Selam. Elimde Zyxel modem vardı, bozuldu. Edimax marka bir modem aldım, sorunsuz bağlantı ama yarım saatte bir kendi kendine reset atıyor modem, kafasına göre kapanıp açılıyor. Hadi normal kullanım neyse de Dota 2 falan oynarken de oluyor, deliriyorum. Neden yapıyor ki bunu? Derdi ne. Alıp duvara çarpmama az kaldı.
Modem ile birlikte gelen güç adaptörü yüzünden olabilir, cihaz arızalı olabilir. Elinizde aynı güç değerlerine sahip farklı bir adaptör varsa onunla deneyin. Voltaj dalgalanması olduğunda bazı switching özelliği olmayan adaptör ve modemlerde bu sorun yaşanabiliyor.
O benim de aklıma geldi hocam. Dediğiniz gibi adaptörle alakalı bir sorun olabilir. Zaten üçlü prize bir üçlü daha taktım, git gel çok oluyor, bu da modemi resetliyor gibi.
Modem ile birlikte gelen güç adaptörü yüzünden olabilir, cihaz arızalı olabilir. Elinizde aynı güç değerlerine sahip farklı bir adaptör varsa onunla deneyin. Voltaj dalgalanması olduğunda bazı switching özelliği olmayan adaptör ve modemlerde bu sorun yaşanabiliyor.
Apaptör değiştirme şansım olmadı ancak prizi değiştirdim, gene aynı. Bazen kafasına göre saatlerce sorunsuz çalışıyor bazense 20 dakikaya bir kapanıyor.
Modem bu bu arada. Değiştirelim olmazsa, olacak gibi değil çünkü.
Sorun muhtemelen adaptörün modemi yeteri derecede besleyememesinden kaynaklı. Düşük bir ihtimallede Firmware güncel değil. Eğer güncel değilse güncelleyip tekrar deneyin, devam ediyorsa adaptöre atabiliriz suçu.