Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
16
Favori
104.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal_ansen

    Hocam modem bu b10b ile biten modemin yenilenmis hali gibi duruyor 400 tl maaliyeti var

    Merhaba


    Bende modem almayı düşünüyorum internetim devamlı kopmaya başladı.Sizin kullandığınız modemin markası nedir.??Türk telekom abonesiyim.Asus dsl-n14u modemim var.2014 yılında almıştım sorun çıkartıyor.





  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Vakit ayırıp da paylaştığınız görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim!

    Bu işlerden neredeyse hiç anlamıyorum. Bu nedenle hat değerlerimi nereden ve nasıl görüntüleyeceğimi de bilmiyorum.

    Tavsiyeniz üzerine Keenetic HERO DLS modemleri araştırmaya başladım. KN-2410 olarak geçen model ile ilgilenmem gerekiyor sanırım...

    Tesadüf, bu gün ilk mesajımı yazdıktan sonra işyerime Türk Telekom internet saha ekibinden biri gelmiş. Benim modem derdim olduğunu bilen bir personelim akıl danışmış kendisine... O da kendi modemlerinin yeterli olduğunu ama illaki değişik arayışlar içindeysem mesela Asus DSL 16P'ye (tam adı bu olmayabilir) bakabileceğimi söylemiş...


    Zaten bu işler böyle başlar.... Sora sora içinden çıkılmaz hale gelir! Kafa karışır, can sıkılır, cüzdan tedirgin olur, bacanak dudak büker, hanım rengini beğenmez falan... Gerçi Ben yıllar içinde araba lastiğinden televizyona, biberon ısıtıcısından MP3 player'a kadar birbiri ile alakasız o kadar çok ürün için bu forum sayfalarını kullandım (akıl aldım/akıl verdim) ve sonuçlarından da memnun kaldım ki muhtemelen buradaki görüş ve öneriler üzerinden hareket edeceğim yine...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Hocam ne demek, maksat bilgi paylaşımı.

    Ürün incelemeye devam edecek olursak, Asus N16 günümüz şartlarına uygun değil. 5 sene öncesinde yazışıyor olsaydık belki önerirdim. Telekomcu arkadaş maalesef biraz eskide kalmış.

    Bahsedilen modem wifi olarak b/g/n destekli. Yani sadece 2,4 Ghz yayın yapabiliyor. Sizin şu an kullandığınız modemde öyle.

    2013 yılından sonra AC wifi kullanan modemler çıktı. 2.4 ve 5 Ghz yayın yapıyor ve çoklu cihaz başarımları daha iyi.

    Keenetic HERO Dsl AC teknolojisini kullanıyor. Eğer ille Asus düşünülecekse en azından Asus AC 750 modem olmalı. Bu modem 2,4 ve 5 Ghz wifi yayınına sahip ve özellikleri gayet iyi. Alırsanız sizi üzmeyeceğini düşünüyorum.

    Tabi bu arada şunu belirtmek isterim. Arabalarla özdeşleştirecek olursak şu an sıfır Fiat, Renault, Toyota lardan bahsediyorum. Çünkü 2-3 yıldır AC den sonra birde AX teknolojisi çıktı. Modem sektörünün BMW si Mercedes i AX modemler. AX in avantajı akıllı ev ve daha çok sayıda akıllı cihazlar ile sorunsuz çalışabilmeleri.

    Asus DSL AX82U ve FritzBox bu konuda zirvede.

    Sanırım kafanızı iyice karıştırdım.

    İşin özü, çift bant olmaları şartıyla Keenetic Hero DSL, Extra DSL, Asus ve Zyxel modemler sizin tüm sorunlarınıza son verecektir. Benim favorim HERO.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    O zaman konu kapanmıştır! Keenetic Hero alacağım...

    Umarım cihazın kurulumunu, yönetimini ve kullanımını doğru yapabilir ve böylece hem teknolojisinin hem de parasının karşılığını alırım. Zira, bu işi 200-300 TL daha düşüğe halledebilseydim memnun olurdum ama iyi sonuç alacaksam bahsettiğim rakamlar çok da önemli değil...

    Satın alma, kurulum ve kullanım deneyimlerimi buradan paylaşırm. İlgi ve desteğiniz için tekrar teşekkür ederim!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını sayın seyirciler! Konu gittikçe daha enteresan bir hal alıyor...

    Bu gün öğlen Keenetic modem bakmak için Mediamart ve Teknosa mağazası olan bir AVM'ye gittim.

    Mediamarkt'ın karşısında Türk Telekom iletişim merkezi varmış. "Belki adresime fiber gelmiştir, bir danışayım" diye düşünerek girdim içeri... Genç bir arkadaş karşıladı Beni, çok da ilgilendi doğrusu...

    Adresime henüz fiber internet gelmemiş ama şu an aylık 82 TL'ye 16 Mbps kullanıyormuşum. Eğer istersem 105 TL'ye 24 Mbps'ye veya 124 TL'ye 35 Mbps'ye geçebiliyormuşum.

    Ancak bunun için yeni bir modem almam gerekiyormuş. İstersem kendileri bu hızlara uygun yeni bir modemi taksitli olarak toplam 240 TL'ye tarifeme ilave edebilirlermiş.. (TP-Link marka ama modelini bilmiyorum. Fiberi desteklemiyormuş.)

    Ben de kendisine; Superonline'da aşağı yukarı aynı fiyata -ve galiba 100 Mbps'ye- fiber olduğunu, binamızda kullananların bulunduğunu, er veya geç Benim de bir gün fibere geçeceğimi, zaten belki bu adresten iki yıla kadar taşınacağımı, bu nedenle fibere uygun olmayan bir modem almamın çok da doğru olmayacağını düşündüğümü söyledim.

    Saygılı ve ilgili bir arkadaştı, "takdir Sizin" dedi sağ olsun...

    Sonra oradan çıkıp adını yukarıda zikrettiğim iki teknoloji markete gittim ama ikisinde de Keenetic yoktu. İnternetten bakacağım artık...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Hocam Superonline dediğimiz zaman işin rengi değişiyor. Eğer bu firma ile çalışacaksanız onların kuracağı cihazlarala bu işi götürmek daha iyi olur. Çünkü kullanıcı adı ve şifrelerinizi size vermiyorlar. Bu başınızı ağrıtır.

    FTTB sistemini kurarlarsa, kavga döğüş kullanıcı adı şifre alırsanız olabilir. Fakat FTTH sistem varsa Superonline ne derse o hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Yani fibere geçilecekse firmaların kuracakları cihazlara evet demek daha isabetli olur. Çok dikkat bu konuya.

    Fiberde sisteminiz değişik olacak. Turktelekom fibere geçilecekse güzelce konuşulması lazım. Modemi tekrar iade eden kullanıcılar biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 22 Eylül 2021; 16:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türktelekomla görüşmeden HERO almayın bence şuan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binamda Superonline'nın fiber hizmeti var, Türk Telekom'un yok...


    Aslında Benim de şu an servis sağlayıcım olan Türk Telekom'u değiştirmeye niyetim yok... Ancak eğer modem değişikliği sonrasında mevcut yavaşlama/kopma/kesilme sorunlarından kurtulamazsam ve Türk Telekom da bu konuda bir teşhis, çare veya öneri geliştiremezse mecburen başka bir servis sağlayıcıya geçerim diye düşündüğümden fiberi (dolayısıyla Superonline'ı) konuya dahil ettim.


    Bir de bu gün Türk Telekom iletişim merkezinde "Hızınız 16'dan 35'e ama tarifeniz de 82 TL'den 124 TL'ye çıkar" denilince Ben de "Ohooo! O fiyata fiber (dolayısıyla Superonline) bağlatırım" diye düşündüğümden konu gelişti.


    Özetle, fiberi falan geçelim; kopmadan, yavaşlamadan doğru düzgün bir internet hizmeti alalım, hadi bilemedin ücretini biraz daha artırıp hızını da artıralım, öyle yaşayıp gidelim işte... Ne oyun oynarız ne kütür kütür içerik indiririz, kızım Teams veya Zoom kullanır, sunum hazırlar, orta öğrenim çocuğunun indireceği ve yükleyeceği dosyalarla uğraşır, uzaktan sınava katılır. Biz diz üstünden veya mobilden internette geziniriz, video veya Netflix seyrederiz, Bein Connect'e gireriz. (Tabii bir de hanım Trendyol'a falan sipariş verir...)


    Dolayısıyla, tüm bunlar için gereken internet servisini en sağlıklı ve ekonomik şekilde, düzeni de fazla bozmadan almak Bizim için yeterli diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla, bunun için işe modemi değiştirmekten başlamak lazım...


    Bu halde, HERO'ya devam mı dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbalkesli -- 22 Eylül 2021; 22:5:26 >




  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman hiç vakit kaybetmeden HERO sipariş verebilirsiniz. Kafanız rahat eder. Cihaz geldikten sonra tekrar yazarsınız. Sorun olacağını hiç sanmıyorum. Duruma göre gerekli ayarları yaparız. En kötü ihtimal bir problem oluşursa yasal süre içerisinde iade yada değişim yoluna gidersiniz.

    İnternette ben araştırdım şu an en düşük 878₺ civarında mevcut. Daha ucuz bulursanız ballı börek olur.

    Hocam yeni modemlerde interneti verimli kullanma kapasitesi yüksek. Yani eskisi gibi birileri indirme yaparken diğer kullanıcıların cihazları kasmıyor. Mevcut kapasite cihazlar arasında eşite yakın bölünüyor.

    Eski modemler için sorun internet hızı değil, modemin çok fazla cihaz ile oluşan trafiği yönetememesi ve internetteki tabiriyle patates olması. günde 4-5 kez Netflix in meşhur “başka film izleyin” uyarısı gelirdi artık 3-4 günde bir defa belki çıkıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siparişi verdim hatta kargoya verildiği bilgisi de geldi. Eğer elime geçerse hafta sonu kurmayı deneyeceğim. Umarım başarabilirim. Gelişmeleri buradan bildiririm. İlgi ve destekleriniz için çok teşekkür ederim! İyi günler, saglıklar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. İyi günler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcebeci1

    Hocam beni dinlersen çift bant modeme geçiş yapmanı tavsiye ederim. Ben öyle yaptım bütün dertler son buldu. Evlerdeki cihaz yoğunlukları arttıkça eski modemler patates oluyor. Buna yakın komşularınızdaki frekans yayan cihazlarda dahil.

    Hocam merhaba bu modem hakkında düşünceniz nedir?





  • HALO kullanıcısına yanıt

    Hocam özellikleri kağıt üzerinde gayet güzel. Hatta Boardcom işlemci insanı cezbediyor. 4 adet Gigabit port var. Ram miktarı ile ilgili bilgi bulamadım. Bunun dışında Zyxel 3625 T50B ye çok benzer teknolojiler barındırıyor.

    Fakat bu modemin başında çok büyük bir sorun var, ve kronik. Bazı kullanıcılarda performans düşüşü bazılarında ise 1-2 ay kullanımdan sonra bozulup garantiden değiştirmeye varan sıkıntılara sebep oluyor. ISINMA.

    Isınma sorununa modemin dış kasa kalitesindeki vasatlığıda eklediğimizde oldukça can sıkıcı olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı yorumlarında bu kadar çok ısınma problemi olan bir modem hiç görmedim.

    Kasa üzerinde hava kanallarının olmaması işleri dahada kötü hale getirmiş. Modem normal pozisyonda çalışırken 50-55 derece sıcaklık ölçümü yapmışlar. Kasa yan çevirip kullanıldığında ise hava kanalları altta olduğu için sıcaklık 35 derecelere kadar düşmüş. Bu durum dizayn sorunu olduğunu gösteriyor.

    Ben şahsen hiç bulaşmazdım. Fakat yinede almayı düşünürseniz modemi yan yatmış olarak kullanmakta fayda var. Bu sayede daha serin çalışabilir. Anladığım kadarıyla sıcaklık elektronik parçaları olumsuz etkileyip bazı modemlerde 2-3 ayda sıkıntı çıkarıyor.

    5 Ghz wifi kapsama alanının güzel olduğu yönde yorumlar okudum. 2,4 için yorumlar vasat.

    Fiyatı güzel.

    Kişisel olarak fikrim ben tercih etmezdim. Biraz Çin atölye ürünü izlenimi verdi bana.

    Tercih sizin hocam, alıpta beğenenlerin oranı %80civarında.

    Alınacaksa V12 olan modelin gelmesine özellikle dikkat edin. Bu versiyon nispeten daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 25 Eylül 2021; 13:50:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Perşembe günü öğlen saatlerinde n11 sitesinden sipariş verdiğim Keenetic Hero modemim, dün öğlen siparişten daha yirmi dört saat geçmeden elime ulaştı (Satıcı İstanbul'da Ben ise İzmir'deyim). Faturaya ve kargo şirketinden gelen SMS'lere baktım, Ben siparişi verdikten sonra yaklaşık iki saat içinde fatura kesilmiş ve paket kargo şirketine teslim edilmiş. Bravo doğrusu!..


    Bu işlerde çok bilgili ve yetenekli olmadığım için, akşam vakti beceremem diye kurulum işini bu sabaha bıraktım.


    İyi ki de öyle yapmışım zira kurulum yaklaşık iki saatimi aldı. Halen neyi neden yaptığımı pek anlamış değilim ama modem bir şekilde aktif hale geldi. Şu an iki laptop (biri Windows10 yüklü Dell, diğeri Apple Macbook Air), dört adet cep telefonu (iki adet Android, iki adet IOS), bir adet Ipad ve Digiturk kutusu (Bein Connect) bağlanmış durumda... Bundan sonra ne ayar yapmak neyi nasıl yönetmek lazım bilmiyorum, zamanla araştıracağım.


    İlk izlenim olarak belirteceğim aşırı olumlu veya olumsuz durum yok... İnternetimiz çok da hızlandı diyemem ki Sn. tcbececi1'in yukarıda belirttiği gibi modem değişikliğinden asıl beklentimiz hızın artması değil de bağlantı kalitesinin ve sürekliliğinin artması olmalı sanırım... Hızı, tarife veya servis sağlayıcı değişikliği ile hallediyoruz galiba...


    Yine de ilk olumlu gözlemim şu ki; eski modemi kullanırken internetin çekmediği veya çok kopuk kopuk temas sağlandığı evin ücra köşelerinde (örneğin arka odanın balkonu) şu an Youtube falan "şakkadanak" bağlanıyor. Asıl sorunumuz olan bağlantının kopması, kesik kesik hale gelmesi hususu için ise daha uzun süre gözlem gerecektir, bu günden bir şey söylemeyeyim.


    Ancak, cihaz içinden çıkan kurulum kılavuzu ile firmanın sitesindeki bilgilerin, Benim gibi bu konularda düşük/orta düzey bilgi ve tecrübe sahibi kullanıcılar için çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kurulum aşamasında bunlardan neredeyse hiç faydalanamayıp internetten bulduğum başka videolardan ve içgüdülerimden faydalandım diyebilirim.


    Mesela cihazın üzerinde bir düğme var, ne işe yarar anlayamadım (basmaya korkuyorum  ). Aç/kapa düğmesini bulamadım ki bu konu önemli; malumunuz her elektronik cihazın en önemli unsuru aç/kapa yapılabilmesidir, sihirli formül burada gizlidir... Cihazın arkasında sanırım reset işine yarayan bir yuva var, sivri bir şey sokup denedim ama olmadı.


    Bunları zamanla öğrenirim herhalde, bir de cihazın ayarları/yönetimi konusunu çözmem lazım. Bunu mobil cihaz üzerinden uygulama ile yapabiliyormuşuz galiba...


    Cihazı kullandıkça edindiğim izlenim ve tecrübeleri buradan paylaşır ve bu sayede belki Ben de birilerine faydalı olurum. Bu vesile ile süreç boyunca ilgi, nezaket ve sürat ile her sorumu cevaplayan Sn. tcbececi1'e teşekkürlerimi sunmak isterim!





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcebeci1

    Hocam özellikleri kağıt üzerinde gayet güzel. Hatta Boardcom işlemci insanı cezbediyor. 4 adet Gigabit port var. Ram miktarı ile ilgili bilgi bulamadım. Bunun dışında Zyxel 3625 T50B ye çok benzer teknolojiler barındırıyor.

    Fakat bu modemin başında çok büyük bir sorun var, ve kronik. Bazı kullanıcılarda performans düşüşü bazılarında ise 1-2 ay kullanımdan sonra bozulup garantiden değiştirmeye varan sıkıntılara sebep oluyor. ISINMA.

    Isınma sorununa modemin dış kasa kalitesindeki vasatlığıda eklediğimizde oldukça can sıkıcı olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı yorumlarında bu kadar çok ısınma problemi olan bir modem hiç görmedim.

    Kasa üzerinde hava kanallarının olmaması işleri dahada kötü hale getirmiş. Modem normal pozisyonda çalışırken 50-55 derece sıcaklık ölçümü yapmışlar. Kasa yan çevirip kullanıldığında ise hava kanalları altta olduğu için sıcaklık 35 derecelere kadar düşmüş. Bu durum dizayn sorunu olduğunu gösteriyor.

    Ben şahsen hiç bulaşmazdım. Fakat yinede almayı düşünürseniz modemi yan yatmış olarak kullanmakta fayda var. Bu sayede daha serin çalışabilir. Anladığım kadarıyla sıcaklık elektronik parçaları olumsuz etkileyip bazı modemlerde 2-3 ayda sıkıntı çıkarıyor.

    5 Ghz wifi kapsama alanının güzel olduğu yönde yorumlar okudum. 2,4 için yorumlar vasat.

    Fiyatı güzel.

    Kişisel olarak fikrim ben tercih etmezdim. Biraz Çin atölye ürünü izlenimi verdi bana.

    Tercih sizin hocam, alıpta beğenenlerin oranı %80civarında.

    Alınacaksa V12 olan modelin gelmesine özellikle dikkat edin. Bu versiyon nispeten daha iyi.

    Teşekkür ederim sizin önerdiğiniz modelde karar kıldım gibi hocam. Ay başı alırım gibi duruyor teşekkür ederim.





  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-omni-hero-dsl-modem-ve-viva-ve-air-mesh-router-ana-konu-inceleme-openwrt--141117860


    Hocam öncelikle hayırlı olsun. Umarım uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanırsınız. Gerçekten ileriye dönük sağlam bir cihaz aldınız. Keşke kurulumu yaparken burayada yazsaydınız. Baya vaktinizi almış. Yukarıda linkini verdiğim ana konudan modem ile ilgili soru, tavsiye ve en güzel ayarlar için yardım alabilirsiniz. Çok aktif ve faydalı bir topik olduğunu belirtmek isterim.

    Evet sayın kardeşim, sizinde bahsettiğiniz gibi internet hızımızı servis sağlayıcı belirliyor. Müsadenizle biraz konuyu açmak isterim. Servis sağlayıcının gönderdiği hız değerleri cihazlarına %10 kayıpla gelebilir ( kablo ve 5 Ghz ile bağlı iken ). Bu kullanılan bağlantı elemanlarının ve hattın kalitesiyle alakalı.

    En verimli hızı kablo bağlantısı ile alabilirsiniz. Kablo bağlantısı kayıpsız veri aktarımı sağlar. Profesyonel oyuncular ve masada oynan ve kopmaması gereken oyunlar için kablo, tartışılmaz en güzel çözüm. Fakat kablo kirliliği çoğu kullanıcının istemediği bir durum. Sonrasında en güzel veri aktarımı 5 Ghz ile sağlanır. Ondan sonrada 2,4 Ghz gelir. 2,4 Ghz de menzil uzun fakat hız düşüktür. Kapsama sorunu yoksa zaten cihazlarınız mümkün olduğunca 5 Ghz ile çalışacaktır. Keenetic modemlerde bununla ilgili ayarlar mevcut.

    Cihaz oldukça fazla özellik barındırdığı için yazılım arayüzü biraz kapsamlı bu konuda size katılıyorum. Fakat kullanımda, kopma resetleme gibi problemlerle sizi üzmedikten sonra yazılıma aşina olmaya başlarsınız.

    Kullanım deneyimlerinizi iyi ve kötü yönleriyle beraber paylaşırsanız çok sevinirim. Bu sayede yanlış ayarlardan kaynaklanan sorunlarında önüne geçilebilir. Optimal çözümler sağlanabilir.

    Sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HALO kullanıcısına yanıt

    Şimdiden hayırlı olsun hocam. Soğutma konusuna dikkat edildikten sonra uzun zaman problem çıkarmayacak gibi görünüyor. Özür dileyerek 2.baskı söyleyeceğim, satın alacağınız yer ile irtibat kurup V12 olmasına dikkat edelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tcebeci1 Merhaba 1000 TLye kadar öneriniz ne olur acaba?


    Önceki modemim TP-Link Archer VR400 AC 1200 Mbpsdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 26 Eylül 2021; 12:35:19 >
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt

    Hocam Tplink modeminizin 5 Ghz wifi si kullanım alanınızda tüm bölgelerde sorunsuz çekiyormuydu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.