bil. açtım ve int. girmek için xpde bağlan dediğimde çevir sesi gelmesine ragmen modem çevir sei algılamıyo diyor ve 777 680 hatası veriyor 98de çevir sesi geliyor bağlan tuşuna basıyorum numarayı çeviriyor fakat hala çevir sesi geliyor yani ne meşgul nede başka bişey yok sadece uzun ve aralıksız çevir sesi geliyor. bil. ayarlarıyla oynamadım fakat yıldırımlı bir akdeniz gecesinde bil. açıktı ve ben int.deydim
aygıt yöneticisinden modemi kaldırıp yeniden yükle..
yaptım ama yine aynı şekilde. ceptel. bil.ı aradığımda bil. çalıyor (communiceted programı) ama bil. arama yapmıyor
bide bir modemin yandığını(bozulduğunu) başaka bir bilgisayarda denemeden nasıl anlarız... ne tip hatalar verir.
başka birşey denemene gerek yok bozulmuş
bu tip sorunlarla bende karşılaşmıştım win98 de modemin en güncel yeni driverini kurarsan bi ihtimal sorunu çözebilirsin
kesin patlamış.benım eskı modemım de kondansatorlerını değiştirince aynı şeyi yapmıştı.anlarsan bı bak ama sanmıorum kurtarılabılcegını...başın sağolsun diyorum ben sana..15 mil. sıkışmış o pci slota yapcak pek bişi yok
modemin patlamış çutlamış ve ya yanmış olsa bilgisayarın açılmaz bikerem kısa devre yapar. Belki birtakım sitelerden istemeyerek olsa bile terbiyesiz dialerlardan indirmişsen bağlantı ayarlarını değiştirmiş olabilirsin. bağlantı ayarlarını kontrol et (isp no , alan kodu neyin vs...)telefon hatlarınızda bu dialerin hatlarına kağalıysa bağlanmıyordur.. modeminde fiziksel sorunu yoktur diye tahmin ediyorum. senin dediğin olay yani yıldırım düşmesi sonucu modem yanıcak sa bilgisayar kapalıyken bile olur. hatta bazen de telefonların bozulduğuda olur. onun tek çaresi kötü havalarda bilgisayarın fişini çek tel hattını kopar. öteki çözümde çevirmeli ağ bağlantısı kaybolmuştur. win98 i hatırladığım kadarıyla modem yükledikten sonra çevirmeli ağ mı ne yüklüyodun bişeyler bişeyler..
ya modem bozulmuş diyorsunuz ama ben bil. cep .teldan aradığımda neden çalıyor ozaman ben buna anlama veremiyorum... bide ayarlar değişmiş olsa bile çevir sesi geldiği zaman o numaraları arar ve hattım kapalı olduğu için meşgul sesi gelmes lazım ama benimkisinde çevir sesini sadece ben duyuyorum ( 98 de ise bil çevir sesinin duyuyor ve numarayı çeviriyor hala uzun bir çevir sesi başka bişey yok)
Ya madem o nkadar ısrar ettin yarın Kadıköy meydanda elinde modem,yakanda kırmızı bir gülle beklede arkadaşlarla bakalım şuna.Olmazsa 15-20 milyon toplar seni bu dertten kurtarmak için yeni modem alırız.[afro]
kardeş okuma yazman yok galiba bak yukarda bi akdeniz akşamı yazıoo akdeniz nire istanbul nire yinede düşüncen için saol.... yok illa gelcem diyorsan buyur burda buluşalım
bi çözüm bilen yok mu sorunun modemdenimi hattan mı kaynaklandığını bilen
ben de öyle bi durumla karşılaşmıştım fazla uğraşmadım 15 $ verdim bi modem aldım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme