Şimdi Ara

Modem reseti için bat dosyası oluşturma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
17.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    denemek lazım.
  • reset.exe dosyasını oluşturdum. ve tıklayınca çok güzel çalışıyor. Ancak ilk rapid dosyasını başlatınca download işlemi başlayamıyor. resimdeki gibi kodu arıyor 5- 6 sn dolunca ekrana birden siyah pencere çıkıyor (sanırım kendi içindeki reconnect.bat dosyası) ardından connecting diyor 1 dk geriye sayıyor ancak tekrar siyah pencere çıkıp kapanıyo. Sanırım zamanlayıcı ayarlarında bir problem var

edit: yeni ip alıp başlatınca ilk dosya iniyor ancak 2.sinde modemi resetlemiyor

Modem reseti için bat dosyası oluşturma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 16 Haziran 2008; 18:40:56 >

• Şu anda USD bir güncelleme yapmadan çalışmıyor zaten.

http://rapidshare.com/files/122814990/RapidShareCom.plg bunu USD\Plugins klasörüne at.

Zamanlayıcı olarak da şöyle olması lazım.

her gün - dosya indirildikten sonra - dosya yürüt - reset.exe - tamamlanana kadar bekle.
    her gün - bağlantı alınamazsa - dosya yürüt - reset.exe - tamamlanana kadar bekle.
    her gün - eklenti hata döndürürse - dosya yürüt - reset.exe - tamamlanana kadar bekle.

Ekleme: Ayrıca modem resetlenene kadar bekleyip sonra diğer dosyaya geçmesini istersen aşağıdaki bat'ı oluşturup USD'de reset.exe yerine gösterirsin.

@echo off
    reset.exe
    sleep.exe 30

30 sn bekleme süresi. reset ve sleep.exe'nin aynı klasörde olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 16 Haziran 2008; 18:44:42 >
  • hocam ellerine sağlık yukardaki son ayarlardan sonra reset çalıştı, fakat modem ilk zamanlar resetten sonra en geç 1 dk içinde yeni ip alıp bağlanabiliyordu. fakat modemi fabrika ayarlarına getirince bu süre uzadı ayrıca internete bağlanabilmesi için adres çubuğudaki siteyi yenilemek veya değiştirmek gerekiyor.(yani internete girmesini sağlamak için) acaba ayarlarında bir problem mi var?

ayrıca modemin her gece reset yemesinin bir zararı olur mu?

ekleme: ayarlardan süre aşımına 2 dk veriyorum modem bağlanasaya kadar 2 dk geçiyor ve tekrar reset yemek zorunda kalıyor. bu süreyi nasıl kısaltabilirim yukarıda anlatmak istediğim diğer bir konuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 16 Haziran 2008; 20:23:35 >

Hangi kodu kullandıysan orada

TelnetSend>hTN,sys save%CR%

burayı ve aşağısını

TelnetSend>hTN,sys reboot%CR%
    TelnetClose>hTN

bu şekilde değiştirip dener misin...

Aşağıdaki gibi yani:

TelnetConnect>192.168.1.1,23,hTN
    TelnetWaitFor>hTN,Password:,5,
    TelnetSend>hTN,admin%CR%
    TelnetWaitFor>hTN,P-660RU-T> ,5,
    TelnetSend>hTN,sys reboot%CR%
    TelnetClose>hTN

Ayrıca reset atmanın bir zararı olmaz.
    PS4 Slim 1TB // ASUS Zenbook UX32VD // Apple Mac Mini i5
  • hocam ama normal resetlerde de böyleydi(modemden). yani macro ile yapılan resetten değil
  • Modemi düğmesinden açık kapatınca da kendi bağlanmıyorsa bilemeyeceğim. Normali reset atılınca kendiliğinden bağlanması dediğim gibi. Bağlanmıyorsa onu halletmek lazım. USD'den de bekleme süresini yeteri kadar fazla ayarlamak gerek ki diğer dosyaya geçmeden önce yeniden bağlanmış olsun.

Eğer sadece makrodan yapınca bağlanma problemi oluyorsa dediğim gibi yeni kodları dene bence.

Ekleme: Modemin sayfasında şöyle bir ayar buldum belki işe yarayabilir.

http://192.168.1.1/wzPPPOE.html bu sayfadaki Nailed-Up Connection kısmını işaretlersen belki otomatik bağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 16 Haziran 2008; 21:21:31 >

quote:

http://192.168.1.1/wzPPPOE.html bu sayfadaki Nailed-Up Connection kısmını işaretlersen belki otomatik bağlanabilir.

Orjinalden alıntı: PHaLaNX.

O PPPoE LLC olarak kalsın. Dediğim ayar işe yaramadı mı?

quote:

eski ayarlarına geri getirdim.

şuan daha iyi gibi... teşekkürler

TelnetSend>hTN,admin%CR%
    TelnetSend>hTN,sys save%CR%
    TelnetWaitFor>hTN,(y/n):,5,
    TelnetSend>hTN,y%CR%
    TelnetClose>hTN

hocam şuan bu kodları kullanıyorum ancak ne işe yaradıklarınıda bilmiyiyorum.Pc abimin ve yanlış birşey yapmakta istemiyorum sana zahmet olucak ama bu kodların ne işe yaradıklarını yazabilirmisin? veya anlatabilirmisin? Tekrar Teşekkürler
  • Tabii. Router'ın kontrol edilebildiği 3 tane port var, biri (80.) HTTP portu, biri (23.) Telnet portu, biri de (21.) FTP portu. Burada o komutların yaptığı router'a telnet'ten bağlanarak şifreyi girip yeniden başlatmayı sağlayacak kodu girmek.

İstersen telnet arayüzüne Başlat > Çalıştır > cmd > telnet 192.168.1.1 yazarak da ulaşabilirsin. Bu exe'nin yaptığı komutları otomatik hale getirmek sadece.

Ayrıca exe'yi oluşturduktan sonra verdiğim programı kaldırabilirsin. Onun bir işlevi kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 17 Haziran 2008; 8:30:13 >
  • Hocam ilk başta modem reseti dedim ama ben ipyi yenilemek anlamında yani en kısa zamanda yeni ip alma olayı var mı? Bu olay sanırım modemi baştan başlatıyo.ve bu olay çok uzun sürüyo modem yeniden başlatıldığı için Neti ortak kullandığımızdan dolayı modemin hemen yeni ip alması gerekiyor. Bununla ilgili bir işlem yapabilirmiyiz? yapamıyorsak ellerine sağlık yinede

quote:

Tabii. Router'ın kontrol edilebildiği 3 tane port var, biri (80.) HTTP portu, biri (23.) Telnet portu, biri de (21.) FTP portu. Burada o komutların yaptığı router'a telnet'ten bağlanarak şifreyi girip yeniden başlatmayı sağlayacak kodu girmek.

İstersen telnet arayüzüne Başlat > Çalıştır > cmd > telnet 192.168.1.1 yazarak da ulaşabilirsin. Bu exe'nin yaptığı komutları otomatik hale getirmek sadece.

Ayrıca exe'yi oluşturduktan sonra verdiğim programı kaldırabilirsin. Onun bir işlevi kalmıyor.

Bu arada yanlış anlama öğrenmek için soruyorum. Zaten hızlı cevapların ve post sayın ne kadar bilgin olduğunu gösteriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 17 Haziran 2008; 17:08:28 >

• Nasıl daha hızlı olabilir diye bakıyorum da,http://192.168.1.1/rpSys.html sayfasında Reset ADSL Line diye bir düğme varmış onu yeni farkettim. Orayı bir dene, eğer daha hızlı oluyorsa aşağıdaki kodları kullanabilirsin.

TelnetSend>hTN,admin%CR%
    TelnetSend>hTN,wan adsl reset%CR%
    TelnetClose>hTN

veya

Wait>1
    TelnetSend>hTN,admin%CR%
    Wait>1
    Wait>1
    TelnetClose>hTN

admin yerine şifren gelecek yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 18 Haziran 2008; 0:23:49 >

• quote:

Nasıl daha hızlı olabilir diye bakıyorum da,http://192.168.1.1/rpSys.html sayfasında Reset ADSL Line diye bir düğme varmış onu yeni farkettim. Orayı bir dene, eğer daha hızlı oluyorsa aşağıdaki kodları kullanabilirsin.

TelnetSend>hTN,admin%CR%
    TelnetClose>hTN

veya

Wait>1
    TelnetSend>hTN,admin%CR%
    Wait>1
    Wait>1
    TelnetClose>hTN

admin yerine şifren gelecek yine.

ilk kodlar daha hızlı işlemi hallediyo. 30 saniye kadar bir zamanda yeni ip alıyor. Bu ötekinden daha iyi
    tekrar teşekkürlerimi iletirim

• Arkadaşlar merhaba konuyu inceledim ve bende giriştim bu işe fakat dosyayı yapamadım. Çalışıtırıyorum fakat modem resetlenmiyor. Us robotics 9108 kullanıyorum. bağlantı ip adresim 192.168.1.1 modeme erişim şifremide yazıyorum dosyayı oluşturmama rağmen modem resetlenmiyor. Bana yardımcı olurmusunuz?

Telnet komutlarını şu an tam olarak bilmiyorum ama modemin resetleme işini yapan adres bu:

http://192.168.1.1/rebootinfo.cgi

Bunu kullandığın programda bat dosyası yerine aşağıdaki gibi girerek çalıştırabilirsin büyük ihtimalle.

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" "http://kullaniciadi:[email protected]/rebootinfo.cgi"

Yani bat dosyası kullanmadan bu şekilde yapabilirsin.

Eğer bu olmazsa, Jitbit Macro Recorder isimli programın full sürümünü bul, onunla modemi resetlerken yaptığın işlemleri kaydet ve exe haline getir. Sonra bat yerine bu exe'yi göster.

Kolay gelsin...

• Hocam vermiş olduğunuz yöntemle modemimi ayarladım. Teşekkürler yardımınız için.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.