Şimdi Ara

Modeme Fan Taktım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ubyz

quote:

Orjinalden alıntı: ensartas

valla ben aylardan beri kapatmıyorum modemimi zira modemler bunun için tasarlanmış zaten fana gerek olacağını sanmıyorum ha takmanın zararı olur mu olmaz elbette ama modemlerin özelliği de zaten bu uzun süre açık kalması ve ısındığında birşey olmaması diye biliyorum

ben de aylardır kapatmıyorum şu ana kadar bişey olmadı

bende de yaklaşık 1 yıldır devamlı açık sadece elektrikler kesildiğinde dinleniyor zavallı onun dışında ısındığına hiç rastlamadım evet az bişey ılık oluyor ama fan takacak kadar değil nede olsa cnet modem

• O kadar isabetli bir düşünce ki, aynısını ASUS da uygulamış...
     Modeme Fan Taktım

quote:

Orjinalden alıntı: 333

ben modeme fan takmadım yan koydum hiç ısınmıyor.

Modeme Fan Taktım

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

benim pc kasası çok ısınıyordu. Kasa yanını sanayide 30 cm çapında oydurup oraya 35 cm'lik yüksek devirli fan taktım. Şu kahvehane havalandırmada kullanılanlardan. Kasam havalandı ve pencereden kaçtı. Monitör kablosu olmasa aşağı düşecekti. Allahtan zamanında yakaladım kablosundan içeri aldım. Şu anda çelik halat bağladım binanın çatısından 10 metre yukarıda uçuyor. Yukarılarda hava daha serin güzel oldu. Şimdi de Kasayı bağladığım halat sürtünmeden dolayı ısınma yapıyor ama halata nasıl fan takacağım bilmiyorum.

özet bi eleştiri olmuş helal baba çok güldüm ....
  • Modem yan durunca neden ısınmıyor ya da daha az ısınıyor ?
  • Çünkü 2 yanındanda hava alıyor o zaman.Geniş yüzeylerinden hava almış oluyor
  • arkadaşlar ben adsl modemi alalı birbucuk ay oldu.modemim ASROBOTİCS 9105 4 PORT ROUTER ADSL var ama daha hala Bursa/Orhangazi'ye port gelmedi hala beklemedeyim.TürkTelekom'a burdan sesleniyorum acilen internet bağlantı mı kullanınıma açsınlar
    konuya gelelim ben de böyle birşey düşünmüştüm ama fanı modemin üzerine koyarsam fanı nereye bağlayacağım ve fan yukarı üflerse fanı neden taktık bunların yanıtını alırsam sevinirim.
  • evet.. annenizin onayladığı modemi alın :) hiç ısınmaz ....

valla
  • Size bir tüyo vereyim. Zoom x4 modemlere Renault 12TX radyatörleri uyuyor. sanayiden 2. elini bulun, su devridaim motoruyla beraber monte edin rahat edin.
    Bu konunun açılması ve tartışılması bile abes. Modem ısınıyorsa (normalden fazla) elektriksel bir sorundan kaynaklıdır. En azından adaptöründen şüphelenin. Böyle sorunlar fan takarak çözülmez zaten. O elektronik parçanın ömrünü yerler. Modeminiz serin serin ölür. Huzur içinde yaşadı serin serin öldü dersiniz, helvasını içiniz rahat yiyesiniz diye serinletmek komik bence.
    Normal şartlarda içinden akım geçen devrede akıma zıt yönlü direnç oluşur. Direnç ısıya yol açar, ısı da verimi düşürür. Bunu uzmanlar hesaplayıp her elektronik bileşenin stabil çalışması için sınır değerleri tespit edip ürünlerini bu sınır değerleri göze alarak yaparlar. Siz zoom mühendislerini veya diğer firmaların mühendislerini potansiyel aptal sanıyorsunuz herhalde.
    Millet sessiz pc için fanlardan kurtulmaya çalışırken sağa sola gereksiz fanlar takmak ve sistemi tayyareye çevirmek ayrıca bir komedi. 10 tane fan takacağına al bir tane 50 cm uçak tribünü, yakıtsız yani elektrik rotoruyla döndür ve egsozunu kasaya yönlendir. Uçmamak için kendini klavye önünde konumlandırıp emniyet kemerini bağla. Serin ve en azından 20 tane 80 mm'lik fandan daha az ses çıkaran sisteminle rahat et. Biz de böyle topiclere dalmayalım. Dimağımız rahatlasın gerilmeyelim. Sevelim sevilelim.

• quote:

Size bir tüyo vereyim. Zoom x4 modemlere Renault 12TX radyatörleri uyuyor. sanayiden 2. elini bulun, su devridaim motoruyla beraber monte edin rahat edin.
    Bu konunun açılması ve tartışılması bile abes. Modem ısınıyorsa (normalden fazla) elektriksel bir sorundan kaynaklıdır. En azından adaptöründen şüphelenin. Böyle sorunlar fan takarak çözülmez zaten. O elektronik parçanın ömrünü yerler. Modeminiz serin serin ölür. Huzur içinde yaşadı serin serin öldü dersiniz, helvasını içiniz rahat yiyesiniz diye serinletmek komik bence.
    Normal şartlarda içinden akım geçen devrede akıma zıt yönlü direnç oluşur. Direnç ısıya yol açar, ısı da verimi düşürür. Bunu uzmanlar hesaplayıp her elektronik bileşenin stabil çalışması için sınır değerleri tespit edip ürünlerini bu sınır değerleri göze alarak yaparlar. Siz zoom mühendislerini veya diğer firmaların mühendislerini potansiyel aptal sanıyorsunuz herhalde.
    Millet sessiz pc için fanlardan kurtulmaya çalışırken sağa sola gereksiz fanlar takmak ve sistemi tayyareye çevirmek ayrıca bir komedi. 10 tane fan takacağına al bir tane 50 cm uçak tribünü, yakıtsız yani elektrik rotoruyla döndür ve egsozunu kasaya yönlendir. Uçmamak için kendini klavye önünde konumlandırıp emniyet kemerini bağla. Serin ve en azından 20 tane 80 mm'lik fandan daha az ses çıkaran sisteminle rahat et. Biz de böyle topiclere dalmayalım. Dimağımız rahatlasın gerilmeyelim. Sevelim sevilelim.

Isınma normaldir hiçbirşeyden şüphelenmek gerekmez.Onu küçük bir fanla soğutup rahatlatmak kötü birşey değildir.Asıl saçma olan senin bu tavrındır.Ayrıca az bir fan sesi bir yerinize mi batıyor.Millet sessiz PC yapıyorsa o onların derdidir.Demekki adama 2 tane fanın sesi koymuyor.Beğenmezsen yapmazsın.Sanki kötü birşeymiş gibi konuşuyorsun.Ne zararı var???????Kimseyi aptal sandığımız falan da yok.Sen bizi aptal sanıyorsan çnce kendini gözden geçirmelisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: yetonyali

arkadaşlar ben adsl modemi alalı birbucuk ay oldu.modemim ASROBOTİCS 9105 4 PORT ROUTER ADSL var ama daha hala Bursa/Orhangazi'ye port gelmedi hala beklemedeyim.TürkTelekom'a burdan sesleniyorum acilen internet bağlantı mı kullanınıma açsınlar
    konuya gelelim ben de böyle birşey düşünmüştüm ama fanı modemin üzerine koyarsam fanı nereye bağlayacağım ve fan yukarı üflerse fanı neden taktık bunların yanıtını alırsam sevinirim.

Fanın nereye üflediği o kadar onemli değil çünkü sonuçta ısıyı uzaklaştıracaktır.Fanı anakartında boş yer varsa oraya yada kasa fanı alıp doğrudan PSU'ya bağlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @volki@ -- 30 Mayıs 2005, 14:16:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @volki@

quote:

Size bir tüyo vereyim. Zoom x4 modemlere Renault 12TX radyatörleri uyuyor. sanayiden 2. elini bulun, su devridaim motoruyla beraber monte edin rahat edin.

Isınma normaldir hiçbirşeyden şüphelenmek gerekmez.Onu küçük bir fanla soğutup rahatlatmak kötü birşey değildir.Asıl saçma olan senin bu tavrındır.Ayrıca az bir fan sesi bir yerinize mi batıyor.Millet sessiz PC yapıyorsa o onların derdidir.Demekki adama 2 tane fanın sesi koymuyor.Beğenmezsen yapmazsın.Sanki kötü birşeymiş gibi konuşuyorsun.Ne zararı var???????Kimseyi aptal sandığımız falan da yok.Sen bizi aptal sanıyorsan çnce kendini gözden geçirmelisin.

Isının normal olduğunu yazdık zaten. yapılan saçmalıksa buna SAÇMA derim asıl bu senin bir yerine mi batıyor. Edepsizliğe lüzum yok. Bu arada sessiz pc trend'dir. Yani bilgisayar dünyasının gidiş istikametidir. Gelecektir. Apple bilgisayar neden su soğutmasına geçiyor? neden fansız power suply'ler çıkarılmaya başladı? Trend bu yönde de ondan. yakında harddisk sesi de çıkmayacak. Ram disklerin fiyatları aşağı çekilecek.
    her neyse. Modeme fan takmak saçmalıktı. Buna saçma dediğim için bana hakaret etme çünkü saçma. Yazdıklarımı gözünle okuyup beyininle sorgula ve yargıla. Önyargılarını bir kenara bırak. fan sesine kafayı takma, sadece modeme fan takmanın abesliğine bak... 1991 yılından beri donanım dünyasına aşinayım. hakaret etmeden önce karşındakinin insan olduğunu ve boş yere konuşmadığını anla. İsteyen istediği yerlere ve istediği yerine fan takmakta özgür zaten. Bunu orta yerde söylerse de cevap verme hakkı bu topici okuyanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 31 Mayıs 2005, 1:45:40 >

• walla beyler bende asus var minik beyaz bi kutu daha hiç ısındığını görmedim
  • Hort olacak ama yeni konu açmaya gerek görmedim. Özellikle yaz aylarında sıcaklık artınca, modemler cortluyor, hele Adana gibi yerdeyseniz.

Birçok kopma sorunun müsebbibi ,modemin fazla ısınmasıdır arkadaşlar. Hatta birçok kaliteli modem ısınma sorunu yüzünden piyasadan silinip gitti.

Bu modem Airties 5650(yada artık geriye kalanı)

Modem arkadaşındı, bağlantı kopuyor diye bana verildi, bende slikon tabancası yardımıyla fan takıp, duvara monteledim, birde anahtar attım araya, akşamları gürültü yapınca kapatıyorum.

Gücü, modemin elektirik girişinden alıyorum.
    Elinizdeki modem ,kitleniyor yada internetten düşürüyorsa %80 ısınma sorunu vardır, yeni modem arayışlarına girmeden önce fan takmayı deneyin derim.

Ucuz modemlerin en büyük sorunu yeterli soğutmama techizatının olmaması, üzerine 3 cm uzunlugunda ince levha kesip, soğutma için yeterli görüyorlar, birde onu plastik muhafaza içine hapsediyorlar.

O yüzden soğutma uygulayacaksınız daha etkili olması açısından plastik muhafazayı sökün , sonra slikon tabancasıyla bu şekilde fan tertipi yapın çok daha etkili.

Arkadaşın bir süre sonra kopuyor diye verdiği modemde; outdoor cihazı, menzil genişletici, 2 bilgisayar (kablolu) 5 cep telefonu şeklinde 1 yıldır sıkıntısız kullanıyoruz.

Modem dışarıda olduğundan(balkonda) fan içeriye doğru üflüyor, bu şekilde daha etkili performans alıyorum, 14 yıl öcne yazılan konunun ilk mesajlarında söylendiği gibi içeriye doğru üflerse modem tozdan gözükmez bir süre sonra, arada bir hava tutıp tozundan arındırıyorum. En etkili performans bu şekilde.

Şayet fan içeri değil, dışarıya doğru üflesin, hemde performans alayım diyorsanız bir dağıtıcı plaka uygulayın(mesela eski ekran kartlarının pasif soğutucuları gibi), modemde varsa böyle bir plaka ne ala :)

Yapmak istediğim şey bu fan olayını otomatiğe bağlamak , atıyorum 35 dereceyi geçince fan devreye girmesi, bunun için ısıya duyarlı fan kontrolcüsü arıyorum, istediğim tarz bişi bulamadım, önerilere açığım Modeme Fan Taktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 7 Temmuz 2019; 11:10:40 >

• Belo Betty kullanıcısına yanıt
    Modemin içinden cpu sıcaklığı bilgisi alınır. Daha sonra üstünde takılı gördüğünüz ledlerden birini devredışı bırakırsınız buna transistör bağlarsınız.
    Modem sıcaklığı 35 dereceyi geçtiğinde ledi yakacak yazılımı yazarsınız sıcaklık 35 geçince led yanma komutu verilir buda transistörü aktif eder fan çalışır.
  • modem o kadar ısınıyor mu ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belo Betty

Hort olacak ama yeni konu açmaya gerek görmedim. Özellikle yaz aylarında sıcaklık artınca, modemler cortluyor, hele Adana gibi yerdeyseniz.

Birçok kopma sorunun müsebbibi ,modemin fazla ısınmasıdır arkadaşlar. Hatta birçok kaliteli modem ısınma sorunu yüzünden piyasadan silinip gitti.

Bu modem Airties 5650(yada artık geriye kalanı)

Modem arkadaşındı, bağlantı kopuyor diye bana verildi, bende slikon tabancası yardımıyla fan takıp, duvara monteledim, birde anahtar attım araya, akşamları gürültü yapınca kapatıyorum.

Gücü, modemin elektirik girişinden alıyorum.
    Elinizdeki modem ,kitleniyor yada internetten düşürüyorsa %80 ısınma sorunu vardır, yeni modem arayışlarına girmeden önce fan takmayı deneyin derim.

Ucuz modemlerin en büyük sorunu yeterli soğutmama techizatının olmaması, üzerine 3 cm uzunlugunda ince levha kesip, soğutma için yeterli görüyorlar, birde onu plastik muhafaza içine hapsediyorlar.

O yüzden soğutma uygulayacaksınız daha etkili olması açısından plastik muhafazayı sökün , sonra slikon tabancasıyla bu şekilde fan tertipi yapın çok daha etkili.

Arkadaşın bir süre sonra kopuyor diye verdiği modemde; outdoor cihazı, menzil genişletici, 2 bilgisayar (kablolu) 5 cep telefonu şeklinde 1 yıldır sıkıntısız kullanıyoruz.

Modem dışarıda olduğundan(balkonda) fan içeriye doğru üflüyor, bu şekilde daha etkili performans alıyorum, 14 yıl öcne yazılan konunun ilk mesajlarında söylendiği gibi içeriye doğru üflerse modem tozdan gözükmez bir süre sonra, arada bir hava tutıp tozundan arındırıyorum. En etkili performans bu şekilde.

Şayet fan içeri değil, dışarıya doğru üflesin, hemde performans alayım diyorsanız bir dağıtıcı plaka uygulayın(mesela eski ekran kartlarının pasif soğutucuları gibi), modemde varsa böyle bir plaka ne ala :)

Yapmak istediğim şey bu fan olayını otomatiğe bağlamak , atıyorum 35 dereceyi geçince fan devreye girmesi, bunun için ısıya duyarlı fan kontrolcüsü arıyorum, istediğim tarz bişi bulamadım, önerilere açığım
    Dostum kusura bakmada berbat olmuş. İşlemci üzerindeki soğutucu bloğun üzerine uygun küçük fanlar oluyor onlardan taksaydın çok daha estetik ve sessiz güzel bir soğutma elde ederdin. Sen valla elinde olsa 120’lik fan takacan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın estetik olarka çok kötü gözüküyor ama umrumda değil.
    Adana sıcağına bu ancak baş geliyor hocam , ufak fan bir işe yaramazdı
  • Belo Betty kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsun. Senin o taktığın fanın orta göbeğinden bile küçük o işlemci. sen ancak etrafına soğuk hava üfletiyorsun. Soğutma mantığı çip ısınır üzerindeki soğutucu blok ısıyı kendine çeker pasif budur. fan takacaksan o soğutucu demirin üzerine aynı boyutta takmalısın ki bloğu soğutabilesin ya da taktığın o fanı biraz mesafeli monte etmeliydin o şekilde hem boşuna hava basıncı sesi çıkaracak hemde gereksiz yerleri soğutacak. fanı kart üzerinden 5 cm lik bir yüksekliğe sabitler isen çok daha iyi bir soğutma oluşacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Yanlış düşünüyorsun. Senin o taktığın fanın orta göbeğinden bile küçük o işlemci. sen ancak etrafına soğuk hava üfletiyorsun. Soğutma mantığı çip ısınır üzerindeki soğutucu blok ısıyı kendine çeker pasif budur. fan takacaksan o soğutucu demirin üzerine aynı boyutta takmalısın ki bloğu soğutabilesin ya da taktığın o fanı biraz mesafeli monte etmeliydin o şekilde hem boşuna hava basıncı sesi çıkaracak hemde gereksiz yerleri soğutacak. fanı kart üzerinden 5 cm lik bir yüksekliğe sabitler isen çok daha iyi bir soğutma oluşacağını düşünüyorum.
    Fikir için teşekkür ederim, aslında blok üzerine takmayı planlıyordum, eski amd işlemci soğutucusu bulmuştum, baktım bu şekilde kopma falan bitti bende birdaha uğraşmadım. Modem balkonda zaten ses sorunu falan olmuyor

1 yıldır bu şekilde çalışıyor, eğer tekrar ısınma sorunları ortaya çıkarsa bu sefer daha ince çalışırım blok soğutucu takarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Belo Betty

Fikir için teşekkür ederim, aslında blok üzerine takmayı planlıyordum, eski amd işlemci soğutucusu bulmuştum, baktım bu şekilde kopma falan bitti bende birdaha uğraşmadım. Modem balkonda zaten ses sorunu falan olmuyor

1 yıldır bu şekilde çalışıyor, eğer tekrar ısınma sorunları ortaya çıkarsa bu sefer daha ince çalışırım blok soğutucu takarım

Alıntıları Göster
    Bende asus ac750 için bir sistem yaptım. Modem kışın çok güzel ısınma falan yok bu yaz bir baktım öyle bir ısınıyor ki altındaki 4 cm lik dolabın içinden baktığımda dolabın üst kısmı ısınıyordu. Bende açtım içini baktım ne göreme mi beklersin pasif soğutma bile koymamış adamlar. işlemciler falan öyle açıkta duruyor. bende eski anakarttan çıkma bir soğutucu demiri 5x5 cm enlerinde bir soğutucu aldım ısınan iki çip birbirine yakında koydum üzerlerine birebir uygun çıktı. altına termal macun sürdüm soğutucuyuda koydum modem şuan mükemmel oldu.Isınma yine var yok değil sebebi ise pasif soğutma. ısıyı kendine çekiyor dağıta bildiği kadar dağıtıyor ama yeterli bir soğutma sağladı daha performanslı şu an.

Asus gibi bir firma ne akıla hizmet böyle bir ürün yapmış pes doğrusu cihazda bir sürü özellik var hadi onları geç 5 ghz ile 2.4 ghz wifi yayan bir modem elbette ısınacaktır ne diye soğutu koymazlar ilginç.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.