Şimdi Ara

MODERN KÖLE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
8
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Orijinalden alıntı: duma

Hayvan Çiftliğini izlemenizi öneririm.. Ana fikir aklını kullanmayanı kullnırlar. Ama çıkarılması gereken sonuç, Toplum varsa Kölelik vardır. Hiçbirzaman herkez eşit olamaz.

Ben de onu diyorum.Bu kadar insan nolacak.Mecbur birileri ezilecek.

Yok öyle bir şey,doğum kontrolü denen bir şey var.Nüfusu kontrol etmek insanların elinde. İşin en garibi de köle olmaya yatkın fakir insanların(yanlış anlaşılmasın şartlara göre konuşuyorum) en çok çocuk sahibi olmaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Hayvan Çiftliğini izlemenizi öneririm.. Ana fikir aklını kullanmayanı kullnırlar. Ama çıkarılması gereken sonuç, Toplum varsa Kölelik vardır. Hiçbirzaman herkez eşit olamaz.

Ben de onu diyorum.Bu kadar insan nolacak.Mecbur birileri ezilecek.

Yok öyle bir şey,doğum kontrolü denen bir şey var.Nüfusu kontrol etmek insanların elinde. İşin en garibi de köle olmaya yatkın fakir insanların(yanlış anlaşılmasın şartlara göre konuşuyorum) en çok çocuk sahibi olmaları.

Belki de tüm bunlar nüfus kontrolünün bir parçası?????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem ; içinde ki insanlar sesini çıkarıp parçalandıkça dağılıyor fakat kaçınılmaz olarak tekrar eski yerini alıyor. Bazı arkadaşların da dediği gibi eşitliği savunan ideolojilerin hüküm sürdüğü toprakların sonuda bu sisteme katılmakla sonlanıyor bir süre sonra. Aslında her şeyin kaynağı para değil günümüzde. Paradan sonra gelen en önemli meselelerden birisi de sosyal statüdür. Ego, aç gözlülük ve kibir temel basamaklardan bazıları. Şuan bu sistemin önüne geçebilecek tek bir şey varsa eğer o da dünyamıza bir meteorun çarpıp nüfusun büyük kısmını yok etmesidir.
  • Durumu bizden çok daha kötü olanlar var.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWjw-9lK5YQ&feature=g-upl
  • http://www.youtube.com/watch?v=0jG_JXa-sCY&feature=share

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironic -- 27 Ekim 2012; 15:15:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Durumu bizden çok daha kötü olanlar var.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWjw-9lK5YQ&feature=g-upl

Çok daha iyileride var. Burda onu tartışmıyoruz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironic

Sistem ; içinde ki insanlar sesini çıkarıp parçalandıkça dağılıyor fakat kaçınılmaz olarak tekrar eski yerini alıyor. Bazı arkadaşların da dediği gibi eşitliği savunan ideolojilerin hüküm sürdüğü toprakların sonuda bu sisteme katılmakla sonlanıyor bir süre sonra. Aslında her şeyin kaynağı para değil günümüzde. Paradan sonra gelen en önemli meselelerden birisi de sosyal statüdür. Ego, aç gözlülük ve kibir temel basamaklardan bazıları. Şuan bu sistemin önüne geçebilecek tek bir şey varsa eğer o da dünyamıza bir meteorun çarpıp nüfusun büyük kısmını yok etmesidir.

Nüfus nüfus nüfus....
    Her harfine katılıyorum.

• quote:

Aldous Huxley Yeni Dünya Kitabını okumanı tavsiye ederim Konu sahibi dostum.
    Dediklerinizede katılıyorum.
    Resmen halinden memnun kölelere döndük iyimi...

Edit: Aklıma 2 söz geldi..

İnsanlar çok para kazanmak için önce sağlıklarını yitirirler, sağlıklarını geri kazanmak için paralarını..
    Yani dönüp bu uğurda neler kaybettiğimizide görmeliyiz.

Yaşamak için ye, yemek için yaşama...

Anlıyana :)

Ne fakirler gördüm sadece paraları vardı.. (Avuntu)

kesinlikle katılıyorum hocam. Zamyatin Biz okumanızı tavsiye ederim ben de. okudukça farklı anlamlandırabiliyoruz bir çok seyi
  • Dahada beteri, krediler ve kredi kartı borçları için çalışır olduk. Bu da köleliğimizin vazgeçilmez eziyetlerinden...
  • Sürekli demekten ağzımızda tüy bitti ;Zeitgeist projesi petrol ve paranın olmadığı bir dünya..
  • Merak etmeyin arkadaşlar kölesi olduğunuz kişilerde başkasına köle , Zincir halkası gibi kölelik olmak zorundadır. Ama bu zincirin başı yoktur , belkide zincirin sonu yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironic

Modern zamanın köleleriyiz hepimiz , evet kölelik bitmedi sadece özgür olduğumuzu sanıyoruz. Bilincimizin o kadar derin noktalarına ektiler ki bu tohumları ve öyle inandık ki. Eski çağlarda sahipler kümes bile olsa barınmalarını sağlar , yemeğini verir suçlarını ise kırbaçla cezalandırırdı kölelerinin.Şimdi ise tüm bunlarla uğraşmaktan kurtuldular iplerimizi gevşetip sokağa saldılar.

Pazarlarda satılmıyoruz evet , ama kendi sahibimizi kendimiz buluyoruz. Üstelik ödemede yapıyor bu yeni sahipler , yaptıklarınızın karşılığı olarak. Ama bir problem var sanki değil mi ?. Sabahın köründe bir çalar saat ile uyanıp yazın sıcağın da tıklım tıklım dolmuş olan belediye otobüsüyle işinize gidiyorsunuz. Kimimiz gece yarısı dönüyor evine kimisi sofraya anca yetişiyor. Özgürüz artık paramızı kazanıyoruz , hem hayaller de kurabiliyoruz artık geleceğe dair ,gerçeleşmeyecek olan hayaller. Evet , siz sıcaktan tişörtünüz teninize yapışmış bir şekilde koştururken , adına çalıştığımız insanlar ise her yıl değiştirdiği klimalı aracının içerisinde ilerliyorlar hedefe ulaşmak için çıktığımız bu yolda.

O kadar inandırıldık ki , hiç bir o zaman onlar gibi olamayacağımızı göremiyoruz. Sahip olmak için bencil olmak lazım , sonra da kar lazım tabii ki , kar etmek için ise sömürü. Eh dünya'da milyarlarca köle olduğunu düşünürsek aslında çokta zor olmasa gerek.

Gençliğimizi , güzelliklerimizi bırakıyoruz bu yolda , teker teker kayıyorlar parmaklarımızın arasından. Daha iyi bir mevki daha çok para daha iyi bir araba için hepsi. Dostun kara günde arkasını dönmesiı , insani değerin bir anlamının kalmaması bu yüzden hep. Hırsımız , aç gözlülüğümüz fesatlık doldurdu kalplerimize kanser gibi yayıldı. Yeni sahiplerimiz öyle umutlar serpti ki üzerimize kabullenip boyun eğmekten başka bir seçenek kalmadı.

Ya işte böyle ; şimdi yarın kalkın otobüsle yada uğrunda kendinizden ödün verip aldığınız arabanızla işinize gidin. Çalışın , çabalayın , daha yükseklerde devam edin bu yolda ama unutmayın bunlar için nelerden vaz geçtiğinizi. Bir kaçış yolu yok, hepimiz bu yolda ilerlerken gençliğimizi , güzelliklerimizi , masumiyetimizi vermek zorundayız ki onlara yetişemesekte yolda telef olmayalım.

Vaybe ne güzel özetlemişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: esved.

quote:

Aldous Huxley Yeni Dünya Kitabını okumanı tavsiye ederim Konu sahibi dostum.
    Dediklerinizede katılıyorum.
    Resmen halinden memnun kölelere döndük iyimi...

Edit: Aklıma 2 söz geldi..

İnsanlar çok para kazanmak için önce sağlıklarını yitirirler, sağlıklarını geri kazanmak için paralarını..
    Yani dönüp bu uğurda neler kaybettiğimizide görmeliyiz.

Yaşamak için ye, yemek için yaşama...

Anlıyana :)

Ne fakirler gördüm sadece paraları vardı.. (Avuntu)

kesinlikle katılıyorum hocam. Zamyatin Biz okumanızı tavsiye ederim ben de. okudukça farklı anlamlandırabiliyoruz bir çok seyi

Kesinlikle okuyacağım

• Cok fazla insan var dunyada maximum 1 milyar olsa suanki teknoloji ile herkese yetecek toprak cikardi ve tertemiz yasiyor olurduk sicacik evlerimizde .uremek cok buyuk bir problem ve bu sistemde uremeyi istiyor %99 köle oluyoruz kalanda patron :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ike

quote:

Orijinalden alıntı: Noblé

Hayat bir tiyatro gibidir, en kötü insanlar en iyi yerde otururlar.

Bence kapitalist yönetimleri olan ülkelerde bu böyledir.

Türkiye'nin de dahil olduğu çoğu ülke...
  • sayın ironik
    yazdıkların gerçekten dikkate alınması gereken şeyler. Hangi isimle anılırsa lınsın bir değer ifade ediyor bence. Ancak eksik kalan bir tarafı var. Özgürlüğün ne olduğunu yazman lazımdı ki yerine kölelik konulmasın. Mesela insanlar sabahın köründe kalkıp gönüllü kölelik için toplu taşıma araçlarına binmeze ve dolayısyla bir kazancı olmasa özgürce yaşamını devam ettirme için gereken parayı nasıl bulmalı sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

sayın ironik
    yazdıkların gerçekten dikkate alınması gereken şeyler. Hangi isimle anılırsa lınsın bir değer ifade ediyor bence. Ancak eksik kalan bir tarafı var. Özgürlüğün ne olduğunu yazman lazımdı ki yerine kölelik konulmasın. Mesela insanlar sabahın köründe kalkıp gönüllü kölelik için toplu taşıma araçlarına binmeze ve dolayısyla bir kazancı olmasa özgürce yaşamını devam ettirme için gereken parayı nasıl bulmalı sence?

İnsanlar aç gözlülüğünü, egosunu ve kibirini bastırdığı zaman derinlere sistemin; onları kullanmasına olanak sağlayacak hiç bir şey kalmayacak. Örnek vermek gerekirse uzun seneler para kazanmak için çalışan birinin kimseye muhtaç olmamasına rağmen sürekli daha fazlası için sosyal hayatını bile hiçe sayması, sosyal statü adı altında insanların sınıflandırılması. Rahat yaşamak için çalışıyoruz fakat kazandıkça hedeflerimize yaklaşmış olmuyoruz aslında çünkü ilerdeğimiz sürece hedeflerimiz ile mesafemiz hep aynı kalıyor. Gelir arttıkça gider artıyor, popüler kültüre kapılıyor kimimiz ve sistemin tuzağına yakalanmış oluyor. Benim anlatmak istediğim kesinlikle çalışmamak değil aksine çalışmak ama her şeyin azı karar çoğu zarardır.

• bu konularda paylaşıma devam edelim .Tüm ilgimle okuyorum yazılanları .
  • sayın ironik
    açıklamalarınız bu kadarsa bana yeterli gelmediğini yazmam gerek. Hatta bu açıklamalar sanki fazlasıyla ütopik olmuş. İnsnaın bütün değerlerini bir kenara atması gereken bir yaşam biçimini öngörmüşsünüz. Yani açıkcası bütün insanlar peygamber gibi olsun demek çok mantıklı değil. Eğer bütün insanlar peygamber gibi olursa peygamberin farkı ne olacak? Hedef ona benzemek ama herşeyimiz ile o olursak bu defa imtahan olmaz. Yani anlayacağın bir tarafta açgözlülerde olmalı diğer tarafta bir lokma ekmeğe razı olanlar. Hayat bu mücadelede sürüp gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

sayın ironik
    açıklamalarınız bu kadarsa bana yeterli gelmediğini yazmam gerek. Hatta bu açıklamalar sanki fazlasıyla ütopik olmuş. İnsnaın bütün değerlerini bir kenara atması gereken bir yaşam biçimini öngörmüşsünüz. Yani açıkcası bütün insanlar peygamber gibi olsun demek çok mantıklı değil. Eğer bütün insanlar peygamber gibi olursa peygamberin farkı ne olacak? Hedef ona benzemek ama herşeyimiz ile o olursak bu defa imtahan olmaz. Yani anlayacağın bir tarafta açgözlülerde olmalı diğer tarafta bir lokma ekmeğe razı olanlar. Hayat bu mücadelede sürüp gider.

Söyledikleriniz ayrı bir tartışma noktası fakat yeri bura değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.