Şimdi Ara

Mobil-Pc Platformu Oyun Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır aklımda olan istekli olduğum bir alan yazılım. Şuan karar verdim. Hem mobil hem de pc için oyun geliştirmek istiyorum . Hedefim bu yani. Şak diye olmıcağınıda biliyorum. Hangi Dilli öğrnenmem gerek ilk önce?

• Matematikten baslar, X programlama diline kadar gider. Eger programlama bilgisi edindiysen biraz unity ogrenerek devam edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Unitydeki scriptleri hangi dille yazıcaksam onları öğrenmek istiyorum. Yapay zekayı falan hangi dille kodlıcam?
  • c# java script
  • panpisbala P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu işi yapmak istiyorsan bir seçim yapman gerek . Bunu yaparken fikiri ön planda tutup hızlı bir şekilde mi oyun yapmak istiyorsun yada oyun yapmayı iyi bir şekilde öğrenip uzun vadede mi oyun tasarlamak yapmak istiyorsun. Unity ile bir de programlamaya yeni başladıysan senin şuan için unity le oyun geliştirmen çok zor. Bence 2d oyun motorlarından başlaman lazım bunun sana faydası şu olacaktır, oyun tasarlama, nerede ne yapman gerektiği, kod yazma ve somut veri. Somut veriden kastım bir şeyi ne kadar hızlı yaparsan o kadar çabuk ilerlersin. Eline daha hızlı veriler geçer. Tavsiyem rpg maker, game maker gibi oyun motorlarından başlaman bu dediklerimin ücretsiz sürümleri var bence zaman kaybetmeden başlamalısın. Game maker ile ilgili sorularını cevaplayabilirim.
  • Java'yı öğrenmeni tavsiye ederim sonra zaten araştırdıkça bilgin arttıkça kendini yönlendirirsin. Java en uygun bunun için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mobil oyun yapımı....
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.