Şimdi Ara

miyop göz ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
16.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.5 numara uzak (miyop) gözlüğü kullanıyorum.Göz ameliyatında çeşitli yöntemlerle iyileştirme yapılıyormuş.Yaşım 25.
    Bu yöntemlerden birini kullanarak gözlüğü atıbilirmiyim.Göz ameliyatlarının ne gibi sakıncaları vardır ?%100 e yakın iyileştirme yapılabiliyormu?

• Bilgisi olan arkadaşlar var ise paylaşsın.Aynı şekilde ben de gözlük kullanmak istemiyorum artık.
  • Miyop, hipermetrop ya da astigmat gözlerde gözlük kullanarak, kontakt lens takılarak ya da “Excimer Laser” uygulanarak net görme sağlanabilir.
    Gözlük ya da kontakt lensler kullanıldıkları sürece net görme sağlarken, “Excimer Laser” uygulamasıyla göz bozukluğu kalıcı olarak ortadan kaldırılır.Daha açıklayıcı olarak'sa:
    Excimer Laser ameliyatı nedir ve hangi teknikler kullanılır ?
    Görme bozukluğunun derecesine göre bilgisayar aracılığıyla programlanan “Excimer Laser” ile gözün saydam tabakası olan korneanın şekli değiştirilerek doğru odaklama ve net görme sağlanır. “Excimer Laser” ile görme bozukluklarının düzeltilmesinde PRK ya da LASİK tekniği uygulanır.
    Lasik Tedavisi kimlere uygulanır ?
    Gözlüğe ve kontakt lense bağımlı olmak istemeyen kişiler lasik tedavisine adaydır. 18 yaşın üstünde olan, son 1 yıldır gözlük numarası değişmemiş olanlara lasik tedavisi uygulanabilir. 15 dereceye kadar miyop, 8 dereceye kadar miyop astigmat, 5 dereceye kadar hipermetrop ve hipermetrop astigmat lasik tekniği ile düzeltilebilir. /dewamı meraklılar için/Ayrıca yaşa bağlı hipermetropi olarak bilinen ve 40 yaş üstü kişilerde yakın gözlüğü gereksinimiyle ortaya çıkan “presbiyopi” için halen laser tedavisiyle çözüm yolu bulunmamaktadır.
    Lasik Tedavisi’nin başarı şansı nedir?
    Lasik tedavisi olguların % 95’inde hedeflenen düzeltmeyi sağlayarak gözlüksüz ya da lenssiz olarak günlük yaşamın sürdürülebilmesini sağlar. İstenilen düzeltmenin tam olarak elde edilemediği yaklaşık % 5 olguda ikinci bir müdahale yapılarak tam düzeltme gerçekleştirilebilir.

• Lasik Tedavisi’nin yan etkilerini merak edeceğinizi düşünerekten:İşlem sonrası geçici şikayetler söz konusu olabilir. Kuruluk hissi, kamaşma, ışık kaynakları etrafında hale, ışığa hassasiyet ve puslu görme bu geçici şikayetler arasında sayılabilir. Hastaların büyük çoğunluğu kuruluk ve gün içinde görmede değişiklik de hissedebilirler.Tüm bu şikayetler genellikle bir ay içinde kaybolur. Lasik tedavisi’nin gözde daha sonra gerekebilecek katarakt, glokom ya diğer operasyonlar açısından olumsuz etkisi yoktur.

tabi ki detaylı bir göz muayenesinden geçmeniz lazım.
  • genelde bu tür ameliyatların esas endikasyonları belli bir numaranın üzerinde idi yanlış hatırlamıyorsam, 1.5 gayet küçük bir numara...
    bir de bizim fakültede göz anabilim dalinda bir kısım gözlüklü hocalar vardı, bilmem bir fikir verir mi size...
  • Arkadaşlar bu konuyla ilgili çok başlıklar açıldı bence o başlıkları inceleyin önce.
    Hatta bununla yetinmeyin ameliyat olmuş kişilere sorun.
    Ameliyatın getirisini ve risklerini iyi değerlendirin.
    Ben yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum.
    Birkaç hastaneye gidip doktorlarla görüştüm.
    Bende de 1.75-2.00 miyop var.
    Sİz de ön muayene olun, korneanız uygun mu bunu ölçtürün.
    Ben Eylülde ameliyat olmaya karar verdim, randevu da aldım 2 kez iptal oldu.
    Makina sorunlu tamir olacak, size başka gün verelim dediler ben de erteledim biraz.
    Aslında kararımı vermiş durumdayım ama biraz daha beklicem.
  • bu isin bir kac tane teknigi var ve her goz icin uygulanmaya biliyor, korneanin kalinligina gore. ben uc yil once wavefront yaptirmistim, yuzde yuze yakin duzelme oldu, ancak goz kurulugu bilgisayarla falan clisirken veyahut kitap falan okurkn erken yorulma nispeten oluyor. Ama ne olursa olsun kanaatim lensten daha iyi oldugu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz (LAZER) Ameliyatı Oldum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca bu operasyonuda belli tetkiklerden geçirdikten sonra, eğer hastanın gözü uygunsa yapıyorlar.
    %40-50'side uygun olmayıp, yapılamıyormuş.

3 miyop, 4,5 astigmatım var, hala sistemin dahada gelişip, oturmasını bekliyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Makina sorunlu tamir olacak, size başka gün verelim dediler ben de erteledim biraz.

Makina sorunlu diye erteledilerse bence uzaklaş hemen ordan..
  • bende katiliyorum, iyi bir yere gidin, teknolojisi yeni olsun, goz bu baska seye benzemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: LSG

quote:

Orjinalden alıntı: albati

Makina sorunlu diye erteledilerse bence uzaklaş hemen ordan..

Sorunlu derken, ekranı arızalıymış, bazı doktorlar ekranı kullanmadan da ameliyat yapabiliyorlarmış, benimki o konuda titizmiş.
    Bana söylenen bunlar.
    Açıkçası büyük de bir hastane (Batıgöz) ama nasıl halledemediler onu da bilmiyorum.
  • LASER EXCIMER OPERASYONLARI

“Kornea, Lasik için uygun değil”

Sizlere Alman “Der Spiegel“ dergisinde yayınlanan, Kasım ayında ülkemizde düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Optisyenlik ve Optometri“ kongresine misafir konuşmacı olarak katılımından tanıdığımız Sayın Doç Dr. Andreas Berke ile lazer ameliyatlarının riskleri konusunda yapılmış bir röportajı sunmak istiyoruz.

Almanya’da yaklaşık 100 bin kişi lazer ile miyopi ve hipermetropilerini düzelttirdi. Ancak bu müdahaleyle bağlantılı riskler genellikle pek dile getirilmiyor. Göz fizyologu Andreas Berke, bu ameliyatlarla bağlantılı tehlikeleri açıklıyor.

SPIEGEL ONLINE: Göz fizyologu olarak gözün kornea tabakasındaki biyolojik süreçleri çok iyi biliyorsunuz. Lasik ameliyatının göz için anlamı nedir?

Berke: Bir Lasik ameliyatında kornea tabakası halka şeklinde kesilir ve dışa doğru katlanarak açılır. “Flep” adı verilen bu halka formlu parça, büyük ihtimalle asla eskisi gibi yerine kaynamaz. Bu işlemden sonra Flep’in altında kalan kornea tabakasından bazı kısımlar lazerle tıraşlanır. Gözde büyük bir yara oluşur

Yazının devamını www.optiktunali.com.tr web adresinde bulabilirsiniz

• Arkadaşlar miyop, hipermetrop ve astigmat sorunu olanlar için lazer ameliyatı yapılabiliyor. Tabii sadece bu yeterli olmuyor gözünüzün de bu ameliyata uygun olması gerekli. Size yardımcı olmak amacıyla hem bir kampanyadan hem de lazerle ilgili bilgi vermek istiyorum. Bende bu aralar lazer ameliyatı olacağım ve bu konu hakkında çok arastırma yaptım. Hastane konusunda da arastırmalar yaptım. Tercihimde DÜNYAGÖZ HASTANESİ'nden yana. Bu ay sonuna kadar da lazerde %50 indirim var web sayfasındaki formu doldurdum ve olumlu bir şekilde bana geri dönüş yaptılar. Haftaya muayene için gideceğim ilk tetkikleri yapacaklar.

Alanında uzmanlaşmış, binlerce vaka deneyimi bulunan branş hekimleri tarafından yapılan muayene ve detaylı lazer tetkikleri sonrası gözünüzün uygun bulunması halinde göz yapınız için ideal lazer tedavisine yönlendiriliyorsunuz. Göz yapınızın lazere uygunluk oranı % 50'dir. Yanlış uygulamalar, başarısız uygulamalara ve hatta görme kaybına varan sonuçlara yol açabiliyor. Bu konuda çok hassas ve dikkatli bir çalışma yapıyorlar. Ameliyat 5-10 dakika sürüyor ve ameliyat oldugunuz gün içerisinde taburcu olabiliyorsunuz. Ayrıca Dünyagöz Hastanesi ameliyat esnasında yaşanabilecek komplikasyon risklerini ortadan kaldıran teknolojileri %100 güvenli ve konforlu sonuç
    verecek şekilde uygulanmaktadır. Bıçaksız bir ameliyat oldugu için de ameliyat sonrası kanama ihtimali yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulalozdemir

Arkadaşlar miyop, hipermetrop ve astigmat sorunu olanlar için lazer ameliyatı yapılabiliyor. Tabii sadece bu yeterli olmuyor gözünüzün de bu ameliyata uygun olması gerekli. Size yardımcı olmak amacıyla hem bir kampanyadan hem de lazerle ilgili bilgi vermek istiyorum. Bende bu aralar lazer ameliyatı olacağım ve bu konu hakkında çok arastırma yaptım. Hastane konusunda da arastırmalar yaptım. Tercihimde DÜNYAGÖZ HASTANESİ'nden yana. Bu ay sonuna kadar da lazerde %50 indirim var web sayfasındaki formu doldurdum ve olumlu bir şekilde bana geri dönüş yaptılar. Haftaya muayene için gideceğim ilk tetkikleri yapacaklar.

Alanında uzmanlaşmış, binlerce vaka deneyimi bulunan branş hekimleri tarafından yapılan muayene ve detaylı lazer tetkikleri sonrası gözünüzün uygun bulunması halinde göz yapınız için ideal lazer tedavisine yönlendiriliyorsunuz. Göz yapınızın lazere uygunluk oranı % 50'dir. Yanlış uygulamalar, başarısız uygulamalara ve hatta görme kaybına varan sonuçlara yol açabiliyor. Bu konuda çok hassas ve dikkatli bir çalışma yapıyorlar. Ameliyat 5-10 dakika sürüyor ve ameliyat oldugunuz gün içerisinde taburcu olabiliyorsunuz. Ayrıca Dünyagöz Hastanesi ameliyat esnasında yaşanabilecek komplikasyon risklerini ortadan kaldıran teknolojileri %100 güvenli ve konforlu sonuç
    verecek şekilde uygulanmaktadır. Bıçaksız bir ameliyat oldugu için de ameliyat sonrası kanama ihtimali yoktur.

Zülalcim reklamını başka yerde yap, cahil cühela insanlar yok burda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Miyop Tedavisi Nasıl Olmalıdır

Kelime anlamı olarak göz kısmaktan gelen ve bir göz hastalığı olan miyop çevremizde sıklıkla gördüğümüz bir rahatsızlıktır. Gazete okurken, tabelalara bakarken pek çok insanın zorluk çektiğine şahit olmuşuzdur. Bu durum yaygın bir göz hastlığı olan miyoptan kaynaklanmaktadır. Uzaktaki objeleri net seçememe, yazıları okumama durumu eğer erken tedbir alınmazsa ileride hayatı büyük sıkıntıya sokabilmektedir. Hipermetrop nasıl yakını görememe hastalığı ise miyop da uzağı görememe hastalığıdır. Görmenin net olabilmesi için gözdeki bazı sistematik işlevlerin tam çalışıyor olması gerekir. Kişinin gözüne yansıyan ışınlar göz merceğinede kırılma gösterir. Bu şekilde görme merkezine düşer ve görme sağlanır. Miyop hastalığını taşıyan kişilerde ise bu ışınlar görme merkezine düşme sağlamaz. Görme merkezine düşmeden çok daha önce bir yere düşerler ve bu da ileriyi görememe, netlik sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple uzaktaki cisim ya da yazılar bulanık bir şekilde görülür.

Miyop genellikle ırsi bir rahatsızlık olarak düşünülmektedir. Ancak çevresel faktörler, yaşam koşulları, seçilen meslekler de miyobun oluşmasında önemli faktörlerdir. Yani miyop zaman içerisinde de oluşabilmektedir. Unutulmaması gereken şey miyop rahatsızlığının sürekli ilerleme halinde olduğudur. Karanlıkta kitap okumaya çalışmak, uzun süre televizyon izlemek, bilgisayar başında uzun zaman harcamak, saat ya da kuyumculukla uğraşıp gözleri fazla yormak miyobu artıran etkenlerdir.

Peki miyobun çaresi yok mudur? Elbette mümkündür. Miyobun tedavisinde yaygın olarak gözlük kullanılmaktadır. Bununla beraber kontakt lens ve günümüzde oldukça popüler hale gelmiş olan lazer uygulaması da miyobu ortadan kaldırmaya yönelik alternatif tedavi yöntemlerindendir. Miyobu henüz ilerlemeden fark edip önlem almak gerekmektedir. Bebeklerde henüz daha çok küçükken muayene edilmesi ve ona göre önlem alınması tavsiye edilir. 9-12 yaş aralığında miyobun ortaya çıkması sıklıkla görülen bir durumdur. Bu nedenle çocukların bu dönemlerde sıklıkla göz muayenesinden geçirilmesi gerekmektedir. Uzman doktor duruma göre uygun bir gözlük önerecektir.

Fakat yaş ilerlemişse bile bu durum gözardı edilmemelidir. Hayatı oldukça zorlaştıran miyobun tedavisi kişiyi zorlamayacak şekilde yapıldığından ve hayatını kolaylaştırdığından mutlaka yapılması gerekmektedir. Yaş ilerledikçe miyobun daha da arttığı ve daha sıkıntılı durumları ortaya çıkardığı unutulmamalıdır.

Kaynak: Lazerle Miyop Tedavisi
    Kaynak 2: Miyop Tedavisi

• öncelikle muayene olmadan %100 olurum demek yanlış gerekli tetkikler yapılmadan doktor olabilirsin demiyor çünkü kornea kalınlığımı ne ona bakıyorlar. ben diğer konuyada yazmıştım yakınım ameliyat oldu smile lazer yöntemi ile sonuçta sağlık parayı düşünemessin heleki göz ise.bursa göz merkezinde doktor Bülent köse ameliyatı yaptı. şuan çok memnun ve ameliyat 5dk sürdü çıkınca ben birşeyler ters gitti sandım meğer ameliyat bitmiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayirkosar

öncelikle muayene olmadan %100 olurum demek yanlış gerekli tetkikler yapılmadan doktor olabilirsin demiyor çünkü kornea kalınlığımı ne ona bakıyorlar. ben diğer konuyada yazmıştım yakınım ameliyat oldu smile lazer yöntemi ile sonuçta sağlık parayı düşünemessin heleki göz ise.bursa göz merkezinde doktor Bülent köse ameliyatı yaptı. şuan çok memnun ve ameliyat 5dk sürdü çıkınca ben birşeyler ters gitti sandım meğer ameliyat bitmiş :)

Fiş almazsak kaç lira olur bülent hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: bayirkosar

öncelikle muayene olmadan %100 olurum demek yanlış gerekli tetkikler yapılmadan doktor olabilirsin demiyor çünkü kornea kalınlığımı ne ona bakıyorlar. ben diğer konuyada yazmıştım yakınım ameliyat oldu smile lazer yöntemi ile sonuçta sağlık parayı düşünemessin heleki göz ise.bursa göz merkezinde doktor Bülent köse ameliyatı yaptı. şuan çok memnun ve ameliyat 5dk sürdü çıkınca ben birşeyler ters gitti sandım meğer ameliyat bitmiş :)

Fiş almazsak kaç lira olur bülent hocam

sesli güldüm
  • Arkadaşlar 12 gün önce miyop lazer ameliyatı oldum mail atarsanız sorularınızı cevaplayabilirim. seheryilmazy@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.