Şimdi Ara

MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX HAKAN USTA (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.922
Cevap
44
Favori
369.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DAHME

Merhaba;

1.5 DCI Renault motorlu Nissan Qashqai sahibiyim. 106 hp 240 nm değerlere sahip. Tuning işleminden sonra optimum elde edebilecek değerler nedir ve işlemin ardından ulaşılacak değerler hissediliyor mu? Teşekkürler...

aracınız son donemlerde sık uyguladıklarımızdan.. kasa ağır motor çok güçlü değil.. chiptuning ile yüksek verim elde edebilirsiniz..

bu motoru sorunsuz 130 hp lere taşıyabiliyoruz.. tork değerimiz 290nm lere yaklaşıyor.. bu extra değerler aracda cok ciddi farkedilecektir.. bunu siz kullanıncada göreceksiniz..
  • Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle... Nedenini bilmiyorum ama benim araç için tuning işleminden sonra tam etkinin hissedilmesi için zaman (500km sonra mesela) geçmesi gerektiğini söyleyenler var bu doğru mudur? Eğer söylenenler doğru ise bu durum Qashqai ile alakalı bir durum mudur yoksa dci motorlara has bir özellik midir, başka araçlarda da görülüyor mu aynı şey? Diğer araçlar hemen istenen değerlere çıkarken Qashqai neden belli bir süre kullanım istiyor. Teşekkür ederim...

quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Aracınız son donemlerde sık uyguladıklarımızdan.. kasa ağır motor çok güçlü değil.. chiptuning ile yüksek verim elde edebilirsiniz..

bu motoru sorunsuz 130 hp lere taşıyabiliyoruz.. tork değerimiz 290nm lere yaklaşıyor.. bu extra değerler aracda cok ciddi farkedilecektir.. bunu siz kullanıncada göreceksiniz..

• telefonla bilgi alacagım tşkler kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurenak -- 4 Haziran 2011; 14:01:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DAHME

Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle... Nedenini bilmiyorum ama benim araç için tuning işleminden sonra tam etkinin hissedilmesi için zaman (500km sonra mesela) geçmesi gerektiğini söyleyenler var bu doğru mudur? Eğer söylenenler doğru ise bu durum Qashqai ile alakalı bir durum mudur yoksa dci motorlara has bir özellik midir, başka araçlarda da görülüyor mu aynı şey? Diğer araçlar hemen istenen değerlere çıkarken Qashqai neden belli bir süre kullanım istiyor. Teşekkür ederim...

Evet doğrudur..

Ama hissedilebilmesi için değil tam olarak hissedilebilmesi için 500 km kdr kullanmaya ihtiyac vardır..

qashqai de kullanılan yeni jenerasyon 1.5 dCi motorların yakıt sisteminde piezo teknolojisi kullanılmaktadır ve piezo tasları yeni işletim sinayallerine hmen ayak uyduramazlar..

hemen her Turbo Motor chiptuning uygulamasında uygulama sonrası yapılan 500 km boyunca peyder pey iyileşme gözlemlenir.. Bu hemen her araçda tecrübeyle sabittir.. Araçdan araca değişen sadece tuning sonrası hissedilen gücün hedeflenen güce oranıdır..

Bu sizin arabanızda %60 a 40 iken volkswagen dizellerinde %80 e 20 dir..

• merhba sayın chip tuning uzmanı ,

aracım 91 model full enjeksiyonlu çift eksantrik alfa romeo 75 . 148 beygir - tork 186/4000 Nm .
    olabilecek değerler nedir ?

tşkler.
  • Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

quote:

Evet doğrudur..

Ama hissedilebilmesi için değil tam olarak hissedilebilmesi için 500 km kdr kullanmaya ihtiyac vardır..

qashqai de kullanılan yeni jenerasyon 1.5 dCi motorların yakıt sisteminde piezo teknolojisi kullanılmaktadır ve piezo tasları yeni işletim sinayallerine hmen ayak uyduramazlar..

hemen her Turbo Motor chiptuning uygulamasında uygulama sonrası yapılan 500 km boyunca peyder pey iyileşme gözlemlenir.. Bu hemen her araçda tecrübeyle sabittir.. Araçdan araca değişen sadece tuning sonrası hissedilen gücün hedeflenen güce oranıdır..

Bu sizin arabanızda %60 a 40 iken volkswagen dizellerinde %80 e 20 dir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

merhba sayın chip tuning uzmanı ,

aracım 91 model full enjeksiyonlu çift eksantrik alfa romeo 75 . 148 beygir - tork 186/4000 Nm .
    olabilecek değerler nedir ?

tşkler.

max %10 kadar iyileşme yakalanabilir..
  • cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.15 hp için chip uygulatmaya değmez.fakat şöyle birşey okudum yabancı bir sitede .chip ile agresif zamanlama yapılabiliyormuş ebay deydi sanırım.agresif zamanlama derken sanırım hızlanmayı yükseltip son hızı düşürmek mi yani nasıl oluyor tam olarak bilmiyorum.birde turbo uygulaması kaça mal olur bilginiz var mı ?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 5 Haziran 2011; 23:04:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.15 hp için chip uygulatmaya değmez.fakat şöyle birşey okudum yabancı bir sitede .chip ile agresif zamanlama yapılabiliyormuş ebay deydi sanırım.agresif zamanlama derken sanırım hızlanmayı yükseltip son hızı düşürmek mi yani nasıl oluyor tam olarak bilmiyorum.birde turbo uygulaması kaça mal olur bilginiz var mı ?

teşekkürler

malesef benim ilgi alanım dışında uygulamalar bunlar..
  • ustad 2006 vitara 2000 dizele uygulama yapılabiliyor mu. araca zarar verir mi..konuyu okuyamadım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim
  • Sn Chip Tuning Uzmanı;

iki adet 2011 model golf 1.6 TDi 105hp aracım var.. aracların biri 15000km, digeri 500km'de.. biri DSG-7, diğeri manuel sanzıman..

uzun sure ABT arastırdım, 125hp 285nm elde ediliyor biliyorsunuz.. urettigi guce binaen tuzlu bir fiyat.. hatta bununla ilgili bir konu actım ve sn furkantasdemir beni buraya yonlendirdi..

uygulamalarınızdaki fiyatı ogrendim ve benim icin makul rakamlar.. yalnız guvenilirlik sorunumuz var, eski cevaplarınızı okudugumda bu motorla ilgili bir uygulama veya cevap gormedim..
    passat, jetta veya golf olabilir; bu motorla herhangi bir tecrubeniz var mı? referansınız olabilecek kisiler?.. elde ettiginiz degerler nedir? referanslarınızı gizli tutmak isteyebilirsiniz, en azından diger bilgileri burada paylasırsanız cok memnun olurum..

iyi calısmalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

ustad 2006 vitara 2000 dizele uygulama yapılabiliyor mu. araca zarar verir mi..konuyu okuyamadım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim

asıl bu aracın bu işe ihtiyacı var.. gerçekten hantal kalan bi araç..

kesinlikle sorunsuz problemsiz sanki 3.0 TDI gibi atikleşecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

Sn Chip Tuning Uzmanı;

iki adet 2011 model golf 1.6 TDi 105hp aracım var.. aracların biri 15000km, digeri 500km'de.. biri DSG-7, diğeri manuel sanzıman..

uzun sure ABT arastırdım, 125hp 285nm elde ediliyor biliyorsunuz.. urettigi guce binaen tuzlu bir fiyat.. hatta bununla ilgili bir konu actım ve sn furkantasdemir beni buraya yonlendirdi..

uygulamalarınızdaki fiyatı ogrendim ve benim icin makul rakamlar.. yalnız guvenilirlik sorunumuz var, eski cevaplarınızı okudugumda bu motorla ilgili bir uygulama veya cevap gormedim..
    passat, jetta veya golf olabilir; bu motorla herhangi bir tecrubeniz var mı? referansınız olabilecek kisiler?.. elde ettiginiz degerler nedir? referanslarınızı gizli tutmak isteyebilirsiniz, en azından diger bilgileri burada paylasırsanız cok memnun olurum..

iyi calısmalar..

1.6 TDI olarak Türkiye de henuz Chiptuning uygulaması hiç yapılmadı yapılamıyor da..

aracınıza şu an için chiptuning teklifi veremeyeceğim.. ilgili teknolojinin gelişip bizlere ulasmasını biz de 4 gözle bekliyoruz..

ben 1.6 TDI grubuna Powerbox takıyorum.. %20 ye yakın güç ve tork elde edilebiliyor.. sorunsuz problemsiz garantiyi riske sokmadan temiz bir uygulamadır.. Ve söyle bir imkanı vardır ; yarın öbürgün programlama aktif olduğunda powerbox ı aracın üzerinden alıp yazılıma ücretsiz geçirebilmek mümkündür..

Catımızın altındaki her uygulama TUV standartları dahilinde kesinlikle mekanik problem oluşturmayacak düzeydedir.. 1.6 TDI olarak powerbox uygulayan 10 larca referansım var.. ama DSG ama manuel..

• quote:

quote:

ustad 2006 vitara 2000 dizele uygulama yapılabiliyor mu. araca zarar verir mi..konuyu okuyamadım kusura bakmayın cevaplarsanız sevinirim

asıl bu aracın bu işe ihtiyacı var.. gerçekten hantal kalan bi araç..

kesinlikle sorunsuz problemsiz sanki 3.0 TDI gibi atikleşecektir..

ustam bu box tuning mi chip mi...tam olarak anlamasam da soruyorum..ayrıca fiyat olarak kaça mal our..antalyada tavsiye edeceğiniz bir yer var mı
  • yaptıranlar hiç yorum yapmamış ilginç,
    ya da kimse yaptırmıyor.
  • evet braveheart bayağı olmuş yaptıralı..biraz izlenimlerini aktarabilr misin rica etsek
  • aracım yeni astra (astra j) 1.3 95 bg 190 tork aracıma uygulanabilir mi. hangi değerlere ulaşılır.
    chip tuning yaparken paket uygulama olmamalı deniliyor her araca özel hazırlanmalıymış.
    aracım daha 500 km lerde sorun olur mu bir de maliyeti ne kadar olur.
    ben mardinde oturuyorum buralara yakın bir yerde bayiniz var mı?
    son olarak garanti dışı bırakır mı aracı? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golgeoyunlari -- 8 Haziran 2011; 11:47:17 >
  • quote:

ustam bu box tuning mi chip mi...tam olarak anlamasam da soruyorum..ayrıca fiyat olarak kaça mal our..antalyada tavsiye edeceğiniz bir yer var mı

Tamamıyla yazılımsal.. Antalya da ben yapıyorum bu işi kendi yükleme merkezim var..

16 ilde temsilciliğim bulunuyor..
  • benim 2007 basından beri süregelen asıl konum budur..

http://forum.donanimhaber.com/m_11834393/tm.htm

en yakın zamanda bu konu altından devam edeceğim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: golgeoyunlari

aracım yeni astra (astra j) 1.3 95 bg 190 tork aracıma uygulanabilir mi. hangi değerlere ulaşılır.
    chip tuning yaparken paket uygulama olmamalı deniliyor her araca özel hazırlanmalıymış.
    aracım daha 500 km lerde sorun olur mu bir de maliyeti ne kadar olur.
    ben mardinde oturuyorum buralara yakın bir yerde bayiniz var mı?
    son olarak garanti dışı bırakır mı aracı? teşekkürler.

arcından 20 hp extra güç-45Nm tork çıkartabilir, benim her uyguladığım yazılım tarafımdan aracınıza ve size özel tasarlanmaktadır.. Bu uygulama ne kadar erken yapılırsa motor o kadar iyi durumdayken bu işe ayak uydurur..Dizel ücretim 600tl dir.. bence motor kontrol ünitesini bana kargolayın.. en kolay yöntem o sanırım.. Garanti ile iligili hiçbir sorun yaşamazsınız..

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.