Şimdi Ara

Mobile Authenticator İnternet Gerektiriyor Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi Mobile Authenticator internet bağlantısı gerektiriyor mu ?

• Hayır gerektirmiyor. Hiçbir online bağlantısı olmadığından en güvenli authenticator diyebilirim.

Edit : Anahtarlık olan ile karıştırdım. Anahtarlık gibi çalışıyorsa gerekmiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 6 Temmuz 2012; 16:15:42 >
  • Peki server ile nasıl bağlantı kuruyor ? Bir algoritma ya da başka bir şey var da ona göre mi üretiyor ? Sanırım bu daha önce tartışılmıştı

Edit : Arkadaşımda anahtarlık olan var fakat ben ona 30tl vereceğime zaten telefonumu yenileyeceğim için android alıp içine de authenticator atmak istiyorum. Eğer bağlantı gerektirmiyorsa gerçekten çok güzel olur. Bu arada Kagore hocam siz anahtarlık olanı mı kullanıyorsunuz ? Telefon almak yerine anahtarlık mı al dersiniz ? Telefonun acelesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASNAKÇI -- 6 Temmuz 2012; 16:19:03 >
  • İnternet ücretinden korkuyorsan birşey olmaz. Toplam kullandığı net. olsa olsa 1kb'tır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetz

İnternet ücretinden korkuyorsan birşey olmaz. Toplam kullandığı net. olsa olsa 1kb'tır...

Sayın Turkcell internete girdiğim anda 50 kuruş aldığı için korkuyorum
  • İnternet bağlantısı gerektiriyor gibi görünüyor fakat anahtarlık gibi çalışıyorsa gerektirmiyordur.Yabancı forumlarda da tartışması çok oldu.Anahtarlık saat dakika ve saniyeyi baz alarak algoritmayla şifre üretiyor.Telefon nasıl yapıyor bilmiyorum...
  • Evet anahtarlık kullanıyorum, daha güvenli buluyorum çünki internete erişimi vs. yok. Öte yandan mobil cihazlar artık kolayca internet erişimi ve data transferine açık olduğundan sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum ama bu çok düşük bir şans tabi.

Takıntılı biri olduğum için anahtarlık aldım açıkcası. Anahtarlık olarakta hoş durduğu için pişman olmadım.

Çalışma şekli ise muhtemelen anahtarlık seri noya göre hafızasındaki şifreleme ile birlikte 6 haneli sayı üretiyor. Mobile hakkında tam bir bilgim yok. Bağlanıp alıyor da olabilir ya da o da telefon noya vs e göre bir şifre üretiyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Safari ile İnternet'e girmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

Evet anahtarlık kullanıyorum, daha güvenli buluyorum çünki internete erişimi vs. yok. Öte yandan mobil cihazlar artık kolayca internet erişimi ve data transferine açık olduğundan sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum ama bu çok düşük bir şans tabi.

Takıntılı biri olduğum için anahtarlık aldım açıkcası. Anahtarlık olarakta hoş durduğu için pişman olmadım.

Çalışma şekli ise muhtemelen anahtarlık seri noya göre hafızasındaki şifreleme ile birlikte 6 haneli sayı üretiyor. Mobile hakkında tam bir bilgim yok. Bağlanıp alıyor da olabilir ya da o da telefon noya vs e göre bir şifre üretiyor olabilir.

Nereden aldınız hocam ? Vatan'dan mı ?
  • ben kullanıyorum ipod'umda internet bağlantısı gerektirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BesTKiLLeR

quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

Evet anahtarlık kullanıyorum, daha güvenli buluyorum çünki internete erişimi vs. yok. Öte yandan mobil cihazlar artık kolayca internet erişimi ve data transferine açık olduğundan sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum ama bu çok düşük bir şans tabi.

Nereden aldınız hocam ? Vatan'dan mı ?

Aral dan aldım ben.

• Ben daha bir saat önce android telefonuma kurdum. Ve ben de merak ettim acaba internetsiz çalışıyor mu diye. İnternet bağlantısına ihtiyaç duymuyor mobile authenticator. İçin rahat olsun.
  • arkadaşlar internet bağlantısı gerektirmiyor. ( tabi program kurulu ise )

ilk yüklediğinizde bir kod ile senkronizasyon yapıyorsunuz hesaplar arasında o vakitten itibaren bu senkronizasyon kodunuz ve o anki zamana göre algoritmaya sokarak bir kod üretiyor. bu kodu server da authenticator da aynı zamanda üretiyor ve siz kodu girince eşleşiyor. Şirkette de güvenlik için buna benzer bir token kullanıyoruz.
  • Son yorum açıklamış.
  • Ben mobil authenticator kullanıyorum. Şimdiye kadar 2 kere senkron kaymasından dolayı yaratılan kodu kabul etmedi. Tekrar senkron yapmak için internet bağlantısı istiyor. WiFi ile bağlanıp hallediyorum.
  • Sadece programı telefonunuza ilk kurduğunuz zaman tek seferlik bağlantı kuruyor bir daha bağlantı istemiyor tabi yukarıdaki yorumda da belirtildiği gibi senkron kaymasında tekrardan bağlanıp sorun hallediliyor şu ana kadar sadece 1 kere başıma geldi bu durum 7 aydır kullanıyorum çok sık yaşanan bir durum da değil...
  • adı uzerınde uygulama bliz. kendı yazılımı ınternet gerekmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.