Şimdi Ara

Modem Arayüzü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar elimde TTNETin vermiş olduğu Airteis Modem var.Daha önceleri giriyordum 192.168.2.1 sayfasına fakat bir gece elektrikler gittikten sonra şifrem sıfırlandı modeme herkes bağlanabiliyor.Sayfaya giremiyorum.Her yolu denedim kablolu kablosuz denedim olmadı.Airteisi aradım kablomda sorun olduğunu söylediler fakat, başka yerde denedim kablomda bir sıkıntı yok.Defalarca resetledim.Bildiğim her yolu denedim olmadı var mıdır bir çözümü bunun ? yoksa modemim mi bozuk ?



  • Sayfaya giremiyorum derken nasıl bir hata alıyorsunuz? Yani modem arayüz şifresi mi yanlış diyor, adres mi açılmıyor?
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Yok hayır adres açılmıyor. 192.168.2.1 arayüz giriş ipsi. mozilladan chrome kadar denedim girmedi mobilden denedim girmedi farklı pc den girdim olmadı kablolu denedim olmadı, modemi defalarca resetledim olmadı. Ttnet aradım onlarda yapamadı, airteis aradım kablo arızalı dediler kabloyu arkadaşta denedim hiç bir sıkıntısı yok, internetim aktif şuan fakat şifresi yok modemin koyduğum şifre gitmiş. Ttnet sayfasından denedim değiştirmeyi olmadı, daha uygulayabileceğim yol kalmadı.
  • 1) Modeme reset (kapatıp açma değil) atmayı denediniz mi?
    2) İnternet bağlantılarınızdan ipv4 varsayılan ağ geçidini kontrol eder misiniz? (2.1 mi)
    3) İSS'nin size verdiği ip adresine girmeyi denediniz mi? (https://www.whatismyip.com sitesine girin yazan ip adresini tarayıcınızın adres kısmına yapıştırıp girmeyi deneyin)
    4) TCP/IPv4 ayarlarını kontrol edin, otomatik ise manuele alıp İp kısmına: 192.168.2.xx // Ağ alt maskesi: 255.255.255.0 // Varsayılan ağ geçidi:192.168.2.1 yazın. (Dns ister oraya ttnet dns yazabilirsiniz)
    5) Modemin internet bağlantısını kesin. Sadece adaptör ve kablo takılı halde bağlanın ve arayüze girmeyi deneyin.

    Aklımada başka bir seçenek gemiyor, hala erişim sağlayamazsanız büyük bir ihtimal modem arızalıdır. Anladığım kadarıyla size Varsayılan ağ geçidi atamıyor modem, cmd ipconfig yazıp bakabilirsiniz.
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin hepsini denedim bir tek 5. denemedim deneyeceğim onuda şimdi. Ağ geçidi filan hepsi var Cmd üzerinden defalarca baktım.
  • Eğer dilerseniz teamviewer üzerinden bağlanıp bakmak isterim, merak ettim gerçekten ağ alt geçidi atayıp da nasıl erişim sağlanamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.