Şimdi Ara

Modem Üzerinden Lan Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bende 1 port ethernetli wireless adsl modem var . Şimdi bu modemi ethernetten masaüstü bilgisayara bağlayarak, wirelesstan da notebook ile bağlanarak ikisi arasında yerel ağ bağlantısı kurabilir miyim? Ve bunu nasıl yapabilirim?

Şimdiden Teşekkürler

• Yardım edebilecek biri yok mu acaba? Bunun bir yolu yok mu ki??
  • Arkadaşlar bu sorunun çözümünü anlatabilecek birileri varsa çok iyi olur gerçekten.
  • Kullandigin modem ethernet portu ile wireless AP yi kopru modunda calistirir. yani her iki tarafa da baglanan cihazlar ayni tek cihaza baglanmis olurlar. Istersen o ethernet portuna bir switch takip ucuna 8 bilgisayar, kablosuz uzerinden de bir 8 bilgisayar daha baglayip hepsini tek ag uzerinde toplayabilirsin.

Kisaca evet, bilgisayarlarini o modeme bagladiginda ayni ag uzerinde olurlar, birbirlerini gorurler, birbirleri arasinda dosya paylasimi yapabilirler, birinden digerine baglanabilirsin, yada yerel ag uzerinden oynanan network oyunlari oynayabilirsin. kablo ile bagladigin iki bilgisayar ile ne yapiyorsan bu sekilde hepsini yaparsin . :)
  • ama olmuyor malesef. dediğiniz gibi yapıyorum notebook wireless ile pc ise ethernetten bağlı. ikisi de internete çıkabiliyor ama aralarında dosya alışverisi yaa lan game yapamıyorum. ağ komşularımda yada herhangi bir yerde gözükmüyorlar. notebooktan bakınca da pc den bakınca da görmüyorlar. ev ağı kur ile ağ kurmaya çalışıyorum olmuyor? ne yapabilirim? nasıul hallederim

yardımlarınızı bekliyorum
    teşekkürler
  • başlat çalıştır cmd yazıp ipconfig yaz ip lerini öğren daha sonra başlat arama bölümünden bilgisayar de ve karşı tarafın ip sini yaz o şekilde görebilirsin

1 de workgroupları aynı olmalı eğer biri xp biri vista ise xp ye sp3 yüklemen gerekli kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dosya paylasimi ile ilgili cevap verilmis, lan game konusunda da, her iki makine uzerinde de uygun firewall ayari yapilmali, windows firewall var ise sadece disable edersen sorun ortadan kalkacaktir. Tabii oturur oyunun kullandigi portlari firewall un istisnalar listesine girersen de caliscaktir.
  • yani sp3 kurmadan sp siz vista ile xpsp2 birbirini göremez mi şimdi?

o kötüymüş ya

giiti 2 gb daha

ben de 3-4 gündür kasıyordum neden olmuyor normalde görmesi lazım diye demek sorun buymuş

teşekkürler
  • selam eğer vista xp yi görüpte xp vistayı görmüyor ise şunu bir denemenizde fayda var

Yapmanız gerekenler : Ağ bağlantılarım\\yerel ağ bağlantısı Üzerine gelip özellikler sekmesini tıklayın,genel sekmesinin altında ki Microsoft Ağları İçin İstemci sekmesini işaretleyip yükleyi tıklayın ardından çıkan 3seçenekli ekranda istemci,Hizmet,iletişim kuralı, Bunlardan ’’İletişim Kuralını’’ Tıklayıp eyer yüklü değilse şunları yükleyin ’’NWLink IPX/SPX/NetBIOS Uyumlu Aktarma İletişim Kuralı’’ ’’Microsoft TCP/IP sürüm 6’’ ’’Internet İletişim Kuralları (TCP/IP)’’ .

alıntı
  • Ben xp sp2 den vista paylasimlarini gorebiliyorum. ufak bir duzeltme ile . Eger vista home veya home basic kullaniyor isen xp deki kullanici adini ayni sifre ile vistaya da eklemen gerekiyor. Bunu yaptiktan sonra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.