Şimdi Ara

Mkv formattaki filme altyazı ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak bir sıkıntım var. 33gblik 4k kalitede Avatar filmi indirdim .mkv uzantılı. Bugüne kadar yüzlerce filme altyazıyı nasıl eklediysem aynısını yaptım bir türlü olmadı. Ne denediysem olmadı. Sonra 18gblik 1080p kalitede yine .mkv uzantılı indirdik aynı sıkıntı onda da oldu. Filmin gömülü altyazısı yok ancak otomatik içinde İngilizce altyazı var. İstersem İngilizce altyazıyı kapatabiliyorum. Ancak eklediğim Türkçe altyazı nedense bir türlü ekrana gelmiyor. Seçeneklerden altyazıya baktığımda Türkçe altyazı filme eklenmiş gözüküyor. Ama ekranda çıkmıyor. Farklı altyazıları da denedim onlar da olmadı. 15 yıldır altyazılı film izlerim ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Altyazıyı utf-8 formatında kaydedip öyle ekleyin bir de. Bazı Tv modelleri ANSI kabul etmiyor.

  • sadece tv değil bilgisayarda da gözükmüyor altyazı. VLC de altyazı kısmına geldiğimde eklendiğini görüyorum ama ekranda altyazı yok. Çok enteresan bir türlü çözemedim.

  • mkvtoolnix diye bir program vardı. Ben bununla yapıyordum sorun olmuyordu.

  • bsplayer indir altyazıyı oradan indir.


    birde çoğu altyazı problemine ilaç olan şu yöndemi dene > film dosyası ile altyazı dosyasını aynı isim yap.


    mesela filmin adı '' avatar 4k bilmem ne '' altyazısı ise '' avatar 4k türkçe altyazı bilmem ne '' olunca bazen çalışmıyor.


    film dosyası ile altyazı dosyası aynı isimde olsun. istersen '' avatar '' yap istersen başka bir şey yap. ben mesela flasha atıp 4k olarak tv'de izleyeceksem hiç isimle uğraşmıyorum altyazı ve filmi 1 1 olarak adlandırıyorum. 2. film varsa onuda 2 2 , 3. film varsa 3 3 diye adlandırıyorum.

  • km player ile aç filmi. alt yazıyı sürükle bırak bakalım nolacak. hiç karşılaşmadığım bir sorun.

  • mkvtoolnix programıyla yapabilirsiniz.

    Bu program aracılığyla filme altyazıyı ekleyip ingilizce altyazıyı silip deneyebilirsiniz.

    Ufak bir not Türkçe altyazıyı eklediğinizde o altyazının karşısında zorunlu iz işareti yazıyor onu evet diye işaretleyin vlc ile açtığınızda altyazı otomatik açık şekilde filmin başlaması gerekir.

    Program hakkında bilginiz yoksa internette ve youtube da videolara bakabilirsiniz.Zaten Türkçe kullanımı kolay bir program

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.