Şimdi Ara

--Mitsubishi L200'ü Olanlar Buraya-- (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.457
Cevap
21
Favori
1.017.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: phyrron

hayir hocam 45119 un yüzde besi 2256 ve normal vergiden yuksek, bu yuzden bi alt dilimden hesaplanmasi gerekiyor.
    o da yanlis hatirlamiyorsam 1700/2

mete abi ters soylemis galiba kasko bedelinin yuzde besi, mtv'den dusuk olursa vergi bi alt dilimden hesaplaniyor

doğrudur valla nöbette 2. günüm beynim sulanmaya başladı
  • kolay gelsin abi
    benim vergiyi dusurmem biraz sorunlu oldu,
    benim ruhsatta l200 4x4 kamyonet intense ov gozukuyormus ruhsata sigmadigi icin oyle yazilmis. senin arac lux degil diye
    geri cevirdi memur ilk gun, halbuki ov. olunca zaten lux oluyor, ayrica lux degilse kasko bedelimin daha az olmasi lazim ama
    olmadi o gun. ben sigortaciyla konustum oda sigortacilar birligine iletti, benim icin listeye intense ov. olarak ekleyeceklerdi.
    ama ben beklemedim ikinci gun tekrar gittim bu sefer baska memura denk geldim o kabul etti
  • ayrica ne zamandir aklimda yazamadim simdi konu bu degil ama paylasayimda kurtulayim dedim.
    aracimizin arkasi hafif oldugu icin savruldugundan bahsediyoruz ama ben size soyle anlatayim ki,
    bizde 94 model mazda e2200 minubus var ve onda yasadigim tecrubeler(sayisiz savrulma) sonucunda bu araba(l200) bana onden cekermis gibi geliyor
  • bende 2,5 sene kadar L300 kullanmıştım. arkayı karavan gibi yapmıştım tüm sahildeki kampinglerde konaklıyordum. ama satmak zorunda kalmıştım.
    aynı dediğin gibi araba yolda tutunamıyordu:))) dik bir rampada durduğum zaman kalkabilmek için bayağı bi patinaj yapıyordu
    birinde gecenin bi vakti ışıklarda yanıma bi doğan slx durmuştu ve patinajla kalktı aklınca hava yapıyor
    öteki ışıklarda benim L300 patinaja bir başladı elemanın ağzı açık kalmıştır herhalde
  • İnternet vergi dairesinden baktım, benim aracı aldığım kişi ilk taksiti 1302,5TL olarak indirimsiz ödemiş. Benim yapmam gereken kasko yapan sigortacıma gidip, kasko bedeli şudur diyen yazıyı alıp Yalova vergi dairesine mi götürmek oluyor? Ayrıca bir dilekçe yazıyor muyuz, gerek var mı, ve mütakip seneler de 1736Tl'ye mi tamamlıyoruz?
    Ha bir de, henüz temmuz ayı gelmeden vergi dairesine gitmek daha akıllıca değil mi, sistemde düzeltme yapıyorlarsa?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldblooded

İnternet vergi dairesinden baktım, benim aracı aldığım kişi ilk taksiti 1302,5TL olarak indirimsiz ödemiş. Benim yapmam gereken kasko yapan sigortacıma gidip, kasko bedeli şudur diyen yazıyı alıp Yalova vergi dairesine mi götürmek oluyor? Ayrıca bir dilekçe yazıyor muyuz, gerek var mı, ve mütakip seneler de 1736Tl'ye mi tamamlıyoruz?
    Ha bir de, henüz temmuz ayı gelmeden vergi dairesine gitmek daha akıllıca değil mi, sistemde düzeltme yapıyorlarsa?

yalova .... vergi dairesi müdürlüğüne
    kullanmakta olduğum 2007 model mitsubishi L200 2477cc intense lux otomatik vites 4x4 aracımın kasko değerinin %5i su anki vergisinden daha düşük olduğu için, 2009 yılı mtv sini bir alt kademeden yani 2000cc üzerinden yapılması gerekmektedir. gereğinin yapılmasını arz ederim.(sanırım doğru yazdım )

buna sigortacıdan alacağınız matbuu belgeyide ilave edin yeterli.

aynı olayı her sene yapmamız gerekiyor.

siz bu sene 434 tl ile kurtaracaksınız
    bu işlem geriye dönük olarakta yapılıyormuş. eğer kurtarıyorsa eski vergileri bile geri alınabilir.

• bu kanun vs. nerede yazıyor, internet vergi dairesinde mevzuat kısmında aradım ama bulamadım. Bizim için süper ama gerekçesi, mantığı nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldblooded

bu kanun vs. nerede yazıyor, internet vergi dairesinde mevzuat kısmında aradım ama bulamadım. Bizim için süper ama gerekçesi, mantığı nedir?

http://forum.donanimhaber.com/m_15786284/tm.htm

burada ayrıntı var
    kanunu bende bulamadım ama geçen sene bi yerde bulmuştum
  • Mrb. Millet uzunzamandır ayrı kaldım sizlerden.Bakıyorumda forum vergi dairesine dönmüş.Hayırdır 4x4 ağar geldi galiba doğru ya unutmuşum extradan difiransiyel ağarlığınız var ve bu ağarlık vergidede ağarlık yaratıyo anlaşılan.Oyüzden arabaya ek ağarlık koymanıza gerek yok bu ağarlıklar yeterde artar bence...Hepinize saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAPTAIN_34 -- 13 Nisan 2009; 21:09:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CAPTAIN_34

Mrb. Millet uzunzamandır ayrı kaldım sizlerden.Bakıyorumda forum vergi dairesine dönmüş.Hayırdır 4x4 ağar geldi galiba doğru ya unutmuşum extradan difiransiyel ağarlığınız var ve bu ağarlık vergidede ağarlık yaratıyo anlaşılan.Oyüzden arabaya ek ağarlık koymanıza gerek yok bu ağarlıklar yeterde artar bence...Hepinize saygılar...

vallahi bizim araçların dodikleri bile daha ağır basıyor. bırakalımda vergiside o kadar olsun:))

kaptannn bizi hmal ediyorsun neyse iyi bi iş için ihmal ediyorsun allah kolaylık versin.

• quote:

Mrb. Millet uzunzamandır ayrı kaldım sizlerden.Bakıyorumda forum vergi dairesine dönmüş.Hayırdır 4x4 ağar geldi galiba doğru ya unutmuşum extradan difiransiyel ağarlığınız var ve bu ağarlık vergidede ağarlık yaratıyo anlaşılan.Oyüzden arabaya ek ağarlık koymanıza gerek yok bu ağarlıklar yeterde artar bence...Hepinize saygılar...

yarıldım toplayın beni ,

4kere4 olunca böyle oluyo heralde ağırlık üstüne ağırlık

• quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

quote:

yarıldım toplayın beni ,

4kere4 olunca böyle oluyo heralde ağırlık üstüne ağırlık

kaza geliyom demezmiş

• Selam arkadaslar. karar verme alma bekleme derken bütün süreçleri atlatıp arabama bugün kavuştum. Sizinle resmini paylaşayım dedim. İşte aşağıda ki yeni aracım :)
  • Resimleri koyamadım 200 k dan küçük gerekli kriterlerde ama kabul etmiyor resim.
  • evden deneyince oldu.

--Mitsubishi L200'ü Olanlar Buraya--
  • buda başka bir açıdan

• quote:

Orjinalden alıntı: gezginBen

buda başka bir açıdan

yıldızlardan aldınız sanırsam.. bugün servise gitmiştim murat bey teslim ettiğini söyledi. sanırsam sizdiniz... hayırlı olsun kazasız belasız kullanın....
  • quote:

Selam arkadaslar. karar verme alma bekleme derken bütün süreçleri atlatıp arabama bugün kavuştum. Sizinle resmini paylaşayım dedim. İşte aşağıda ki yeni aracım :)

ee hayırlı olsun kazasız belasız kullan. umarım keyifle kullanırsın.
    vallah çok yakışıklı MAAŞALLAH nazar deymez inşallah.
    e ayrıntılarıda yaz sıfırmı? ikinci elmi, ne kadar ödedin, ekstradan neler yapıldı?
  • Çok teşekkür ederim. Eger baska teslimat olmadıysa ben olmalıyım. Murat Bey sagolsun cok ilgilendi. Sonunda aldım cok sükür. Herseyi sordumda su park sensörü takılmıstı türkce onu unuttum. Nasıl kullanılıyo acmak icin bir dügmesi filan var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: egumus

quote:

buda başka bir açıdan

yıldızlardan aldınız sanırsam.. bugün servise gitmiştim murat bey teslim ettiğini söyledi. sanırsam sizdiniz... hayırlı olsun kazasız belasız kullanın....

• park sensörü geri vitese takınca devreye girer
    açma kapama düğmesi yoktur
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.