararın tazmin edilmesini sağlayabildiğimi öğrendim ama iş işten geçmişti. 1 yıl aldığım ucuz mazotun faturasını tek seferde ve yüklü olarak ödedim.
    açıkçası şehrin göbeğinde bu kadar sıkı denetim olduğunu düşündüğüm halde böyle bir yakıtı nasıl satabildiklerini aklım almıyor. aracımın kilometresi yüksek belki eskiden gelen bir sorundur diyorum ama son 1 yıldır neredeyse başka bir yerden yakıt almadım.
    sonuç olarak sadece şehirdeki en güvenilir istasyondan depomu dolduruyorum ve başka yerden almamaya çalışıyorum. ortalama tüketimim düştü, motorun sesi, çekişi hiç olmadığı kadar iyileşti ve en önemlisi içim rahat.
    şu iyidir bu kötüdür demek istemiyorum ama bir daha asla ucuz mazotu hiçbir güç bana aldıramaz..

• evet ben de merak ediyorum. Bana yakın bir yerde moil istasyonu var. dizel, 3.64 ama güvenip alamıyorum.
  • Shell V power akar.Üstüne tanımam bu yakıtın.Gerçekten harika.

Orijinalden alıntı: keus35

pazar günleri indirimli olması, arkadaşlarımdan kullanan olup memnun olmaları
    ve çekişte, menzilde fark yaşamadığımı sandığım için 1 yıldan uzun süre 1.6HDİ aracımda kullandım.
    son 3 ay sabahları motor soğuk iken araç aşırı titreşimli çalışmaya başladı ve giderek bu titreşim arttı. tamircime götürdüğümde enjektörlerde sorun var denildi. enjektörler sökülmeye çalışıldı ancak silindir kapağına kaynamış
    olduğundan kapakçıda parçalanarak söküldü. motor açıldığında içi berbat durumda idi. resmen çamur tabakası ile kaplı idi. aynı zamanda ekzantrik milinde de vuruklar vardı. enjekörler, üst kapak ve ekzantrik mili değişti. en kaliteli yağı kullandığım halde, aracıma titiz baktığımı sanarken kötü yakıt yüzünden büyük bir masraf yaptım. ucuz aldığım mazotun acısı fena çıktı. ustam "kaçak mazot ya da 10 numara yağ bile kullansam motora bu kadar zarar veremeyeceğini" söyledi.
    sonradan böyle bir durumda aracı servise çekip bilirkişiye tespit yaptırarak zararın tazmin edilmesini sağlayabildiğimi öğrendim ama iş işten geçmişti. 1 yıl aldığım ucuz mazotun faturasını tek seferde ve yüklü olarak ödedim.
    açıkçası şehrin göbeğinde bu kadar sıkı denetim olduğunu düşündüğüm halde böyle bir yakıtı nasıl satabildiklerini aklım almıyor. aracımın kilometresi yüksek belki eskiden gelen bir sorundur diyorum ama son 1 yıldır neredeyse başka bir yerden yakıt almadım.
    sonuç olarak sadece şehirdeki en güvenilir istasyondan depomu dolduruyorum ve başka yerden almamaya çalışıyorum. ortalama tüketimim düştü, motorun sesi, çekişi hiç olmadığı kadar iyileşti ve en önemlisi içim rahat.
    şu iyidir bu kötüdür demek istemiyorum ama bir daha asla ucuz mazotu hiçbir güç bana aldıramaz..

Hocam peki aracınız kaç km'de?

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Almayın.
    Sebebinide sormayın söylemek istemiyorum

anlayan anladı ben de aynı fikirdeyim :)
    araç 200bin kmde. ancak iyi yerden mazot alıp bu km leri fersah fersah aşan araçlar var..
    Daha Fazla Göster
  • moil herkesten fazla fiyata satar ayrıca benzin yada mazot alınacak yer değildir. otogazı da milangazdır ucuzdur gaz yememe problemi yaratır.
  • İlginç bişeymiş, mazot zaten üretimi zor bişey değil yani benzine göre çok çok ucuz ve kolay üretliliyor ama dengede tutmak için İNANILMAZ MÜTHİŞ AŞIRI ÇOK ÇOK ÇOK FAZLA pahalıyo satılıyor benzin gibi.

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.