Şimdi Ara

--Mitsubishi L200'ü Olanlar Buraya-- (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.457
Cevap
21
Favori
1.017.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erdikarka_67

Yha size bişi danışmak istiorum. Bn 14 yaşında tam bir araba hastasıyım.
    Mitsubishi L200 ümüz var 4x2... Bu araca abart eksoz takılırmı,
    takılırsa güzel olurmu bunu öğrenmek istiorum...
    ::::::::::::Cevaplarınızı Bekliyorum::::::::::::::

--Mitsubishi L200'ü Olanlar Buraya--

erdikarka kardeş biz daha oralara gelmedik

• Arkadaşlar jant problemini hallettim,
    Sabahtan kalkıp Kenan Çarpışantürk'ün Esenyurttaki atölyesine gittim jantlarıda alıp, gittiğim gibi etrafımı saran çalışanlar ve oğulları inanılmaz ilgilendiler benimle, jantları uzun uzun incelediler kendileride offroad ve mitsubishi hastası oldukları için arabaya ve üzerinde yapılan değişikliklere çok alışkınlar. koskoca bir atölye içeride yüzlerce jant ve koca koca torna aletleri vardı.
    Kenan bey geldi ve hiç öyle flanşla uzun saplamalarla uğraşmaya gerek yok, bu jantlar traktörü bile taşır dedi, içlerindeki sürten yerleri yarım santim traşladıkmı hiç başın ağrımadan halletmiş oluruz herşeyi dedi.
    Banada patron sensin demek düştü, ön 2 jantı traşladık tornada.
    Hemen lastikçiye koştum taktırdım lastikleri jantlara, önleri bi taktık bommmmm.
    Direksiyon çevrilince dodiklere sürtme yapıyor.
    Aklınızda olsun 33x12.5x15 ebadındaki lastikler müdehalesiz takılamıyor ön tarafta sürtme yapıyorlar.
    Allahtan dodiklerin arka kısımlarındaki saclarda kesilebilecek çıkıntılar var dodikleri ve iç davlumbazı söküp baktık.
    Hemen sanayiye oto kaportacısına gittim dedim buraları traşlıycaz, ama akşam saat 7 olmuştu yarın sabah gel halledelim dedi.
    Dolayısıyla arka lastikler takıldı ön lastikler takılamadı hala.
    Yarın sabah traşlama işlemide yapıldıktan sonra ön lastikleri sonunda taktırabilicem.
    Arka lastikler tampondan dışarı fırladı inanılmaz agresif bi görüntüsü oldu, önler kea çamurlukların dığında duruyor takıldıkları zaman.
    Herşey hallolsun fotoğraflarını çekip koyucam.
    Bu arada taktırdığım lastikçi bu jant ve lastiklerle muayeneden geçirmezler arabanı, bence lastiklerini satma dedi, uygun bi zamanımda muayene istasyonuna uğrayıp geçip geçemeyeceğini öğreneceğim. eğer geçebiliyorsa problem yok satışa çıkarabilirim

erdikarka_67 hoşgeldin, aynı soruyu bende soruyorum, şu an araba o kadar agresif gözüküyorki kesinlikle daha tok bir egzost sesi istiyor, takılır takılmasına ama sesi nasıl olur, magirus minibüs gibimi yoksa tok amerikan dizelleri gibimi onu bilmiyorum, tecrübesi olan varsa dizen 2500 motor araca açık egzost takan birileri yorumlarını bekliyoruz...

• Şimdilik arkaların duruşunun fotoğraflarını çektim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProntoBasso -- 16 Haziran 2009; 20:47:16 >

• pronto bence böle kullan draglardan fırlamış gibi duruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

pronto bence böle kullan draglardan fırlamış gibi duruyor

Evet valla düşünmedim değil
  • mert bu jantlardan bende alacağım
    araçta yükseltme yapmayacakmısın?
  • mrb arkadaşlar
    captan34 hayırlı olsun kardesim
    mert abi yetisemiyoruz sana hayırlı olsun jantlar güzel olmus abi önlerede 5 cm flsans takssydın belki ozaman sürtmezdi dablumbaza
    lastikleri satarsan haberimiz olsun belki talip oluruz o lastiklere
  • pronto ben neden göremiyom fotoları. benim pc de mi bi gariplik var yoksa fotolardamı? valla çok merak ettim nasıl durduklarını.aslında bende agrasif bir görünüm istiyorum arabamda
  • yha jantlara bayıldım valla pronto!!! ama şu abart mseselesini merak etmiyorum deil... bugün sanayiye bi uğrayayımda sorayım bi kaç yere yha...
    Bu arada bnm araç nasıl??

• internet bağlantından fotolar biraz geç açılıyor olabilir. yinede göremiyorsan
    alıntıya tıkla çıkan sayfada fotoğrafların linki görünür. onları browsere kopyalayıp denersen belki görebilirsin.

@erdi aracın çok güzel, kazasız belasız binin
    tavan barları araca değişik bir hava katıyor. çok yakışmış.
    abart egsoz hakkında bilgi alınca paylaşımlarını bekliyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: mtn_sahin

pronto ben neden göremiyom fotoları. benim pc de mi bi gariplik var yoksa fotolardamı? valla çok merak ettim nasıl durduklarını.aslında bende agrasif bir görünüm istiyorum arabamda

• tşkkr ederimm!!! kulağa biraz komik geliyo ama güzel olur diye düşünüyorum yha!!! aslında suan ekzosun ucunda rüzgar sesi veren nikelaj var ama araç devirlendiğinde hoş ses veriyor yaklaşık 3000 devirde falan başlıyor ses çıkartmaya onun için abart güzel olurmu olmazmı tereddütteyim!!!
    ayrıca bu paylaşımı çoq beğendim ya çok güzel l200 ler var!! allah herkese kazasız belasır mutlu günlerde binmeyi nasip etsin!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

mert bu jantlardan bende alacağım
    araçta yükseltme yapmayacakmısın?

Bugün kaportacıya verdim arabayı daha henüz aldım, ön lastiklerde takıldı, çamurluk içlerindeki sac fazlalıkları traşlandı dodikler biraz dışarılara doğru çekildi yani olabildiğince traşlama yapıldı sonuna kadar.
    Ancak yine direksiyon sonuna kadar döndüğünde lastiklerin içerde kalan dişlerine hafiiif bi sürtme yapıyor. Hiç bi zararı yok gerçi ama sinir bozucu, araç artikülasyona girip sağa sola yattığında tam tur çevirince ciddi sürtme yapabilir. Denemedim henüz arazide.
    Şu an sürten yer lastiğin tam olarak ortasına tani çapının ölçüldüğü en geniş yerine denk geliyor, yükseltme yapıldığı zaman sürten yer daha yukarıda kalacağı için çap çizgisinden kurtarmış oluyoruz dolayısıyla sürtme olmayacaktır 5 cm yükseltildiği zaman.
    Yükseltmeyi evet düşünüyorum Mete abi, amortisör kupalarının olduğu yere parça yaptırıcam gelecek hafta gibi, amortisörler o parçaya, parça ise kupalara bağlanıcak. bu şekilde ne yayların nede amortisörün boyu yada sertliğiyle oynamadan, sanki amortisör kupalarını aşağı çekmiş gibi olucam.
    Bu jantlardan ithal eden yerde bizim araçlara uygun son takım kaldı hatırlatırım, bunlar 15x10 aynı zamanda isterseniz 15x8 (yani daha dar ve ofsetsiz) ve 16x10 ve 16x8 olanlarıda var sanırım ellerinde 6x139,7 bijon aralığında. Ama dediğim gibi 15x10 yani benimkilerin aynısından sadece 1 takımları kalmış. bir sonraki sevkiyat içinde siparişle getirticeklermiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: blue__system

mrb arkadaşlar
    mert abi yetisemiyoruz sana hayırlı olsun jantlar güzel olmus abi önlerede 5 cm flsans takssydın belki ozaman sürtmezdi dablumbaza

Ömercim sağolasın, abicim flanş işi o kadar kolay bi iş değilmiş, baya bi araştırdım ben.Jantlar zaten oldukça offsetli ve çamurlukların dığında kalıyo bide flanşla iyice dışarı alınmış olucaktı, flanş işi devreye girinnce 2 tane flanşa bilmemne çeliğinden yapılacağı için 2 tanesine 350-400 lira arası para istiyolar, ayrıca ekstradan 12 tanede saplama yaptırman gerekiyor onlarında tanesi yaklaşık 10 lira yani 2 lastiği 5'er santim dışarı çıkarmak 500 lira civarı tutuyor. gereksiz yani.
    Lastik konusunu'da en yakın zamanda sorucam TÜV'e, bakalım.

• jant ve lastik modifiyesi tam olarak bitince aracın virajlardaki ve yüksek hızlardaki tepkisi hakkında bilgi verirseniz sevinirim. yol tutuş ve arkayı zıplatma durumu nasıl olacak merak ettim.
    quote:

Orjinalden alıntı: ProntoBasso

quote:

mrb arkadaşlar

Ömercim sağolasın, abicim flanş işi o kadar kolay bi iş değilmiş, baya bi araştırdım ben.Jantlar zaten oldukça offsetli ve çamurlukların dığında kalıyo bide flanşla iyice dışarı alınmış olucaktı, flanş işi devreye girinnce 2 tane flanşa bilmemne çeliğinden yapılacağı için 2 tanesine 350-400 lira arası para istiyolar, ayrıca ekstradan 12 tanede saplama yaptırman gerekiyor onlarında tanesi yaklaşık 10 lira yani 2 lastiği 5'er santim dışarı çıkarmak 500 lira civarı tutuyor. gereksiz yani.

• pronto, abi araç süper olmuş. bugün fotoları görebildim en sonunda. sen son halinin de fotolarını koyarsan daha çok sevinirim.
    benim arabanın da fotolarını paylaşıcam yarın inşallah sizinle.
    bakalım beğenecekmisiniz benimde arabada ilk yapmak istediğim lastik ve jantları değiştirmek. ben 18 jant takmayı düşünüyorum ve daha kalın lastikler. bi iki arazi lastiği buldum fakat pahalıydı. neyse inşallah uygun fiyata bulacam bende. birde navigasyonlu double din taktırdımmı süper olucak
  • slm arkadaşlar ben l200 almayı düşünüyorum ancak 4x4 mü 4x2 mi almalıyım karar veremedim ben şehir içi kullanacağım önemli olan konfor yol tutuş güvenlik görünüm vede fiyat acaba 4x2 lerde 4x4 ler kadar güvenlik konfor heybet ve yol tutuş konusunda başarılı mı çünkü ben arazide kullanmayacağım için 4 çekerini pek kullanacağımı sanmıyorum buda fiyat konusunda 4x2 yi öne geçiriyor yardımcı olan arkadaşara teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilbilge_11

slm arkadaşlar ben l200 almayı düşünüyorum ancak 4x4 mü 4x2 mi almalıyım karar veremedim ben şehir içi kullanacağım önemli olan konfor yol tutuş güvenlik görünüm vede fiyat acaba 4x2 lerde 4x4 ler kadar güvenlik konfor heybet ve yol tutuş konusunda başarılı mı çünkü ben arazide kullanmayacağım için 4 çekerini pek kullanacağımı sanmıyorum buda fiyat konusunda 4x2 yi öne geçiriyor yardımcı olan arkadaşara teşekkürler

iki araç arasında pek fark yok. ikiside aynı şaseyi kullanıyor. bazı parçalar(arazi şanzıman, diferansiyeli, ön göğüs, dodikler, arka cam gibi) farklı.
    4x4 lerin yol tutuşu ağırlık farkından dolayı bir miktar daha iyi olabilir.
    araziye 4x2 ilede çıkabilirsin ama sınırlarınıda zorlamaman lazım. prontobasso yakında çamur deneyimlerini paylaşır.
    şehir içi ve dışı güvenle kullanayım yeter diyorsan 4x2 senin için uygun
    L200 ün ve diğerlerinin güvenlik testlerinewww.euroncap.com dan bakabilirsin. 4 yıldızla başı çekiyor.
    zaten başka pickup alıpta kendini riske atma.
    ayrıca çoluk çocukda varsa, bırak arka koltukta onlarda rahat ve güvenli seyahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 18 Haziran 2009; 9:28:09 >

• hayirli olsun yeni jantlarin araca çok yakışmış. jantlarin maliyeti ne kadar oldu?

quote:

Şimdilik arkaların duruşunun fotoğraflarını çektim,

• quote:

quote:

mrb arkadaşlar

abicim flanş işinden vazgeçtin yani
    bencede gerek yok yani çok agır şartlı off roadın içine girmiyosun
    ama allah var senin l200 güzel olmus bana göre sayılı l200 lerden bitanesi turkiye capında

• teşekkür ederim lokosit oldulça faydalı oldu kafamda ki soruları dağıttı diyebilirim
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.