Şimdi Ara

Mobile Suit Gundam(Ayıpladım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni izlemeye başladığım Gundam'de daha ilk sahnede böyle birşey görünce gerçekten ayıpladım ve neden böyle birşey yapma isteği duymuşlar onuda anlayamadım

Mobile Suit Gundam(Ayıpladım)

• quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk
    neden böyle birşey yapma isteği duymuşlar onuda anlayamadım

tartışma yaratarak,dikkat çekmek istemiş olabilirler.
  • bu gerçekmi yav ?

bende şu yeni çıkan GUNDAM 00 sersinin ilk 4-5 bölümü var , hiç dikkat etmemiştim bi eve gidince dikkat edeyim gerçekten öylemi

harbi şaşırdım bak şimdi

(peki altyazı olma olanağı varmı , yani altyazıdan dolayı sub olayından dolayı kaynaklanıyor falan?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Giray Han

(peki altyazı olma olanağı varmı , yani altyazıdan dolayı sub olayından dolayı kaynaklanıyor falan?)

Altyazı gömülü geliyor.Hide subtitles yaparak izliyorum ondan dolayı olacağını sanmam.Yani animenin yapılışında var böyle birşey.
  • Japonların bunu yapması çok ayıp bence...

Çok da kafaya takmamak gerek , 2-3 derebeyi çapulcusunun böyle bişey başarmaları ancak rüyalarında mümkün (zaten o da kabus olarak biter)...
  • Düşünsenize adam görüyo sonra bizimkiler çıkıyor.KaßuSSSS!Sonra bunun animesi yapılıyor falan
  • ordaki yıla bakın yahu.. 2301 .. ve millet uzayda yaşıyor artık ..seriyi bende takip ediyorum ve bu topici acan vatandaşa sadece gülüyorum.. herşeye kafayı takarsanız paranoyak olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pagedown332

ordaki yıla bakın yahu.. 2301 .. ve millet uzayda yaşıyor artık ..seriyi bende takip ediyorum ve bu topici acan vatandaşa sadece gülüyorum.. herşeye kafayı takarsanız paranoyak olursunuz.

paranoyaklıkla ilgisi yok dostum bu olayın, özellikle şu son günlerde yaşanan olaylar sebebiyle çok hassas bir süreçten geçiyoruz o sebeple bu tarz bir hadiseye tepki göstermemiz gayet doğal bir şey

ek olarak yılın 2301 olmasıda farketmez sonuçta M.S. 2007 yılındayız, sorarım sana bu şahıslar 2007 yıl boyunca bir tane bile devlet çıkarabilmişlermi? yüzyıllarca başka ulusların boyunduruğu altında yaşayan bu acizler sadece 3 asır sonra cumhuriyetmi kuracaklar yapma gözünü seveyim başkasına söylesen bilmemneresiyle güler sana

GUNDAM serisini zaten sevmiyordum, bunu görünce iyice nefret etmeye başladım, animeyede siyaset bulaştırdılar ya yazıklar olsun diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaiji -- 13 Aralık 2007; 21:39:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yevaud

quote:

Orjinalden alıntı: pagedown332

ordaki yıla bakın yahu.. 2301 .. ve millet uzayda yaşıyor artık ..seriyi bende takip ediyorum ve bu topici acan vatandaşa sadece gülüyorum.. herşeye kafayı takarsanız paranoyak olursunuz.

paranoyaklıkla ilgisi yok dostum bu olayın, özellikle şu son günlerde yaşanan olaylar sebebiyle çok hassas bir süreçten geçiyoruz o sebeple bu tarz bir hadiseye tepki göstermemiz gayet doğal bir şey

ek olarak yılın 2301 olmasıda farketmez sonuçta M.S. 2007 yılındayız, sorarım sana bu şahıslar 2007 yıl boyunca bir tane bile devlet çıkarabilmişlermi? yüzyıllarca başka ulusların boyunduruğu altında yaşayan bu acizler sadece 3 asır sonra cumhuriyetmi kuracaklar yapma gözünü seveyim başkasına söylesen bilmemneresiyle güler sana

GUNDAM serisini zaten sevmiyordum, bunu görünce iyice nefret etmeye başladım, animeyede siyaset bulaştırdılar ya yazıklar olsun diyorum

Dediklerine aynen katılıyorum.

@pagedown332 kardeş gül bakalım bunun gibi olaylar artınca daha çok gülersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 13 Aralık 2007; 23:02:13 >

• bu seriye kadar Gundam süperdi ....

artık gözümden düştü...eski serileriyle yetinecez ne yapalım
  • Gundam ı zaten sevmezdim buda tuzu biberi oldu ii oldu her yerde karalarım artık rahatlıkla
  • Serinin çevirisini bizzat yapmakta olan biri olarak öncelikle şöyle söyleyeyim: Sanırım bir çeviri hatası olmuş zira 12. bölümden sonra görüyoruz ki "Azadistan" denilen yer aslında İran ve seride 2-3 diyalogda "Kurdis" denilen fakat İngilizce fansubda "Kurdish Republic" olarak çevrilen yer bir tür iç bölge , yani bağımsız değil (Günümüz iran coğrafyasına baktığımızda bizim sınırlarımız dışında olmayan Kordistan ve Golistan gibi yerler İran içinde özel bölgeler olarak geçiyor) Serinin ilk bölümü Dağlıca baskını ile kısa bir aralıktan sonra gelince doğal olarak bu tür yanlış anlaşılma yaşanması doğal.

Türkiye nerede diyen arkadaşlar için: Karakterlerin Moralia'daki AEU üssüne saldırdıkları bölümde (6. bölüm olması lazım) bilgisayarda Doğu Avrupa'nın siyası haritası çıkıyor ve Türkiye EKSİKSİZ şekilde görülüyor. (Hatay falan vardı mesela)

Tekrar belirtelim, Japonca'dan Türkçe'ye çeviren arkadaşın hatası mıdır işgüzarlığı mıdır bilmiyorum , Kurdis bölgesi öyküde yerel bölge olarak geçiyor (bağımsız değil)

Ana karakter Setsuna F. Seiei ise bir Kürt (gerçek ismi Soran İbrahim) , "cihad" için ülkeye karşı bir savaşa katılmaya zorlanan çocuk askerlerden birisi , fakat onu eğiten kişi tarafından ihanete uğrayıp tüm arkadaşlarının öldüğünü görüyor ve daha sonra kendi iradesi dışında geçen olaylar sonucu Celestial Being'e katılıyor.

8. sonrası bölümlerde zaten Cihad türü hareketlerin haklılığı sorgulanıyor.

Sonuca gelirsek: Bazı önyargılara takılmadığınız sürece bu aralar çıkan en iyi Mecha serisi. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 23 Şubat 2008; 16:51:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Akuma_Blade

Serinin çevirisini bizzat yapmakta olan biri olarak öncelikle şöyle söyleyeyim: Sanırım bir çeviri hatası olmuş zira 12. bölümden sonra görüyoruz ki "Azadistan" denilen yer aslında İran ve seride 2-3 diyalogda "Kurdis" denilen fakat İngilizce fansubda "Kurdish Republic" olarak çevrilen yer bir tür iç bölge , yani bağımsız değil (Günümüz iran coğrafyasına baktığımızda bizim sınırlarımız dışında olmayan Kordistan ve Golistan gibi yerler İran içinde özel bölgeler olarak geçiyor) Serinin ilk bölümü Dağlıca baskını ile kısa bir aralıktan sonra gelince doğal olarak bu tür yanlış anlaşılma yaşanması doğal.

Türkiye nerede diyen arkadaşlar için: Karakterlerin Moralia'daki AEU üssüne saldırdıkları bölümde (6. bölüm olması lazım) bilgisayarda Doğu Avrupa'nın siyası haritası çıkıyor ve Türkiye EKSİKSİZ şekilde görülüyor. (Hatay falan vardı mesela)

Tekrar belirtelim, Japonca'dan Türkçe'ye çeviren arkadaşın hatası mıdır işgüzarlığı mıdır bilmiyorum , Kurdis bölgesi öyküde yerel bölge olarak geçiyor (bağımsız değil)

Ana karakter Setsuna F. Seiei ise bir Kürt (gerçek ismi Soran İbrahim) , "cihad" için ülkeye karşı bir savaşa katılmaya zorlanan çocuk askerlerden birisi , fakat onu eğiten kişi tarafından ihanete uğrayıp tüm arkadaşlarının öldüğünü görüyor ve daha sonra kendi iradesi dışında geçen olaylar sonucu Celestial Being'e katılıyor.

8. sonrası bölümlerde zaten Cihad türü hareketlerin haklılığı sorgulanıyor.

Sonuca gelirsek: Bazı önyargılara takılmadığınız sürece bu aralar çıkan en iyi Mecha serisi. Tavsiye ederim.

Açıklama için teşekkürler.

• Evet açıklama için saol.Bende Başlıyayım diye düşünüyordum.
  • Vallaha akuma eline sağlık.Ben hiç izlemedim gundam serisini ilk resmi görünce artık hiç izlemem dedim ama açıklaman ve tavsiyen üzerine ilgileneceğim.Gerçekten sağol araştırmadan,bilmeden önyargı oluşmuştu.Ama diğer arkadaşlara da hak veriyorum,son yıllarda olan bitenlerden sonra normal.Hatırlarsanız v for vendetta filminde de ırak için kürdistan demişlerdi ama bizim uyanıklar sinemadaki altyazılarda bile ırak yazıp geçiştirmişti,insan ister istemez gıcık oluyor
  • *Anime hangi tarihte yayınlanmaya başlanmış ?

*Birde Dumanlar yükseliyor,şehre kim saldırıyor??

Japonlar pek uğraşmazdı böyle şeylerle ama ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celtic_frost -- 25 Şubat 2008; 22:00:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: celtic_frost

*Anime hangi tarihte yayınlanmaya başlanmış ?

*Birde Dumanlar yükseliyor,şehre kim saldırıyor??

Japonlar pek uğraşmazdı böyle şeylerle ama ilginç

cevap verirsem izleyen adamlara hakaret olacak, spoiler verilecek. Sen en iyisi mi buradan izle:

http://www.crunchyroll.com/showseriesmedia?id=6089

(not: 25 bölümlük seri şu anda 20. haftasında, fakat 19. bölüme dek hikayenin gerçekleri aslında tamamen ortaya çıkmıyor da... şaşırtıcı)

• Gundam 00'ı birkaç farklı kaynaktan izledim ve açıkçası altyazı tercümelerinde ilginç farklılıklar gördüm. Bir kaynakta (resimde görüldüğü gibi) kurdish yazarken başka bir kaynakta "krugis republic" olarak geçiyor. Konuşmalarda da sanki kulağıma krugis daha yakın gibi geliyor ama aslında hangisi doğru bilmiyorum. Ayrıca çocuğun ismi de bir yerde Sorun Ibrahim olarak çevirilmişti. İsmi görünce çok güldüm, gerçekten çok sorun çıkartan bir tip :)

Ek not: Farkında değiliz belki ama dünya kamusunu yapay bir kürdistan devletine hazırlamaya çalışıyor bazı güçler. Şu anda sözde kürdistan adına uydu yayını yapan birkaç tane televizyon kanalı bile var. Yurtdışına çıktığımda o kanalları görünce şoke olmuştum. Açıkçası bu Gundam 00'daki olay beni bir o kadar daha şaşırttı diyebilirim. Beklediğim birşey değildi. Bir arkadaşın bahsettiği V for Vendetta filmindeki olay da söylediklerimin kanıtıdır sanırım. Ama bu Gundam meselesinin altyazı tercümeleriyle alakalı olduğunu düşünüyorum (ya da düşünmek istiyorum.)

Bu hafta gelen 21. bölümü izledim ve gerçekten ilginç gelişmeler oldu bu son birkaç bölümde. Kesinlikle izlenmeye değer bir anime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetArmA -- 3 Mart 2008; 12:56:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.