Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
16
Favori
104.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her evde modem var artık, doğal olarak frekanslar birbirine giriyor. Hiç kimse verim alamıyor. Bu sebepten dBm gücünü kısık kullanıp, birden fazla cihazla evinizi donatmanız daha verimli olur. Hem gücü düşük kullandığınız için komşularınızın alanına girmemiş olursunuz, hem onların sinyallerinden etkilenmemiş olursunuz. Hemde düşük güçte çalışan birden fazla cihazla sağlık takıntısı olanlar rahat eder.


    Eski 2.4ghz cihazlarda iki sokak öteden sinyal alabilirsiniz ama artık bu mükün değil. Sinyal alsanız bile kullanılamaz bir halde olur. Yani bu durum iyi bir şey değil eğer tek başınıza siz 2.4ghz kullanmıyorsanız...


    Cihaz almadan evvel öncelikle bu kablosuz teknolojinin "mantığını" anlamanız lazım. 2006 yılı civarı telekomun verdiği airties rt205 cihaz kullanıyordum. Çevrede kablosuz taraması yaptığımda benden başka yayın yapan bir cihaz yoktu. (küçük şehir) Nokia E65 telefon ile 3 kat aşağıdan bahçeden internete girebiliyordum. Merakımdan RT205'i şimdi açıp denedim bahçeden Xiaomi Mi8 SE görmüyor bile.. Fakat şu anda aynı yerde 25 ten fazla cihaz görünüyor siz düşünün kirliliği..


    Son olarak sürekli söylüyorum tekrar edeyim herkes öğrensin, router cihazınızın gücünü bir şekilde maksimuma getirdiniz diyelim. Gerçekten uzaktan bile görünüyor olsun. Fakat sizin istemci (client) cihazlarınız (laptop,telefon,tablet) router'a o uzaklıktan nasıl veri iletecek? Aynı güç istemci cihazlarınızda yok. Telefonların antenleri ile routerların antenleri aynı değil. Kaldıki telefonunuzu Türkiye'den aldıysanız, ülke olarak Türkiye seçili ise, telefonun donanım olarak güç kapasitesi olsa bile yasal olarak belli bir seviyenin üstünde güç veremiyor..


    "Bir tek cihazla evin her noktasında son hız alayım" diye düşünenler boşuna uğraşır. Ev büyükse merkezi bir noktaya konumlandırın veya birden fazla cihaz çözümünü düşünün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Eylül 2021; 15:13:21 >




  • raistland kullanıcısına yanıt

    Benimde incelediğim kadarıyla mümkün olduğunca yüksek konumlandırma ile en iyi verim alındığı yönünde. Yani tavanda ve ortada diye okumuştum. Modemi tavana sabitleme pratik olmadığına göre mümkün oldukça yüksek bir rafa yerleştirmek galiba en iyi çözüm olur diye düşünüyorum.

    Holisticmax ve altuntepe2 arkadaşlarımız bu konuda oldukça bilgi sahibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Eylül 2021; 16:42:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raistland kullanıcısına yanıt




  • Hemen not ettim. Paylaşım için çok teşeklürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Yazılar içinde yine başka önemli noktaların olduğu bağlantılar olabilir. Senden kaçmaz.

  • raistland kullanıcısına yanıt

    Makalelerden 1-2 alıntı yapmak istedim.

    “Faydalı bilgi: Wi-Fi bağlantısının etkili bir şekilde çalışması için aşağıdaki öneriler dikkate alınabilir:


    - Sinyali yatay olarak yayabilmesi için Keenetic cihazınızın antenlerini dikey konumda tutun;


    - Keenetic cihazınızı, kablosuz hızının sizin için en önemli olduğu odaya kurun. Cihazı köşe, boşluk ve nişlere koymayın;


    - Wi-Fi ağını kırsal kesimde açık alanda kullanacaksanız router’i, Wi-Fi bağlantısını kullanmak istediğiniz yeri gören pencere kenarına kurun.“


    Yine verilen ilk 1-2 makaleden okuduğum kadarıyla Keenetic modemlerde 2,4 Ghz ve 5 Ghz geçiş sorunları yazılım ile çözülmüş. Keenetic te iki frekans arasında otomatik geçiş gayet güzel ve kesinti olmadan gerçekleşirken, bendeki Zyxel 3625 ile odalar arasında dolaşırken modemden uzaklaşınca cihazlar 5 Ghz den çıkıp daha güçlü olan 2,4 Ghz e bağlanıyor ve öylece kalıyor. Modeme yaklaşsanız bile yavaş olan 2,4 Ghz de kalıyor. Cihazlarınızı manuel olarak sadece 5 Ghz e bağlarsanız bu kez uzak odalarda çekmeme problemi yaşanıyor ve menzil genişletici ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu gerçekten çok önemli bir yazılım faydası.

    Çift bant modemlerin özelliklerinden biri olan, modeme yakın olan yerde hızlı 5 Ghz bağlansın, modeme uzak olan odalarda hızdan biraz feragat edilen fakat daha uzak kapsama alanı olan 2,4 Ghz kullanılsın mantığı Keenetic cihazlarda sorunsuz olarak çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Burada Keenetic yada x markanın yazılım algoritmasından ziyade "client" tarafındaki cihaza da iş düşüyor.


    Bazı mobil telefonlar resmen hödük bu konuda yada laptop wifi çipset sürücünüz güncel değilse çok bir şey beklemesenizde olur.


    Yine Keenetic band steering ile ilgili makalesinden bir alıntı paylaşayım.




    Ayarı 'Varsayılan' olarak seçerseniz, Band Steering özelliği şu şekilde çalışır: Kablosu istemci cihazın router/access point cihazının hemen yakınında ya da görüş alanında ve 5 GHz bandına bağlı olduğunu varsaysalım. Sinyal seviyesinin bozulması sırasında (örneğin akıllı telefon dairenin diğer ucuna taşındığında), cihaz 5 GHz erişim noktasından dinamik olarak ayrılacak ve 2.4 GHz aralığına geçecektir. İstemciyi devre dışı bırakma, 'DeAuth' paketini (paket bağlantısını kesme) göndererek gerçekleştirir. RSSI parametresi eşik değeri olarak kullanılır (dBm olarak ölçülür). RSSI değeri ne kadar yüksekse, ya da ne kadar negatifse, sinyal gücünün o kadar iyi olduğu anlamına gelir. 5 GHz bandındaki sinyal değeri eşik değerden daha kötü olursa, istemci hemen mevcut aralıktan çıkarılır ve 2.4 GHz bandına bağlanmasına izin verilir. İstemci router cihaza tekrar yaklaşırsa, 2.4 GHz bandından ayrılıp otomatik olarak 5 GHz bandına bağlanmaya çalışır.


    '5 GHz bandını tercih et' modunu seçerseniz, varsayılan 5 GHz algılama eşiği daha düşüktür ve bu durumda, Band Steering istemciyi mümkün olan en kötü sinyal seviyesine kadar 5 GHz aralığında daha sıkı bir şekilde tutmaya çalışır. Eğer 5 GHz bandı önceliklendirilmişse, mevcut internet ağ trafiği kontrol edilmeksizin istemci 2.4 Ghz bandından 5 GHz bandına geçiş yapmaya zorlanır.


    '2.4 GHz bandını tercih et' modunu seçerseniz, varsayılan 5 GHz algılama eşiği daha düşüktür ('Varsayılan' seçeneğine oranla), ve Band Steering 2.4 GHz bandında istemci cihazı daha agresif bir şekilde tutar. Eğer 2.4 GHz bandı önceliklendirilmişse, 2.4 GHz bandından 5 GHz bandına geçiş yalnızca tatmin edici bir sinyal seviyesi varsa gerçekleştirilir.


    'Hiçbiri' olarak seçilmişse, Band Steering mekanizması devre dışı bırakılır. Bu durumda kendi cihazınızın dolaşım özelliklerine güvenirsiniz. 2.4 GHz ve 5 GHz bandlarının şifreleri ve kablosuz ağ adları farklıysa Band Steering özelliği otomatik olarak devre dışı bırakılır.




    Aylar önce buna kendimce kattığım yorum:


    Varsayılan = Keenetic Varsayılan Eşik Ayarları

    2.4Ghz = daha çok karşı cihazı 2.4ghz geniş kapsama alanında tutmak

    5Ghz = cihaz uzaklaşsada kopuncaya kadar 5ghz de tutmaya çalışmak

    Kapalı = Wifiye bağlı cihazın kendi donanım/yazılım kararı. Yani iphone karar verecek neye bağlanıp nerde değişeceğini (keenetic tatil)









  • pckopat_doktor kullanıcısına yanıt
    Cihazını etrafi açık, anteeri dik ortalama 1.5 metre de konumlandir.

    Abajurun arkasına girmedi mesela cihaz farkettiysen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bu modem ile ilgili önerinizi alabilir miyim? Modem zyxel premium dx3200 - b0 olarak geçiyor wifi 6 dual band özellikli MODEM TAVSİYESİ MART 2021

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt

    Cihazın fotografınıda atabilirmisiniz? Hatta mümkünse cihazın anakartının fotografı olsa teknik özelliklerini daha iyi değerlendirebilirdik. Attığınız fotografa göre gigabit ethernet portları var, wifi 6 var ise fena değil. Vdsl 17a üzeri desteklememesi türk telekomun 17a üzerini hiç bir zaman desteklemeyeceğini kanıtlıyor bize.


    Muhtemelen ucuz olsun diye mediatek chipsetli bir modemdir. Bu özellikleri broadcom veya lantiq chipsetli bir modemle vereceklerini sanmam Türkiye'de..

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hocam modem bu b10b ile biten modemin yenilenmis hali gibi duruyor 400 tl maaliyeti var MODEM TAVSİYESİ MART 2021

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt

    İnternette hiç bir yerde bilgi bulamadım özel üretim olduğu için. Merak ettim eğer cihazı sökmesi kolaysa anakartının bir fotografını çekebilirseniz güzel olur. Vidalıysa kolaydır ama vidasız klipsli ise sökmeyin tırnakları kırılıyor genelde.


    AX destekli modeme geçiş yapmış türk telekom büyük başarı sevindim MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Wifi 6 ve ax destekli olmasi nedeniyle aldim bende yoksa alternatifler vardi icini acabilecek durumda degilim herhqngi bir ariza durumuna karşı degisim vs konusu icin. Evet nette bilgi yok aslinda varda acilmiyor zyxelin kendi sitesi mobilden hata veriyor pcden denemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt
    O pdf dosyasını indirdim hiçbir işe yarar bilgi yok hocam, sadece sizin attığınız foxtograftaki yazanlar var modem arayüz görüntüsü var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam modem yeni pek kullanıcısı vs de yok bakalim..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt

    Zyxel olması ve AX desteklemesi çok çok iyi. Şimdiden hayırlı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sag olun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba!

    Evde Türk Telekomun "ULTRANET Full Limitsiz (16 Mbps'ye kadar) ADSL" tarifesini kullanıyoruz.

    Modemimiz yaklaşık altı yıllık Airties marka bir cihaz... Buna iki adet laptop (biri sürekli açık diğeri haftada üç-beş saat kullanılıyor), bir adet tablet, üç adet cep telefonu kablosuz olarak, Digiturk kutusu da kablolu olarak bağlanıyor.

    Özellikle akşam saatlerinde bahsettiğim cihazların hemen hepsi aynı anda aktif oluyor; ödev veya ders yapma, internetten veya Bei Connect'den video veya film izleme, müzik indirme veya dinleme, internette gezinme ve benzeri işler için...

    Ancak bağlantı sık sık kopuyor. Bazen onbeş-yirmi saniyeliğine bazen birkaç dakikalığına bazen de daha uzun süreliğine internete erişim sağlayamıyoruz.

    İnternetten öğrendiğim kadarıyla kendi kendime birkaç kez hız/peformans testi yaptım ama sorun göremedim. Birkaç kez de Türk Telekomu aradım, sistemde sorun olmadığını, sorunun modemden (bilhassa ısınmasından) kaynaklanabileceğini söylediler.

    Bu süreçte en büyük faydayı modemi açıp kapamakta hatta fişini çekip takmakta buldum. Doğrusu ya, modem epey bir ısınıyor hatta beyaz plastikten kasası, kendisine yakın bir ısı veya ışık kaynağı olmamasına rağmen sarardı.

    Bağlantı olduğunda hızdan çok da şikayetçi olduğumu söyleyemem... Ancak, bilhassa çocuk ödev vs. yaparken internet giderse dikkati dağılıyor, motivasyonu olumsuz etkileniyor. Ben daha çok keyif için kullansam da internetteki kopmalar Beni de kızdırmıyor değil...

    Faturayı servis sağlayıcıya kesip, örneğin Superonline fibere geçmeyi düşünmüyor değilim (apartmanımızda Superonline fiber var, Türk Telekom fiber yok). Ancak bir sürü prosedür, evin içine kablo çektirme, taahüdü devam eden eski servis sağlayıcı ile cebelleşme işlerinden de mümkün olduğunca kaçınmak istiyorum ama gerekirse veya şiddetle önerilirse yaparım tabii...

    Yine de öncelikle modem değiştirme seçeneğini değerlendirmek isterim. Sizce modemi değiştirmek iyi bir çözüm seçeneği midir? Eğer öyleyse, hangi marka/model modemi önerirsiniz? Bütçem en altta değil hatta orta-üst düzey diyebilirim. Ayrıca, bildiğim bir konu olmamakla birlikte eğer faydası olacaksa router vs. önerilerinize de açığım...

    İlginiz için teşekkürler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özbalkesli Ö kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bendeki 10 yıllık modemde başlamıştı. Manuel kanal ayarı yapıp kopmaları günde 1-2 civarına düşürmüştüm. Sonrasında yeni bir modem alıp kesintilerden kurtuldum.

    Fakat anladığım kadarıyla sizin modeminiz yeni. Dolayısıyla direk sorun modemdedir demek doğru olmaz. Hat değerlerinizi gönderebilirseniz çok daha iyi incelenebilir.

    Eğer hat değerleri güzel ise o zaman modem değiştirmek büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Olay bu aşamaya gelirse benim tavsiyem Keenetic HERO DSL modem tavsiye ederim. 3-4 ay önce piyasaya çıkan bir modem. Donanım ve yazılım olarak gayet güzel. Yeni modemlerin en güzel tarafı çok fazla cihaz ile birlikte çalışabiliyor olmaları.

    İlk planda modemi alıp kullanmak sonrasında kapsama sorunu yaşatıp yaşatmamasına göre menzil genişletici-access point bir cihaz ile takviye etmek daha iyi bir çözüm olur.

    Yukarıda belirttiğim şekliyle eğer bina içi tesisatınızda sorun, temassızlık, paslanma, ıslanma vb. varsa modem değiştirmekte çözüm olmaz.

    Ekleme: Ben modem 6 aylık diye okumuştum, 6 yıllık olduğunu gördüm. O yüzden fazla vakit kaybetmeden çift bant destekli yeni bir modem alınması çok faydalı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 21 Eylül 2021; 19:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.