Şimdi Ara

Modifiyeli, chip tuningli turbo dizel sahipleri haydi bir el atalım lütfen (Anket!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aramızda chip tuning yapan ziyadesiyle arkadaş var. Ben de en kısa sürede bu uygulamayı yaptırmak isteyenlerdenim. Beygir-tork artışı, mazot tüketimi, kara duman gibi konular hali hazırda çokça konuşuldu. Ancak bu uygulamanın motorun eskime sürecine ne kadar etki ettiği tartışmasının biraz arka planda kaldığını düşünüyorum. Tabii ki motor ömrü meselesi hiç tartışılmadı değil, birçok insan kendi fikrini defaatle savundu (çoğu zaman bu işten para kazananlar), fakat bu durum nispeten daha somut ve direk kendi tecrübelerimizden yola çıkılarak oluşturulabilecek bir bilgi havuzuna mani değil. Anket formatında bir bilgi paylaşımının benim gibi bu uygulamayı yapmayı düşünen yada chiplenmiş, modifiyelenmiş ikinci el turbo dizel araba almayı planlayan arkadaşların daha kolay karar vermesinde çok yardımcı olacağı düşüncesindeyim. Modifiyeli turbo dizel araçlara sahip olan arkadaşların aşağıdaki sorulara karşılık gelen bilgileri ve dahasını paylaşmaları sanıyorum çok çok yararlı olacaktır. Paylaşımda bulunacak olan herkese şimdiden çok teşekkürler. Umudum en kısa zamanda benim de bu başlık altında birşeyler paylaşabilmem yönünde :)

Aracın markası, modeli, yılı, motor hacmi, şanzıman türü...????

Kaç bin km' de chiplendi ve kaç bin km'dir chipli? Chip dışında hangi modifiyeler yapıldı? Kim tarafından chiplendi? (Reklam olacağı için yazmak istemeyenler olacaktır muhakkak....)

Orjinal hali kaç beygirdi-torktu, şimdiki beygiri ve torku nedir?

Nasıl bir bakım uygulanıyor? (Kaç bin km' de yağ yeniliyor mesela)

Şimdiye kadar chipten kaynaklanıldığı düşünülen herhangi bir problemle karşılaşıldı mı? Sizlere bu problemlerin günahı ne kadar oldu?? :)

Kullanım tarzınız (hızlı ve öfkeliyim yada cruise' a takar 1700 devirde giderim mesela :) ) ve diğer etkenler, sonuçlar (nerede yaşadığınız, mazotu nereden aldığınız, yakıt tüketimindeki değişmeler vs....)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.