Şimdi Ara

MOBAlar MMORPG Piyasasını Yok Etti ! :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zaris

quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

quote:

Şuan oynadığım mmo guild wars 2 bu konuda çok güzel yenilikler getirdi.

İçinde bulundurduğu pvp maç sistemi yeni gelecek expansionda tamamen mobaya uygun şekilde olacak. Minionlar vs.

Bu sayede hem mmorpg iken, hem de moba içeriği olmuş olacak. Bu açıdan moba severlere de hitap edecek. İsteyen dungeonuna girecek boss kesecek isteyen wvw yapacak isteyen mobasın oynayacak oyun içinde.

Bu açıdan zengin buluyorum oyunu şuan yeni gelecek expansion ile oyun her oyuncu stiline hitap edecek yeni expansion çıkınca beklerim herkes guild wars 2 'ye.

GW2 de çıktıktan 4 gün sonra 80 e vurmuştum sonradan map açmak için falan oynadım birde az pvp yapardım 10 numara oyundu ama işte item kasma muhabbeti yoktu biliyorsun.

Ama piyasa o kadar b*ktan ki gw2 yi geri oynamayı düşünüyorum

Evet oyunda en yüksek itemler ascended itemler.

Ama bu oyunda eşitlik faktörünü ortaya çıkarıyor. Biraz iş kabiliyete dönük oluyor bu bence güzel. Sonuçta itemle değil bilekle adam dövüyorsun buda diğer oyunlardan gw2 yi ayırıyor.

Adam itemiyle değil buildiyle ve tecürbesi ile alıyor pvpyi. Zaten wvw konusunda dünyada rakibi yok açıkcası. Sırf wvw yap çık yetiyor adama 3-4 saat.

wvw yeterince iyi değildi bence oradan oraya koşturmaca kale alıyorsun 1 saat sonra elinden gidiyor sürekli döngü kimin naptığı belli değil commander peşine takıl koştur sonradan gvg geldi mi bilmiyorum ama ben oynarken durum böyleydi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şuan oynadığım mmo guild wars 2 bu konuda çok güzel yenilikler getirdi.

İçinde bulundurduğu pvp maç sistemi yeni gelecek expansionda tamamen mobaya uygun şekilde olacak. Minionlar vs.

Bu sayede hem mmorpg iken, hem de moba içeriği olmuş olacak. Bu açıdan moba severlere de hitap edecek. İsteyen dungeonuna girecek boss kesecek isteyen wvw yapacak isteyen mobasın oynayacak oyun içinde.

Bu açıdan zengin buluyorum oyunu şuan yeni gelecek expansion ile oyun her oyuncu stiline hitap edecek yeni expansion çıkınca beklerim herkes guild wars 2 'ye.

GW2 de çıktıktan 4 gün sonra 80 e vurmuştum sonradan map açmak için falan oynadım birde az pvp yapardım 10 numara oyundu ama işte item kasma muhabbeti yoktu biliyorsun.

Ama piyasa o kadar b*ktan ki gw2 yi geri oynamayı düşünüyorum

Evet oyunda en yüksek itemler ascended itemler.

Ama bu oyunda eşitlik faktörünü ortaya çıkarıyor. Biraz iş kabiliyete dönük oluyor bu bence güzel. Sonuçta itemle değil bilekle adam dövüyorsun buda diğer oyunlardan gw2 yi ayırıyor.

Adam itemiyle değil buildiyle ve tecürbesi ile alıyor pvpyi. Zaten wvw konusunda dünyada rakibi yok açıkcası. Sırf wvw yap çık yetiyor adama 3-4 saat.

wvw yeterince iyi değildi bence oradan oraya koşturmaca kale alıyorsun 1 saat sonra elinden gidiyor sürekli döngü kimin naptığı belli değil commander peşine takıl koştur sonradan gvg geldi mi bilmiyorum ama ben oynarken durum böyleydi

şimdi o koşuşturmaca olayı konusunda haklısın ama başka ne olabilirki sonuçta kalelerin el değiştirmesi normal ama serverın o aldığın kalelere göre tier atlıyor ve üst seviye serverlarla savaşmaya başlıyorsun haliyle serverında seninle birlikte yükseliyor. kısır döngü olması normal biraz belli bir süre sonra server reset geliyor ve başka serverlarla match up yapıyorsun.

gvg hala yok. ama guildler anlaşmalı olarak yapıyor tabi gvglerini o ayrı mesele. mesela burdahttp://www.gw2leaderboards.com/ unofficial ligi bile dönüyor.

ama resmi gvg yok tabiki.
    wvw herkesin türk olduğu yüksek sayıda bir guild olursa o zaman güzel oluyor şimdi biz 40 kişi wvw'ye çıkıyoruz guild olarak haftanın üç günü şahane güzel geliyor bana.

ama tabi solo çıkarsan belki o kadar zevk vermez. biraz da guild önemli diye düşünüyorum ben.

• Knight Silkroad Cabal hala yerli yerinde duruyor girin oynayn arkadaş? Tutanmı var:D

Bdw gir chaos gir Bifrost gir eslantta emcde kas Solo takıl istersen ardream git heryere giriş Free 70+da FT girersiniz oh mis
    daha adını bilmedıgım kac tane daha etkinlik vardır Girin oynayn bence

Hala Sroda bile Taxiler mevcut ister taxi girin ister 3 kurusla Taxi yapmaya baslayın Onglardan taklamakan çöllerinekadar Boş deil buralar?

Yada cabal gelicek olrsak hala Pazarı oldukca canlı Solo ssabahtan aksama kadar deliler gibi bf1 bf2 forgotten temple girenler var
    Sizde girin hemde bedava?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 4 Mayıs 2015; 18:58:11 >
  • quote:

Gerçekten bitirdiler son dönemlerde hatta wowdan beri elle tutulur hardcore mmoculara hitap eden sağlam mmo çıkmadı arkadaş herkes lol dota mı oynamak zorunda 1 mmorpg bile olmaz mı

işte cevap bu moba mmorpgu bitirdi.aşağıdaki birkaç arkadaşda çok doğru yazmış. saf pvp olduğu için millet levelmiş kasmaymış pek uğraşmak istemiyor.zamanında milleti çok sıktılar yok şu görev var 50 tane ondan topla yok onu ver 40 tane ondan topla asıl amaç olan pvpyide parası olan tek atıp geçiyordu ve kısıtlı pvp alanları vardı millet artık yeter dedi. baktılar eşit şartlarda parayı basıyım karşımdaki oyuncuyu pataklıyım veya 50 tane odun topla git npcye götür olayıda yok millet pvpsini yapıp çıkıyor.fakat bu seferde mobada takım oyunu çıkıyor hangi birimiz moba oyunununda maçı bittikten sonra dayak yemiş gibi hissetmiyor kendini hepimiz çünkü tansiyonlar feci yüksek takımınla atışmalar yenilgi sonrası küfürleşmeler vs vs. bunlarda mobanın malesef yan etkileri burda şimdi dersiniz ya kardeşim moba mmorpgu öldürdüyse git moba oyna der ama belirli bir yerden sonra insanı mmorpgda solo takıldığı günlerini özlettiriyor mobadaki pvpde başkalarının hatalarını kendi çekmek istemiyor.artı iki kafasını dinlemek dağ bayır dolaşmak çük kadar haritada hep playerlarla yiyişmek baymıyorda insanın bünyesi kaldırmıyor.hal böyle olunca belirli bir süre moba oynamış adam pvpsi sağlam bir mmorpg arayışına giriyor olay bundan ibaret hepimiz şu an o duyguyu yaşıyoruz istesekde istemesekde.bende normalde lol oyuncusuyum dota2 hots diğer moba oyunları oynamış biri olarak. sana tavsiyem bu oyunlar pcnde kalsın baktın lol dota2 hots artık hangisini oynuyorsa baktın sıktımı bul bitane mmorpg takıl kafana göre sonra geç yine oyununa ama hem mobadaki pvp keyfini vericek hemde mmorpgdaki pve keyfi alabilceğin ikisinin harmanı bir oyun yok wow guildwars2 gibi en kaliteli pvplere sahip oyunları oynamama rağmen o mobadaki pvp konforunu sağlıyamıyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forestlight89 -- 5 Mayıs 2015; 1:42:40 >

• Allods'da oyuncu durumu nedir? Şimdi satın alırım. Dungeona girecek adam bulamam ondan korkuyorum. Yoksa şu ana kadar oynadığım en iyi RPG'ler arasında.
  • durum hala aynı
  • Durumun hala aynı olmasının sebebi ortada adam gibi mmorpg olmamasından kaynaklanıyor. Hala hepsi gelecek, boş boş closed betada hepsi. Yada çoğu hala kore de. West'e gelmiş değil hiç biri. Haliyle moba,fps falan oynuyor insanlar. Skyforge herkese acılıyor 16 sında. Firmadan şüpheliyim biraz para göz bir firma gibime geldi ama eğer iyi yönetirlerse çoğu insanlar oynayacaktır. Moba dan aşırı sıkıldım ben cunku. Yürümüyor artık, hepsinin topluluğu çöp. Yetişkin insanlarla oynamak istiyorum ama takım oyunlarında zor. Hep coluk cocuk, o yüzden mmorpg oynayıp yetişkin insanlarla ortam kurmak daha zevkli. TABİ MMORPG YOK ORTADA
  • Knight Online'ın firmasını bana verin size MMorpg zevki yaşatayım.
  • Mobalardan önce de iyi bir oyun yoktuki. Çıkanların alayı wow çakması oluyordu. İnsanlar knightdaki gibi pvpsi olan oyun aradı yıllarca ama bulamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Mobalardan önce de iyi bir oyun yoktuki. Çıkanların alayı wow çakması oluyordu. İnsanlar knightdaki gibi pvpsi olan oyun aradı yıllarca ama bulamadı.

knight gibi pvp si olan oyunu hala arıyorum ama lanet olsun yok. 800mb lık oyunun verdiği zevki 25-50gb lık oyunlar veremiyor maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 13 Temmuz 2015; 4:21:16 >
  • quote:

durum hala aynı

archeageye yazik ettiler be :( trion bitirdi guzelim projeyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allods başlayacak arkadaşlar bana ulaşabilirlerse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 günde bi falan gelip bakınıyorum buraya yeni, düzgün oyun var mı diye ama yok çıkmıyor

neverwinterından tut rift onlinenına kadar hepsini denedim, sarmıyor
    zamanında moblarla exp kasılan oyunlar oynadığımız için quest sistemli rpg ler pek sarmıyor

dediğin gibi son 3-4 yılda moba türü oyunlar millete cazip geliyor
    lol de dota da bi yerden sonra sıkıyor

bi knight online olamadı hiçbirisi :) pvp serverlarda başlıyoruz.. onlarda para göz olup oyunun düzenini yok ediyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 16 Temmuz 2015; 8:50:58 >
  • @jedi39

Allods'un p2p sunucusunda başlaman lazım f2p sunucusu aşırı p2w.Oyun güzel türkçe falan baya iyi.

@Disclosure X

Bende zamanında Knight oynadım artık Knight oynanmaz.Eski ko zevkini hiçbir zaman bulamazsın.Bu çoğu oyunda geçerli aslında.Piyasada çok sağlam oyunlar var.Hiçbirini beğenmediysen belkide oyun oynamayı bırakman lazım.(Kamu Spotu)

Neverwinter çok sağlam oyun ben p2w olması ve bana uygun class bulamadığım için bıraktım.Rift'te çok sağlam oyun ama Türk yok diye biraz bakıp sildim.Rift , Swtor , lotr falan çok sağlam oyunlar var ama bende ingilizce yok yoksa birinde son seviyeye kadar kasardım.
  • MMORPG piyasası bitmedi aslında. Artık doygunluğa ulaştı sadece. Çoğu oyuncu da MMO doygunluğuna ulaştı zaten. İlk kez MMO oynayacak bir adam piyasada ilgisini çekecek ve kendisini "saracak" onlarca oyun bulabilir.

Ben 11 senedir MMO oynuyorum. Artık oyundan ziyade, beraber vakit geçireceğim , oyunu beraber oynayacağım insanlar için oynuyorum. Çünkü oyunun kendisi beni "sarmıyor".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 16 Temmuz 2015; 14:55:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

@jedi39

Allods'un p2p sunucusunda başlaman lazım f2p sunucusu aşırı p2w.Oyun güzel türkçe falan baya iyi.

@Disclosure X

Bende zamanında Knight oynadım artık Knight oynanmaz.Eski ko zevkini hiçbir zaman bulamazsın.Bu çoğu oyunda geçerli aslında.Piyasada çok sağlam oyunlar var.Hiçbirini beğenmediysen belkide oyun oynamayı bırakman lazım.(Kamu Spotu)

Neverwinter çok sağlam oyun ben p2w olması ve bana uygun class bulamadığım için bıraktım.Rift'te çok sağlam oyun ama Türk yok diye biraz bakıp sildim.Rift , Swtor , lotr falan çok sağlam oyunlar var ama bende ingilizce yok yoksa birinde son seviyeye kadar kasardım.

Zaten p2p sunucusunda başlayacağım. Arkadasimla beraber oynamayı düşünüyoruz. Daha önceden tecrubem var oynadım allodsu onun için f2p sunucuda imkânı yok başlamam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHiddenCarry

Knight Silkroad Cabal hala yerli yerinde duruyor girin oynayn arkadaş? Tutanmı var:D

Bdw gir chaos gir Bifrost gir eslantta emcde kas Solo takıl istersen ardream git heryere giriş Free 70+da FT girersiniz oh mis
    daha adını bilmedıgım kac tane daha etkinlik vardır Girin oynayn bence

Hala Sroda bile Taxiler mevcut ister taxi girin ister 3 kurusla Taxi yapmaya baslayın Onglardan taklamakan çöllerinekadar Boş deil buralar?

Yada cabal gelicek olrsak hala Pazarı oldukca canlı Solo ssabahtan aksama kadar deliler gibi bf1 bf2 forgotten temple girenler var
    Sizde girin hemde bedava?
    Biraz düşünelim arkadaşlar. Şimdi Knight gibi oyun diyoruz, yüzlerce private serveri dahil halen duruyor git oyna? yada Silkroad, Cabal duruyor abi gir oyna yok modaya uymak istiyorum diyosan Tera,GW2,AİON bir dünya enfes oyunlar var ama işte olay o değil yanlış soru soruyoruz kendimize o yüzden cevabı bulamıyoruz.

Her nekadar da çıkmış/çıkan yüzlerce oyun olsada biz çok çabuk tüketiyoruz, aslında şuan piyasadaki çoğu oyun halen çoğumuzun istediği gibi ve oynanabilir fakat biz bıkmışız o yüzden bahaneler üretiyoruz kendimize ama kusura bakmayın hiç bir zaman istediğiniz oyun çıkmıcak.

Aslında dikkat ederseniz herkez kendi favori oyunlarına ya ilk oyunlarıdır yada ilk oyunundaki grubu ile başladığı başka bir oyundur. Olay burda aslında
    biz eski ORTAMI arıyoruz, oyundan daha çok oynadığımız kişileri hata rakiplerimizi arıyoruz. bize haz veren asıl mevzu buydu.

Geriye kalan herşey oyunlarda sadece bir artıdır. Sorun bakıyım eski ULTİMAcılara KOculara size ilk bahsedeceği,kendi zamanındaki Efsane oyuncular ve muhabetlerdir. Türk popilitesi yüksek oyunlar daha çok sarar kim nekadar türklerle oynanmaz desede, çünkü içimizdeki EGO yine kendi ırkımıza üstünlük kurup popiler olursak 5x daha fazla haz verir bu bir gerçek.

Aion oynarken gerçekten sağlam popiler bir karekterim vardı. Yabancıların övgüsü sıradan gelirdi ama sıradan bir Türkün, benim Türk olduğumu bile bilmeden kendileri arasında yazdığı konuşmalar pc başında bile gülümsetirdi beni. O yuzden çok fazla arayış içindeyseniz önce ortam arayışına girin sonra her oyundan haz alırsınız emin olun. Şuan mobaların tutmasının en büyük sebebide kolay ortam yarata bilme özgürlüğü ve Türk popilitesidir. RPGler bunu başaramadı çünkü reklam stratejileri yanlıştı ve sürekli oyuncu dağıtılar, giden oyuncu oyuncu götürür. Saten yeni oyunlara 20 Türk anca başlıyor, bunun 10nu kaybedersen hem diğer 10 da gider hemde yenisi gelmez.

• Ben artık vazgeçtim. Aramıyorum daha oyun filan.

Steam da satılan hayatta kalma oyunlarına kafayı taktım. Onlarla uğraşıyorum.

Ark , Life is Feudal , Tree Of Life , Planet Explolers vb. oyunları satın aldım güzel şimdilik sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Revenge

Biraz düşünelim arkadaşlar. Şimdi Knight gibi oyun diyoruz, yüzlerce private serveri dahil halen duruyor git oyna? yada Silkroad, Cabal duruyor abi gir oyna yok modaya uymak istiyorum diyosan Tera,GW2,AİON bir dünya enfes oyunlar var ama işte olay o değil yanlış soru soruyoruz kendimize o yüzden cevabı bulamıyoruz.

Her nekadar da çıkmış/çıkan yüzlerce oyun olsada biz çok çabuk tüketiyoruz, aslında şuan piyasadaki çoğu oyun halen çoğumuzun istediği gibi ve oynanabilir fakat biz bıkmışız o yüzden bahaneler üretiyoruz kendimize ama kusura bakmayın hiç bir zaman istediğiniz oyun çıkmıcak.

Aslında dikkat ederseniz herkez kendi favori oyunlarına ya ilk oyunlarıdır yada ilk oyunundaki grubu ile başladığı başka bir oyundur. Olay burda aslında
    biz eski ORTAMI arıyoruz, oyundan daha çok oynadığımız kişileri hata rakiplerimizi arıyoruz. bize haz veren asıl mevzu buydu.

Geriye kalan herşey oyunlarda sadece bir artıdır. Sorun bakıyım eski ULTİMAcılara KOculara size ilk bahsedeceği,kendi zamanındaki Efsane oyuncular ve muhabetlerdir. Türk popilitesi yüksek oyunlar daha çok sarar kim nekadar türklerle oynanmaz desede, çünkü içimizdeki EGO yine kendi ırkımıza üstünlük kurup popiler olursak 5x daha fazla haz verir bu bir gerçek.

Aion oynarken gerçekten sağlam popiler bir karekterim vardı. Yabancıların övgüsü sıradan gelirdi ama sıradan bir Türkün, benim Türk olduğumu bile bilmeden kendileri arasında yazdığı konuşmalar pc başında bile gülümsetirdi beni. O yuzden çok fazla arayış içindeyseniz önce ortam arayışına girin sonra her oyundan haz alırsınız emin olun. Şuan mobaların tutmasının en büyük sebebide kolay ortam yarata bilme özgürlüğü ve Türk popilitesidir. RPGler bunu başaramadı çünkü reklam stratejileri yanlıştı ve sürekli oyuncu dağıtılar, giden oyuncu oyuncu götürür. Saten yeni oyunlara 20 Türk anca başlıyor, bunun 10nu kaybedersen hem diğer 10 da gider hemde yenisi gelmez.

Ortam konusunda haklısın ama herkes senin gibi EGO sorunu yaşamıyor. Mesela beni hiç kimse tanımazdı Ultima oynarken sadece kendi 3 5 arkadaşım vardı ama çok eğlenirdik beraber.

Rakip filan önemli değil bence sadece oyunu birlikte oynayacak guzel bir arkadaş kitlesi lazım. Buda sesli iletişimle oluyor . Kendi eski arkadaşlarınla oynamıyorsan bile bir oyunda içine yeni girdiğin bir oluşumun en azından TS kullanıyor olması lazım. Başka türlü oyuncular birbirilerine kaynaşıp samimi olamıyorlar ve o aranan ortam oluşmuyor.

• Moba mmorpgyi bitiremez çünkü çok farklılar. Hiçbir moba bir mmorpgen bekleneni veremez. Bu fps oyunun rpg oyunları bitirmesi gibi bir şey olur. Mmorogyi bitiren tek şey wowdur. Kaliteli hiçbir oyun wow yüzünden piyasada tutunamıyor ve saçma sapan işlere girişiyor. Ve muhtemelen hepsi wowun altında ezileceğini bildiğinden yeterince kaliteli yapmıyorlar oyunları. Şöyle bir görüş olduğuna eminim nasıl bir oyun yaparsak yapalım wowun kitlesini alamayız. Bu yuzden çok kasmıyolar. Tek amaçları pastadan pay almak. Yani wow ne zaman kepenk kapatır ya da blizz yeni mmorpg çıkarır o zaman kaliteli mmorpg tekrar çıkar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.