Şimdi Ara

Mix ve Mastering ile ilgili sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir süredir genel müzik prodüksiyonu ile uğraşıyorum. Scarlet marka ses kartı ve aynı marka kapalı kulaklığım var (daw Logic Pro) bunlar ile yaptığım projeler sonrası dinlediğim her farklı ortamda ve cihazla farklı duyulmakta. Araştırmalarıma göre Mix-Mastering aşamasında açık stüdyo kulaklığı kullanmak gerekiyormuş doğru mudur? yoksa aktif referans monitör kesin çözüm mü?




  • Ben Kulakliksiz Yalniz Hoparlorle Calisiyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans monitör kullanman gerekiyor. Kulaklığın açık da olsa kapalı da olsa sesin dağılımlarını duyamayacağın için monitor şart. Sonarworks referance programını denemeni öneririm. 40 gün deneme sürümü var orda monitörle dinleme şansın var etkisi olur mu bilemiyorum çünkü oradaki monitörlere göre işlem hiç yapmadım ama kesinlikle denemeni öneririm.
  • Stereo hoparlör sistemi gerçekten şart. En önemli noktalarından bu işin.
  • emrebzdag E kullanıcısına yanıt
    Dostum kulaklığı unut. Her zaman yanıltır. Monitör olmazsa olmazıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monitör olmazsa olmazdıra katılıyorum, lakin kulaklık her zaman yanıltır ifadesi çok yanlış. Dünyada grammy ödüllü çoğu mixing / mastering engineer çoğu işini kulaklık ile bitiriyor, monitör ile kontrol ediyor, o da sahne için. Gerçi şimdi sahne olayını da ortadan kaldıran yazılımlar var Cans2Cones, RealPhones vb.


    Bir Audeze LCD-X ile bir miks yapın ya da HD660 hatta AKG K371...


    Ben hiç kullanmadım ama Sony MDR-7506 için de kulaklıkların NS10'u derler, onda iyi çaldığı zaman miksin her yerde iyi çalıyor mevzusu yani.

  • Merhaba arkadaşlar.zoom h8 ile ev ortaminda vocal kayit yapmaya calisiyorum.kaydi bitirdigimde zoom h8 den dinliyorum sonuc guzel.fakat icinden hafiza kartini cikartip telefona aktardigimda butun efektler gidiyor ve kayitla alakasi olmayan rezalet bir kayit cikiyor ortaya.bilgisayar kullanmadan bunu nasil halledebilirim.yardimci olabilecek varmi.tesekkurler .🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.