Ev iki katlı üst kattaki balkonda internet cekmıyor. Alt kattaki modem Airtties Air 5650(Birincil modem) Üst katta kullanacagım modem Huawei HG521(İkincil modem)
Ben alt kattaki modeme kablo takıp aydınlıktan geçirip üst kattaki modeme taktıgım zaman modemin kablosuz ozelliğini direk kullanmam gerekmiyor mu? başka bir ayar mı yapmam lazım?
Bu sorunu nasıl çözebilirim. üst katta sadece modemin sadece wifi özelliğini kullanacagım.
quote:
Orijinalden alıntı: mrt__gl
Merhaba beneım soyle bır sorunum var.
Ev iki katlı üst kattaki balkonda internet cekmıyor. Alt kattaki modem Airtties Air 5650(Birincil modem) Üst katta kullanacagım modem Huawei HG521(İkincil modem)
Ben alt kattaki modeme kablo takıp aydınlıktan geçirip üst kattaki modeme taktıgım zaman modemin kablosuz ozelliğini direk kullanmam gerekmiyor mu? başka bir ayar mı yapmam lazım?
Bu sorunu nasıl çözebilirim. üst katta sadece modemin sadece wifi özelliğini kullanacagım.
Hocam merhabalar,
Dediğiniz olayı yapabilmeniz için Router Özellikli bir modem almanız gerekecek.Bunu aldıktan sonra ise yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir.
Router özellikli modem ile kabloyla aldığınız interneti wifi olarak kullanabilirsiniz. Modem ile yapılıyor ben denedim oldu. (modeminizde router özelliği olmalı) Benim Modemim TP-Link TD-W8950ND. Yapmanız gereken şey çok basit: 1- komşudan gelen Ethernet kablosunu modeminize takın 2- internet tarayıcı adresinize modem ip 'sini yazın (192.168.1.1 kullanılır genelde.) 3- modem kullanıcı adını ve şifreyi girin (parola=admin şifre=1234 - şifre örnektir) 4- bağlantı ayarlarının olduğu sayfada DHCP'yi kapalı konuma getirip ayarları kaydedin ve modemi yeniden başlatın. işlem tamam.(ALINTIDIR)
Üst kattaki modemi bridge moda almanız lazım dhcp açık olsun ki ip alabilesiniz.
ilk önce ikinci modemin wireless ayarlarını yap ve dhcp sunucusunu kapat. 4 Portlu modemse herhangi bir porta bağlayabilirsin. IP dağıtma görevi birinci modeme verilecektir. İkinci modem sadece köprü görevi görevi görecek.
Huawei HG521 olmadı desteklemiyor galiba yerine Airties rt205 koydum.
İki modemde airties oldugu için aynı ip yi(192 168 2 1) kullanıyordu üstekinin ip sini degiştirdim ve sizlerinde dediğiniz gibi dhcp yi kapalı konuma getirdim oldu teşekkür ederim.
Daha sonra bu sorunla karısalasanlarda boyle yaparsa sorunu çözerler.