Şimdi Ara

Modifikasyona Başlamadan Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kasayla uğraşmayı çok severim. Kendimce bişeyler sürekli yaparım. Üniversite şerefine sistemimi arttırdım fakat eski kasaya topladığım için görüntü hala aynı:(

    Bende kasa modifikasyon yapmak istiyorum sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

    İlk planım ön panele modifiye yapmak. Planım ızgarayı yeşile boyayıp arkasına yeşil led koymak. Izgaranın üzerine kendi ismimin logosunu yerleştirmek.

    Altındaki eskiden usblerin olduğu bozulan paneli çıkarmıştım. Şu anda bantlı duruyor orayı kapatmak istiyorum ama macun çok uğraştırcak daha pratik bişey arıyorum.

    Kart okuyucunun altındaki eskiden disket olan kısmı kesip yerine kart okuyucuyu geçirip kart okuyucunun olduğu kısıma ızgara koyup üst kısmına diskete kadar yeşil ledli fan koymayı düşünüyorum.

     Modifikasyona Başlamadan Yardım

     Modifikasyona Başlamadan Yardım


    Kasanın üstüne lcd+kulaklık usb girişleri yerleştirmek istiyorum ama lcdyi nerden bulcağımı nasıl takcağımı hiç bilmiyorum. Usb kulaklık girişleri elimde var çalışıyorda fakat usbnin kablosu yetmiyor bir uzatma varmıdır onun için ben bulamadım. Birde bende tek usb girişi var üst panele yerleştirceğim usblerde 2 usb kablosu var onları nasıl birleştirebilirim.

     Modifikasyona Başlamadan Yardım

     Modifikasyona Başlamadan Yardım


    Mevcut fanları yeşile boyamak istiyorum ama pervanelerini çıkarmayı başaramadım.

     Modifikasyona Başlamadan Yardım


    Kimi kasalarda gördüm kasanın zeminine markaların kağıtlarını yapıştırmışlar. Nerden bulabilirim. Siyah yeşil bi kağıt arıyorum :)

    Bir dremelim olsa daha neler yapıcamda çok pahalı malum öğrenciyiz :)
    Yardımlarınız için şimdiden sağolun:)







  • Zorunlu olmadıktan sonra gerekli görmüyorum ama kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır aynı kasayla olunca artık değişiklik istiyorum sıkıldım görüntüsünden :) Sağol :)
  • Her şeyden önce kasayı boyamanı tavsiye ederim. İç kısmın rengi facia. Ön panel epey işçilik gerektiriyor ve macun kullanmazsan yamalı bohça gibi olacak haberin olsun. Macundan kaçma derim. Sticker ihtiyaçlarını reklam tabela işleri yapan yerlerden çok ucuza ve tam istediğin şekilde temin edebilirsin. İlle de ucuza kolaya kaçıcam diyorsan 1 parça pleksiyle anlattığın her şeyi "olduğu kadar" kotarabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtta olduğum için boya zımpara işleri çok sıkıntı seneye eve çıkınca kasa içi boyama işlemini yapıcam yada yazın kasayı memlekete götürünce ama şimdilik imkansız. Küçük kasa fanı gibi parçalarıda dışarıya çıkarıp bahçede boyuycam fakat pervaneyi sökemedim.
    Disket sürücüsü kısmını bile kesemedim bi arkadaş çakmakla ısıtıp bıçakla kes dedi olmuyor. Çok kalın :( saatlerdir onla uğraşıyorum kesmekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapGame45

    Yurtta olduğum için boya zımpara işleri çok sıkıntı seneye eve çıkınca kasa içi boyama işlemini yapıcam yada yazın kasayı memlekete götürünce ama şimdilik imkansız. Küçük kasa fanı gibi parçalarıda dışarıya çıkarıp bahçede boyuycam fakat pervaneyi sökemedim.
    Disket sürücüsü kısmını bile kesemedim bi arkadaş çakmakla ısıtıp bıçakla kes dedi olmuyor. Çok kalın :( saatlerdir onla uğraşıyorum kesmekle

    Mod biraz da imkan olanak işi... İmkanların elverişli hale gelinceye kadar sabırlı ol ve bekle. Sabırsızlıkla işe girişip atmasyon sallamasyon uyduruk mod yapacağına "çalışıyorsa elleme" tarzı bilgelikle devam et. Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir. Türk gibi başlayıp mal gibi kalınca çok canı sıkılıyor insanın bir daha mod falan yapasın gelmez. Kötü, eksik, çirkin çalışma yapacağına hiç yapmamak daha iyidir. Yer ayarlamaya çalış. Gidip sanayideki ustalarla tanış, çaylarını iç, haşır neşir ol. Düzgün insanlarsa sen onlara yardım edersin, onlar da boş vakitlerinde sana yardımcı olur imkan sağlarlar. Yan panel kesimi için gittiğinde falan muhabbet açar adamı kafalarsan bir sonraki gidişinde "usta senin atölyenin şurasında 2dk işim olsa sıkıntı olmaz dimi?" ya da "Adem baba şu taşlamayı alıyorum 2 dakika" demeye yüzün olur




  • Kardeş öncelikle ilgin için çok sağol fakat benim dediğimde zaten bahsettiğim modifikasyonlar 1 günde olcak iş değil ben bunlarla başlıyayım diyorum bu modifikasyonları bitirene kadar boyama işlemini falan yapma şansım elime geççek zaten sadece ve sadece şimdilik yok. Ve vaktimi boşa geçirmeden önce kart okuyucu taşıma fan ve ızgara boyamaları lcd yapımı gibi ufak işleri halledeyim istiyorum.
    Fan sökme işlemini hallettim lcd sorunum kaldı herkes anlatmış ama elektronikte çok iyi değilim haftaya yeni kartım gelince lcd alıp internetten denemelere başlıcam yada bir elektronikçiye yaptırıcam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.