Şimdi Ara

modeme yüksek voltaj gelmiş bilgisayar internete girmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kardeşimin evdeki modemi yüksek voltaj nedeniyle (şimşek çakınca bekide yıldırım düşmesi sonucu) yanmış modem yenilenince fark etmiş ki modemden gelen kabloyu takıncada bilgisayarı internete girmiyor yani sanırım telefon hattının bilgisayara giriş kısmıda yanmış (yada başka bir şeyler) bu durumda ne yapmalıyız anakartta bir sorun varmıdır yoksa girişin değişmesi yeterli olurmu yada ne bileyim usb ye o girişi çevirecek bir aparat falan varmı ?

• modeminiz nedir?
    bir ethernet karti daha ucuza gelir. 5-10 tl gibi.
  • Bilgisayar masaüstü mü? öyle ise harici bir PCI ethernet kartı alıp takın öyle deneyin.
  • acer marka eski bir laptop.
    şimdi internette usb ethernet diye bir zımbırtı buldum bununla olurmu arkadaşlar.
  • olabilir... ama bence emin olun ethernetinin yandigindan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

olabilir... ama bence emin olun ethernetinin yandigindan.

hocam nasıl emin olabiliriz.
    bilgisayarda diğer hersey çalışıyor.
    yani başka bir arıza görünmüyor bizde direk girişi yanmıştır diye teşhis koyuyoruz ama üstadlar daha iyi bilir tabi bizim kisi düz mantık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

yani başka bir arıza görünmüyor bizde direk girişi yanmıştır diye teşhis koyuyoruz ama üstadlar daha iyi bilir tabi bizim kisi düz mantık

Bu yuzden modeminizin markasini sormustum. daha cevabini alamadim. laptopun ethernetine elle ip girilmis ise yeni gelen modemle uyumsuz olabilir ip numaralari... gibi.
  • İşe yarayabilir ama bunun yerine kablosuz adaptör alıp onunla kullanın hem bu şekilde bu gibi durumdan zarar görmezsiniz.

Arıza konusuna gelince notebook madem el beceriniz varsa, kasayı açın girişi gözle kontrol edin ve ethernet yakınlarındaki elektronik elemanları da gözle kontrol edin önce. Multimetreniz varsa ölçümler de yapın. Yapamayacağız bir iş ise bir servise gösterin. Çok basit bir arızası da olabilir. Giriş yanmaz kolay kolay. Sigorta görevi gören dirençler olabilir bağlantılarında onlar yanmış olabilir.
  • ethernet kartını sistem görüyormu onu kontrol edin bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Bu yuzden modeminizin markasini sormustum. daha cevabini alamadim. laptopun ethernetine elle ip girilmis ise yeni gelen modemle uyumsuz olabilir ip numaralari... gibi.

hocam modem air tries ama kablo internetin motorola modemiylede denendi.
    sorun telefon kablosunu bilgisayara bağladığımızda hiç bir tepkinin oluşmaması

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ethernet kartını sistem görüyormu onu kontrol edin bence

görüyor bir sıkıntı yok
  • arkadaşlar şu ürünün siparişini verdim ürün geldi takdık bir sorun yok internete girebiliyoruz paylaşayım dedim
    http://www.casperstore.net/?urun-2592-SPEEDS-AG-KA89-USB-Ethernet-Karti.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Ocak 2012; 8:52:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.