Şimdi Ara

Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor



    Yenilenebilir kaynaklara geçmek hem her ülkenin ekonomisine ciddi katkı sağlamakta hem de dünyayı karbon salınımından korumakta. Ancak bu konudaki en yeşil çözümlerden olan rüzgar ve güneş ne yazık ki hiç stabil kaynaklar değil. Hatta ülkemizdeki hidro kaynaklar bile su kıtlığından zaman zaman çalışmamakta.



    Elektrik de anında tüketilmesi gereken bir çıktı olduğundan burada çelişkiler taşıyan ciddi bir zorluk başlıyor. Enerji temin eden şebekeler mecburen ihtiyaç durumunda anında devreye girebilen doğalgaz santrallerine ya da daha kötüsü kömür santrallerine mecbur kalıyor.



    Enerji depolama tesisleri ise halen çok pahalı ve ekonomik getirisi az olduğundan çok kullanılamayn bir çözüm durumunda. Mixergy ise buna çok basit bir çözüm sunmuş olabilir.



    Firma, evlerimizde de sıkça kendine yer bulan termosifonun çok daha ekonomiği ve aynı zamanda çevrecisi olmayı başarmış bir ürün ortaya koyuyor. İngiltere’de satılan bu çözümün çalışma prensibi şebekenin saatlik fiyat vermesinden yararlanıyor. İngiltere, yenilebilir enerji kaynaklarının dengesizliğinden dolayı saatlik negatif fiyat bile verebilen bir ülke durumunda. Yani elektrik tükettiğiniz için üstüne para bile alıyorsunuz.



    Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor



    Bunu farkeden Mixergy, akıllı bir sistem yaparak ve suyu üstten ısıtarak müthiş bir çözüm geliştirmiş. Üstte duran sıcak suyun alttaki soğuk suyla karışmadığı prensibini kullanarak ısıtmayı üstten yapmakta ve tankın sadece bir kısmını sadece sıcak suyla doldurabilmekte. Böylece enerjinin düşük olduğu veya negatif olduğu saatlerde tüketerek gün içersinde kullanacağınız suyu hazır tutabiliyor.



    Mixergy termosifonları enerji depolayıcı haline getiriyor



    Teknolojik olsun diye bunu tahmin eden bir yapay zeka özelliğine, telefon üzerinden ne kadar suyun olduğunu belirten bir uygulamaya ve Alexa, Google Asistan desteklerine sahip. Basit gibi görünse de ülke çapında on binlerce hanede veya iş yerinde kullanıldığı senaryoda şebeke ve ülke için çok ciddi bir enerji depolama imkanı sunulmuş oluyor.




    Kaynak:https://www.mixergy.co.uk







  • İngiltere'de heater kullanımı ne oranda acaba? Benim genelde okuduğum yorumlarda hidrojen dönüşümü içeriyordu bunu ilk defa görüyorum.

  • Türkiye de kullanmadığımız elektiriğin parasını ödüyoruz :) onuda çözsünler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RifatozkanComtr -- 21 Aralık 2021; 21:50:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Hidrojenle ısınan kendini doğalgazdan soyutlayan mahalleler var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ancak şuan pahalı bir alternatif, şuan sıralama gas< heater< hydrogen, 2030'da bile pahalı olması bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 22 Aralık 2021; 17:51:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bayağı iyi fikir

  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Eğer kg’ı 2$’ın altına indirilirlerse ki politikacılar indirecek o zaman ucuz olur. Tabii bu sistem hali hazırda kurulu sistemler için.

    30 bin dolara var isen topraktan enerji çeken Heat Pump’lar var ısı pompası klimanın toprak için olanı yani.

    Onlar en düşük maliyet sunuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.