Yok olmamıştı. Başlarından savmışlar kısacası. BTK şikayetinden ziyade Cimer daha çok işe yarayacak gibi |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (10. sayfa)
-
-
Böylelerini ciddiye almaya degmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonuna kadar destekliyorum. Zamanında AKK denen saçmalık için de direndi firmalar ama iş sonunda bizim istediğimize geldi. Dünyada böyle saçmalıklar yokken bizde olması çok komik.
-
yıllar önce ukraynada sınırsız mobil internet almıştım hemde Türkcell den doğduğu topraklardaki insanları sömüren buradaki 2 3 gb fiyatlara başka yerlerde sınırsız internet veren Turkcell.
şanlı yürüyüşümüz başlasın
-
Mobilde kotanın kalkması sabit interneti de bitirmez, şahsen kendim sınırsız hat kullanıyorum ancak evimde sabit internette kullanıyorum evdeki tüm cihazlara cebimdeki telefon ile 7/24 internet sağlayamam ki tekte yaşamıyorum.
Telefondan paylaşım yapmak ya da başka bir hat alıp paylaşmak yerine zaten sabit internet almak daha mantıklı, Sınırsız mobil internet her zaman sabite göre pahalı olacaktır hatta sınırsızı rakip görürlerse de sabit internet fiyat politikasında da rekabet olabilir. Diğer yandan tek yaşayıp kotalı bir tarifeye sahip olan kuzenim sabit kullanmıyor sosyal medyalar sınırsız olduğu için mobil ile kullanımını yapıyor, yani mesele sınırsız olması değil kişinin ihtiyacı.
Stabil bir çözüm varken sınırsız 4G kullanacak pek yoktur bence fiyat olarakta daha uygun olacaktır zaten sabit internet.
Kimse sabit hat almaz diyip sınırsız mobil tarife istememek, gelmez demek gerçekçi değil bu nedenle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tam destek.
-
mobilde sınırsız internet olunca öyle ayda 1tb falan harcamıyorsunuz. bazı aşırı uçlar olacaktır ama onlar da idare edilir. genelin kullanacağı internet taş çatlasın 100gb olur.
İlk mesaj da mevcut.
200Mbps 5G mi? DSS'tir o, 5G ikonu gösteriyor yani. 4G'nin yanında azıcık 5G koklatıyorlar.
Bu sitede tam anlamadım, bu baz istasyonu sitelerini mi gösteriyor, anten sayısı mı, hücre sayısı mı, taşıyıcı mı? Hani teknik detay yok pek sitede. Bu site gibi içerikleri bizde bu şekilde yayınlamıyorlar. Bundan dolayı da CellMapper gibi yerlerde kendimiz veri üretiyoruz. Sizlerin de katkılarını bekleriz. Detay için mobil operatörler kısmında konusu da var, onun haricinde de yardımcı oluruz. Yunan haritası da var tabii ki. Onlarda Vodafone mesela B1, B3, B20 vermiş şehir içinde. Burada B1, B3, B8, B20, B7, B38 veriyor kapasite için yer yer. O şekilde hızları biraz toparlandı. Onlarda da bu şekilde çok taşıyıcı verdiği yer vardır. Az taşıyıcı ile daha sık hizmet veren yerler de var. İhalede verilen frekanslar incelenebilir ama 5G varlığı başlı başına bir boyut. 5G ile bir 4G istasyonunun tüm kullanıcılara verebildiği kapasiteyi tek başına bir telefon alabiliyor.
Ben gelmesin demiyorum hocam, kolay kolay gelmeyecek diyorum. 3 KM çapta 335 baz istasyonu İstanbul'da bile yoktur ki bu ülkede kuramazsın da. Bizim ülkede baz istasyonu dikiliyor etrafındakilerin şeftalileri meyve vermiyor. O yüzden 5G gelmesi şart. 5G geldikten sonra anca ciddi ciddi sınırsız bir şeyler konuşulabilir. Hâlâ pandemiye olmayan 5G'nin sebep olduğuna inanıyor insanlar, size baz istasyonu mu kurdururlar... Baz istasyonu olmadan çok şey istiyorsunuz. Tek operatörlerin değil, devletin de yapacağı şeyler var. 5G ihalesi yapılacak, bu ihaleye para kapısı gözüyle bakılmayacak. Turkcell 2G'de kullandığı frekans için 5 yıllığına 140 milyon € ödedi. 5G için de milyar € seviyeleri bekleniyor. Operatörlere istasyon kurulumları ve fiber altyapı kısmında kolaylık sağlanacak ya da mantıklı bir yol gösterilecek. Kurulumun her kısmında alınan vergiler gözden geçirilecek. Olsun demekle olmuyor, gerçekleri görmek lazım. Olması için mücadele edelim, onda sıkıntı yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En iyisi çok kullanım yapan aboneye tek paket hem sabit hem mobil vereceksin, tabii ki uçuk fiyatlar beklemeden. Evinde WiFi dışarıda mobilini kullanacak. Evindeki müşteri de şebekeden düşeceği için mobil şebekeye de yük olmayacak. Ama bizde böyle uygulamaların kazıktan bir farkı yok genelde. Bir tek kuzen Vodafone Fiber hattı taşındığı yerde yok diye ikide bir mobil hattına kota tanımlatıyordu ücretsiz, onu yapmaları iyiydi.
Evet böyle çift içerikli tarifeler yapılabilir çokta mantıklı olur zaten sabit ve mobilde hizmet verenler aynı şirketler, istenirse çözüm çok işte hocam teknik olarak mesajlarınıza katılıyorum şu anki sistemde gelmesi zor ancak biz talep etmeliyiz ki bu yönde de altyapılar geliştirilsin operatörler talebe göre hizmetler sunsun.
Hizmet gelirse de fiyatlar ne olur bilinmez tabi, bence normal fiyatlarda olacağını düşünmüyorum.
Devletin kendisi şuanda kaç tane 5G destekli cihaz sattığını bilmiyor ki. Tonla kaçak telefon var içeride. 4G, 3G kullanan sayılarını kullanımdan elde ediyorlar. Yine de operatörleri sıkıştırırlarsa 5G desteği açık kullanıcı sayısına ulaşabilirler muhtemelen şebekelerden. Bu şebekeye ek bir yük oluşturmayacaktır sanırım. Tabi daha Samsung bile 5G'li telefonlarının tamamının 5G desteğini açmış değil.
DSS 5G değildir hocam. Onun verdiği faydayı operatör telefona upperlayer ind support değerini true olarak gönderse de verir. Telefonda 5G ikonu görünür, sen 4G devam edersin, haberin olmaz. 😄 Bunun için de bir yatırım gerekmiyor. Ericsson'a Huawei'ye lisans parasını basıyorsun, baz istasyonları 5G DSS ya da 5G ikonu görünmeye başlıyor. Tek DSS değil, var olan frekanslardan 4G için kullanılan frekansı kırpıp 5G vererek yapılacak her şeyde sonuç bu. DSS söz konusu olmaması gereken bir şey.
İstiklâl'de var Turkcell'in 10 MHz N3 ile 5G verdiği yerler. Hız 100 - 150, maks. 250 Mbps. Ama LTE'de sadece 3CA istasyon. Bir taşıyıcı daha eklese 5G'siz çok daha fazlası hız görecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Operatör çalışanlarının maaşlarını ödemekten gına geldi. Vallahi telefon bir ihtiyaç olmasa hattı kapatıp ev internetinden milletle görüşeceğim. Kepçeyle alıp çay kaşığıyla veriyor ahlaksızlar. Adı da enflasyon yatırım gideri. Lan ne yatırımı az bir şey merkezden uzaklaşınca iletişim kopuyor hem de İstanbul'da neyin yatırımı bu?
-
Onlar işi bilmiyor hocam. Sınırsız esim alıp gelsinler. Yurtiçinde sınırsız kullanmak için yabancı esimler alınıyor. Yabancı da bir zahmet alsın esimini gelsin. Telefon esim desteklemiyorsa yapacak bir şey yok tabi...
BTK operatörlerin savunucusu. Onları üzecek bir şey demez pek...
Konuyu biraz okuyan türkün türkten başka düşmanının olmadığını anlar
“Not 3 : Twitter'da #MobildeKotayaSon hasttag'iyle gündem yapabiliriz. Taslak Yazı: Mobil operatörlerdeki internet kotaları kaldırılsın / artırılsın. Fahiş fiyatlı düşük paketlere son. Destek olalım. @Turkcell @VodafoneDestek @TurkTelekom @a_uraloglu @BTKbasin”
Kaldırılsın ve arttırılsını birlikte mi yoksa ayrı mı yazalım hocam?
Edit: hallettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 27 Ağustos 2024; 17:13:27 >
Akk kalkmıştı, bu da kalkar. Zamanı geldiğini düşünüyorum destekliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
maaşların genel seviyesi avrupanın yarısında ancak mobil operatör tarifeleri avrupa ile yarışıyor. hatta kullanılan gb data fiyatlarına göre bakarsak avrupadan pahalı durumdayız.
tl ile kazanıp dolarla harcasak bile daha ucuza alacağız ürünleri hizmetleri.
vatandaşı kaz yerine koyanlara mücadele edecek insanlara saygılar..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X