Şimdi Ara

Modem Port Yönlendirmenin Çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Modem olarak Turkcell'in Vınn Modemini kullanıyorum . Modeli ZTE MF910V.
    Sorun şu şekilde.
    Modemimde Static IP var (25.27.205.232 diyelim) yani IP'si sabit . Evde herhangi bir cep telefonunun hücresel verisini açıp tarayıcıda 25.27.205.232:4005 ip ve port numarasını yazdığım zaman güzel bir şekilde erişim sağlıyorum fakat kendi cep telefonumda bulunan hattan denediğim zaman bu ip adresine bağlantı sağlayamıyorum .Ne olduysa bu sabah oldu. Daha öncesinde bir sorun yoktu.
    Bugün 2 saat Turkcell ile görüştüm . Modemin içindeki hattın ve cep telefonumun içindeki hattın şebekesini güncellediler .Fakat yine de sorun çözülmedi. Modemde bir değişiklik yapmadım .
    Sizce sorun ne olabilir ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fazla detay vermediginiz icin yorum yapmak zor..

Bende gecen gun farkettim Turkcell de CGN havuzu gibi sistemler kurmus ki tel deki ip ile disaridan gorunen birbirini tutmuyor (her zaman mi bu sekilde yoksa belli durumlarda mi bilemiyorum).

Siz gecici olarak modemin yonetim panelini disardan erisime acip, ip:80 e baglanmayi denerseniz sorun modemin giris tarafindami, icinde mi, cikis tarafinda mi daha net anlasilir.

Telefonunuzdan baska bir bilg. internet baglantisi verip bilgisayardan tracert ip yaparsaniz belki paketin takildigi noktayi yakalarsiniz.

Belkide sorun tel deki ayarlarda, incelemeden tahmin etmek zor.

Orijinalden alıntı: kamilh

Fazla detay vermediginiz icin yorum yapmak zor..

Bende gecen gun farkettim Turkcell de CGN havuzu gibi sistemler kurmus ki tel deki ip ile disaridan gorunen birbirini tutmuyor (her zaman mi bu sekilde yoksa belli durumlarda mi bilemiyorum).

Siz gecici olarak modemin yonetim panelini disardan erisime acip, ip:80 e baglanmayi denerseniz sorun modemin giris tarafindami, icinde mi, cikis tarafinda mi daha net anlasilir.

Telefonunuzdan baska bir bilg. internet baglantisi verip bilgisayardan tracert ip yaparsaniz belki paketin takildigi noktayi yakalarsiniz.

Belkide sorun tel deki ayarlarda, incelemeden tahmin etmek zor.

Yorumunuz için teşekkürler hocam

İphone 8 plus cihazımda bu turkcell hattım takılı . Adres çubuğuna ip ve port numaramı yazıp giriş yapmak istediğimde time out a düşüyor

Ben de dedim ki telefondandır bu sorun , hattı baska bir cihaza taktım yine işe yaramadı . Aynı şekilde bu iki telefona farklı bir sim kartı takıp hücresel bağlantı ile baglanmaya kalktığım zaman sorunsuz giriyor .

Benim aklıma şöyle bir sorun geliyor

Mesela modemimin ipsi 5.27.126.205 şimdi bu ip bloğu ile telefonumdaki hattın ip bloğu aynı mı acaba diye düşünüyorum . Çünkü bu sorun ona benziyor
    İnternetten ip adresime baktığım zaman farklı gösteriyor ama .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 30 Mart 2018; 23:51:57 >

• Ps4 de nat tipi 3 çıkıyor bu modemlerde kesinlikle modemle alakalı bence port yönlendirme çalışmıyor ne yaptıysam çalıştıramadım

Ben bir seyleri yanlis anliyorum yada siz eksik anlatiyorsunuz : Telefonunuza baska bir hat takinca veya baska telefonlarla sistemin calistigini belirtip neden sorunun modemde olduguna kanaat getiriyorsunuz? Sorun modem olsaydi hic calismazdi, benmi yanlis dusunuyorum?

Calisan ve calismayan hatlarin Ip lerini karslastirsaniz, hepsi 3g 4g aynimi baglaniyor, Ip lere
    https://www.whatismyip.com den bakin hem local hem public ip gorunuyor. (Benim hat turkcell ve local ile public farkli gorunuyor)
    Birde port olarak standart http portunu kullansaniz (80), belki turkcell kullandiginiz portu blokluyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilh -- 31 Mart 2018; 14:18:1 >
  • quote:

Ben bir seyleri yanlis anliyorum yada siz eksik anlatiyorsunuz : Telefonunuza baska bir hat takinca veya baska telefonlarla sistemin calistigini belirtip neden sorunun modemde olduguna kanaat getiriyorsunuz? Sorun modem olsaydi hic calismazdi, benmi yanlis dusunuyorum?

Calisan ve calismayan hatlarin Ip lerini karslastirsaniz, hepsi 3g 4g aynimi baglaniyor, Ip lere
    https://www.whatismyip.com den bakin hem local hem public ip gorunuyor. (Benim hat turkcell ve local ile public farkli gorunuyor)
    Birde port olarak standart http portunu kullansaniz (80), belki turkcell kullandiginiz portu blokluyordur.

Her şekil denedim nat sorunu yaşıyorum modem turkcellin ya bir şeyler engelliyor olabilir çünkü telefonda hot spot yaptığım anda sorun olmuyor portta açtım büyük ihtimal turkcell engelliyor pazartesi günü tp link cihazım gelecek bakalım sorun yaşıcakmıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam yok valla bir çözüme ulaşamadım . Turkcell'i arıyorum onlarda bir şeyden anlamıyor . Turk telekom ve vodafone hattından hücresel verisi ile modemin bu portuna gidince bağlanıyor fakat Turkcell hattı ile bağlanmıyor. Turkcell bayisine gittim orada da denedim bi tane turkcell hat ile o da bağlanmadı.
    Hocam modem adil veya fiber olsaydı modemde sorunu aramazdım fakat modemde Turkcell hattı takılı o yüzden modemdedir sorun diye düşünüyorum.Ya modemde ya da modemin içindeki hat ayarlarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 2 Nisan 2018; 13:19:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Madem modemin port forward kisminda sorun var, gecici olarak port forward ayarlarini iptal edip, server ip sini DMZ olarak ekleyip deneyin. (Port forward seceginin altindaki secenek sanirim)

Madem modemin port forward kisminda sorun var, gecici olarak port forward ayarlarini iptal edip, server ip sini DMZ olarak ekleyip deneyin. (Port forward seceginin altindaki secenek sanirim)

Denedim o da işe yaramadı hocam . İlginç bir sorun gerçekten . Size özel mesaj ile url adresini atıyorum bir de siz denermisiniz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.