Şimdi Ara

Mobil İnternet Veri Kullanımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mobil internet aboneliği düşünüyorum. Hangi kotaya sahip paketi alacağım konusunda karar veremiyorum. Çünkü aşağıdaki soruların cevabını bilmiyorum:

    Bir web sistesinin akıllı telefon (pda) ile görüntülenmesi veya bilgisayarla görüntülenmesi arasında kullanılan veri mikarı açısından fark var mıdır? Kullanılan bağlantı çeşidine göre (adsl, 3g, edge gibi) veya kullanılan cihaza göre (pda, tablet, masa üstü gibi) bir sitenin görüntülenmesi için gereken veri miktarı değişir mi?

    Kısacası örneğin 1 Gb kotalı bir adsl paketini pc ile kullanarak yapabileceklerimle, 1 Gb kotalı (3g/edge) paketini akıllı telefonda kullanarak yapabileceklerim eşit midir?

    Şimdiden teşekkürler.



  • telefondan nete girdiginizde mobil siteler acilir ki bunlar genelde az kota harcarlar... Mesela telefondan donanimhaberin mobil sitesine girmenizle, pc den normal sitesine girmeniz arasinda epey fark var... Yani 1gb kota telefonda kullanimda yeterken pc de yetmeyebilir...
    Edge ile baglanma ve 3g ile baglanmada sadece sayfanin yuklenme suresi fark eder... Indirilen veri farki olmaz...
  • aynı web sitesinin harcadığı veri miktarı açılan cihaza göre değişiklik göstermez.
  • Ama browser'a göre değişebilir. Bazı browser'lar akış sağlanan veriyi (mesela görüntüleri, resimleri vb.) sıkıştırarak ekrana yansıttığı için cüzi miktara farkedebilir.
    Mobil telefonlarda kullanılan browser'lardan bahsediyorum. Bilgisayardaki değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Ama browser'a göre değişebilir. Bazı browser'lar akış sağlanan veriyi (mesela görüntüleri, resimleri vb.) sıkıştırarak ekrana yansıttığı için cüzi miktara farkedebilir.
    Mobil telefonlarda kullanılan browser'lardan bahsediyorum. Bilgisayardaki değil.

    Orasi oyle tabi o aklima gelmedi. Ben aktarilan web sitesi boyutu olarak dusunmustum.

    Mobil tarayicilar resimleri kucultur genelde. Buda daha az veri harcar.
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Opera Mini kullanırsanız veri kullanım miktarı daha az olacaktır. Sıkıştırma yaptığı için daha az veri kullanır. Hatta istatistiklerinde ne kadar veri sıkıştırdığı ne kadar kar ettiğiniz gibi istatistikleri sunuyor.
    Yalnız dikkat opera mini opera değil.
  • Dikkat etmen gereken önemli hususlardan biride adsl kotası ile mobil internet kotalarının farklı oluşu...Adsl kotasında sadece gelen veri hesaba katılırken, mobil internette hem gelen hemde giden veri kotaya dahil oluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Achina

    Opera Mini kullanırsanız veri kullanım miktarı daha az olacaktır. Sıkıştırma yaptığı için daha az veri kullanır. Hatta istatistiklerinde ne kadar veri sıkıştırdığı ne kadar kar ettiğiniz gibi istatistikleri sunuyor.
    Yalnız dikkat opera mini opera değil.


    Bir siteyi yam sürüm görüntülemem gerekmedikçe Opera Mini kullanıyorum. Diğer durumlarda Opera Mobile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapator

    Dikkat etmen gereken önemli hususlardan biride adsl kotası ile mobil internet kotalarının farklı oluşu...Adsl kotasında sadece gelen veri hesaba katılırken, mobil internette hem gelen hemde giden veri kotaya dahil oluyor...

    Bu hatırlatmayı da unutmamak lazım tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.