Şimdi Ara

MNG Kargo aracılığıyla dolandırıldım.(Karar çıktı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Model #Iphone Xs Max Kapasite #64 GB İlan Türü #Satılık Kayıt Durumu #Kayıtlı Apple #Cihaz Kondisyon #Kullanılmış
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ö+y=m

şahış istanbulda olduğunu istediğim kargo firmasından istediğim arkadaşıma gönderebileceğimi sonuç olarak arkadaşımın bulunduğu yere gidip elden teslim alacağını söylediği için telefon ve isim bilgisi var elimde.

Kargo görevlisine verdiği tc no sahte çıktı. Telefon numarası da sakarya da bir bayan üzerine kayıtlı çıktı

Alıntıları Göster
    Dolandırıcılık yönetimi standwrt. Adam seneryoyu hazırlamış. Size ürünün parası iade edilir ancak çok uzun sürer. Savcılık MNG kargo görevlisinden veya firmadan bu parayı çatır çatır alacak o konuda içinizi ferah tutun ancak paranın size ulaşması çokk zaman alır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam faturası var dimi onu savcılık IMEI mi kapatırır.btk dan
    Alan adam kullanamayacak android olsa unut derdim ama ios da IMEI atma yok zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

Dolandırıcılık yönetimi standwrt. Adam seneryoyu hazırlamış. Size ürünün parası iade edilir ancak çok uzun sürer. Savcılık MNG kargo görevlisinden veya firmadan bu parayı çatır çatır alacak o konuda içinizi ferah tutun ancak paranın size ulaşması çokk zaman alır

Alıntıları Göster
    Önümde iki seçenek var siz hangisini tavsiye edersiniz?

Karakolda ifade verip suç duyurusunda bulundum istanbuldaki polis arkadaşımda suç duyurusunda bulunup kargo şubesinin kamera kayıtlarını alacak
    Mng kargo çözüm merkezinden beni arayıp telefonun faturasını mail aracılıyla göndermem istendi (benimle konuşan eleman mailimi yanlış almış bana gelmedi orası ayrı bir konu)

1.Avukat arkadaşım aracılığıyla MNG Kargoyu dava etmek.

2.Avukata vermeden MNG den cevap bekleyip (15 Gün sürebileceğini söyledi beni arayan yetkili) paramın iade edilip edilmeyeceğini beklemek. Edilmemesi durumunda dava etmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

Hocam faturası var dimi onu savcılık IMEI mi kapatırır.btk dan
    Alan adam kullanamayacak android olsa unut derdim ama ios da IMEI atma yok zaten
    Telefonun faturası var ancak japonya faturalı. Evet dolandırıcıya bu telefonu kullandırtmayacağım ama savcıya verip imei den mi kapattırayım yoksa elimdeki imeiyi başka yollardan mı kapattırayım ?
  • quote:

Telefonun faturası var ancak japonya faturalı. Evet dolandırıcıya bu telefonu kullandırtmayacağım ama savcıya verip imei den mi kapattırayım yoksa elimdeki imeiyi başka yollardan mı kapattırayım ?

Alıntıları Göster
    Savcıya IMEI ver IMEI kapattırdı
    Başka yollara bulaşma

• MNG yi dava et

• quote:

Önümde iki seçenek var siz hangisini tavsiye edersiniz?

Karakolda ifade verip suç duyurusunda bulundum istanbuldaki polis arkadaşımda suç duyurusunda bulunup kargo şubesinin kamera kayıtlarını alacak
    Mng kargo çözüm merkezinden beni arayıp telefonun faturasını mail aracılıyla göndermem istendi (benimle konuşan eleman mailimi yanlış almış bana gelmedi orası ayrı bir konu)

1.Avukat arkadaşım aracılığıyla MNG Kargoyu dava etmek.

2.Avukata vermeden MNG den cevap bekleyip (15 Gün sürebileceğini söyledi beni arayan yetkili) paramın iade edilip edilmeyeceğini beklemek. Edilmemesi durumunda dava etmek.

Alıntıları Göster
    2. şıkkı bekle.olmassa hem mng yi,(ben olsam mng ye tazminat davası açarım.)hemde paketi alanı savcılığa ver.acıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aypc -- 12 Aralık 2019; 15:59:16 >

• ö+y=m kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Ama İstanbul'daki arkadaşın ismini soyismini neden alıcıya söylediniz ki amaç neydi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam durum ne oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: fortnite30

Geçmiş olsun hocam. Ama İstanbul'daki arkadaşın ismini soyismini neden alıcıya söylediniz ki amaç neydi
    İstanbuldaki arkadaşımla buluşup telefonu ondan alacağı için isim ve telefon bilgisini vermiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlkszhacker

Hocam durum ne oldu
    MNG Kargo bana ulaştı,tazmin (Ürünü bulmaya çalışacaklarmış bulamazlarsa ücretini yatıracaklarmış) için email gönderdiler email'e dilekçe,fatura ve ürün fotoğrafını gönderdim 15 iş günü içerisinde size kararı söyleyeceğiz dediler. Sonuç olumsuz olursa avukata verip dava açacağım.
    Hocam inşallah planınızı alırsınız

Keşke ürün arkadaşınızın eline geçtikten sonra bilgilerini verseydiniz neyse olan olmuş

• quote:

MNG Kargo bana ulaştı,tazmin (Ürünü bulmaya çalışacaklarmış bulamazlarsa ücretini yatıracaklarmış) için email gönderdiler email'e dilekçe,fatura ve ürün fotoğrafını gönderdim 15 iş günü içerisinde size kararı söyleyeceğiz dediler. Sonuç olumsuz olursa avukata verip dava açacağım.

Alıntıları Göster
    Hocam Selamlar inşallah güzel gelişmeler olmuştur.
    Bir arkadaşın daha başına geldi burada aynı olay.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bugün avukat aradı davanın sonuçlandığını söyledi.Yaklaşık 1 yıl içerisinde 5 duruşma yapıldı,şahitler dinlendi ve bana tazminat ödenmesine karar verilmiş.1 ay içerisinde ödeme yapılacakmış,ne kadar ödenecek bilmiyorum.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşların yaşayacağı süreçleri bilmesi için yazıyorum.Kargo firmalarının da bu tip dolandırıcılık işleri için daha kalıcı ve etkin çözümler bulmasını diliyorum.İyi dilekte bulunan herkese teşekkür ederim.

• Çok sevindim, inşallah kısa sürede ödemenizi yeterli miktarda yaparlar. Bu işleirn peşini bırakmamak lazım. Bir şekilde adalet yerini buluyor....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.