Şimdi Ara

Mitsubishi Colt Hakkında Bilgi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu aralar ailemiz için 3. araba olacak az yakan pahalı olmayan bir araba bakıyoruz. Ve aklımdaki ilk ve tek araba Colt.

Ancak kararsız kaldığım 2 nokta var;

1.3 Otomatikmi 1.5 DID Dizel mi almalıyım?

1.3 benzinli daha fazla var piyasada daha güzel modeller bulabilmek mümkün 1.5 dizelde baya az yakar tahminimce ancak fiyatları daha yüksek.

Şimdi bana tam olarak 1.3otomatik modelin şehir içinde ve uzun yolda (120km hız) kaç lt yada kuruş yakabileceğini ayrıca 1.5 dizelinde yanı koşullarda ne kadar yakacağını sölermısınız.

Ancak lütfen değerlerde samimi olun yani 7lt yakıyorsa 6 lt yakar yada 300kurus yakıyorsa 240kurus yakar demesin kimse dobra olsun.

Ayrıca Colt uzmanlarının tavsiyesi ne olur? 1.3 Otomatikmi yoksa 1.5 dizelmi daha mantıklı?

Teşekkürler.

• uzun yol da 120 ile gidemediğimiz için kesin bir tüketm değeri veremeyeceğim.

cruise control olmadığı için ve 1.3 motor 120 ile tatmin olmadığı için genelde şehirlerarası bu süratten daha yukarılarda seyretmekte colt sahipleri.

dizel için tek vei verebilecek arkadaş fntastic light isimli arkadaş direkt ona pm at oradan en doğru bilgiyi alırsın.

1.3 benzinli için verebileceğim tüketim verisi istanbul şehiriçi 45 litre ile 600 km artı eksi 10 km tüketimdir.

genelde tüm 1.3 colt sahiplerinin tüketimi budur.

çok uzun yol yapmadığım için uzun yol veri malesef mevcut değil.

hayırlı günler.
  • İzmirde trafik İstanbul gibi değil demekki 650 civarı yapabiliriz.

Bunun dışında araba ile ilgili nelere dikkat etmeliyim alırken ekstra ilgilenmem gereken bölümleri varmıdır sorun çıkarabilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

İzmirde trafik İstanbul gibi değil demekki 650 civarı yapabiliriz.

Bunun dışında araba ile ilgili nelere dikkat etmeliyim alırken ekstra ilgilenmem gereken bölümleri varmıdır sorun çıkarabilecek?

aracım 1.3 AMT benzinli...henüz 8000li kmlerdeyim...bugün şehir içi hiç ekonomi kaygısı gütmeden kullanımım sonucu yol bilgisayarındaki ortalama değer 6.8 lt yani 100kmde 6.8 lt (97 oktan)...aracı ilk aldığımda Alanyaya gitmiştim ancak 140-160 bastığım ve amacım motor açmak olduğu için yakıt tüketimini hatırlamıyorum...dikkat edeceğiniz tek şey baskı balatadır...gerek donanım gerekse de artık üretilmeyecek olması münasebeti ile ben benzinli alırdım, illa ki ekonomi hedefliyorsam gider lpg taktırırım...gönlünüzce olsun...Coltun sorun edilecek tek şeyi yalıtım azlığıdır, gerisi sorunsuzluk yumağıdır...

• Çok teşekkür ederim baya az yakıyor demekki beklediğim gibi inşallah temiz bir tane bulurum uygun fiyata araştırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Çok teşekkür ederim baya az yakıyor demekki beklediğim gibi inşallah temiz bir tane bulurum uygun fiyata araştırıyorum.

inşAllah...
  • 1.3 MT Invite kullanıyorum. Ankara içinde tüketimim 6-7Lt arasında değişiyor. Ortalamam sanırım 6.5Lt. Tüketime dikkat ettiğimde ise 6Lt'ye kadar düşüyor. Yazın şehirlerarasında yaklaşık 10000km yol gittim. Şehirlerarasında güzergaha göre değişmekle birlikte 5-6Lt. civarında benzin tüketimi var. Dizel olanı elbette daha ekonomiktir ama dizelin ilk alım maliyeti Colt'larda oldukça yüksek(ben arabayı 23.500TLya almıştım dizeli 30000TL civarındaydı), aradaki farkı çıkarmak oldukça zor gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    15 yıl önce açıldı
    HONDA CRV HAKKINDA BİLGİ
    13 yıl önce açıldı
    Volvo C30 Hakkında bilgi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.3 AMT Colt kullanıyorum.Günlük 70km yol yapıyorum,benim değerler de şu şekilde;

*AMT kullanım,hız 90-100 km/s arası sabit bir şekilde 6. vitesde bir depo benzin ile 625km gidebiliyorum.[Ancak çok sıkıcı ve İstanbul'da sabır isteyen bir durum]

*Vites geçişlerini kendim yaptığımda 4,000 d/d ve üstü devirlerde kullanarak, hız 120-140 km/s arası alıştığım ortalamanın çok çok üstünde yakarak 475-500km gidebiliyorum.

Devirli kullanımda her araba çok yaktığından bu colt a özel bir durum değil...

Verdiğim menzil değerleri yakıt ışığı yanana kadar yapılan km ile yakıt ışığı yandıktan sonra yol bilgisayarının gösterdiği menzil toplamıdır.Yol bilgisayarlarının yanılabileceğini hesaba katmak gerekir....
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 22:08:18 >
  • COLT çular dobradır zaten hocam=))

bulabilirsen 1,5 instyle amt al... tabi ucu şaseye dokunan bir kazası olmayacak...

şehir dışı 5,5.. denizli'de şehir içi 5,8-5,9 idi.. ankara'da 6,1 ile 6,3 arası gidip geliyor.. yalnız ben ışıklara gelirken vites küçülterek yavaşlarım ve ışıktan kalkışta da fırlamaya çalışmam... olması gerektiği gibi kalkarım..

bu arada esp li 1,5 i bulursan auris, yeni corsa, polo, fiesta hiç düşünme.. dünyanın parasını vermeye gerek yok... en ufak kazada paralar boşa gidiyor..
  • 1.3 MT sahibiyim şu aralar biraz fazla trafikte yol alıyorum çok dikkat edemiyorum yakıta ve son 2 seferdir
    1 depo ile 500 km gidiyorum. çok trafiğe girmezsem ve birazda dikkat edersem 600'e yaklaşırım heralde
    uzun yolda yazın ve çok yük yoksa çok fazla basmazsan en az 800km gidersin diye düşünüyorum
  • O zaman direk senin istediğin verileri söyliyeyim:)
    Yer Karşıyaka
    Gidiş Alsancak.
    Dönüş Karşıyaka

Sakin hızda kullanarak ortalama 6 litre yakar.

Yer Ataşehir
    Gidiş Gebze
    Dönüş Ataşehir

Sakin hızda otobanda kullanarak 5 litre yakar.

Yani sonuç İzmir'de 6 litre ile gezersin.Ama şu var ki ara sokaklarda çok dolanırsan tüketimin izmir genelinde 6.5 ve üstü olur.
  • 800km bir dolu depoyla sehirici sehir disi karisik
  • quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

800km bir dolu depoyla sehirici sehir disi karisik

• quote:

Orijinalden alıntı: toşu

quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

800km bir dolu depoyla sehirici sehir disi karisik

oyle ne yapabilirim toşu ceyrek depoyla bursadan-sarimsakliya gittim bi ceyrek depoylada sarimsaklidan bursaya geldim geriye kalan benzinlede ayvalik sarimsakli cunda dikili arasinda cok cok azda bursada gezdim
  • yaz aylarında hafta sonları ailemin yanına gitmek için istanbul da ki evimizden şarköydeki yazlığımıza tam 250Km

ortalama hız ım 90-100 Km civarı araç sollarken 120-130 yaptığımda oluyor

ortalama yakıt tüketimim 5.1 ve 5.4 arasında değişmektedir

ve yazın 1 depo ile şehir içi şehir dışı karışık 730 km gördüğüm olmuştur.
  • Arkadaşlar merhaba.2 ay kadar önce easytronic opel meriva aldım ve hayatımın hatasını yaptım.Çünkü arabayı eve getiremeden çekici ile sanayiye götürdüm.Önce çıkma şansızman beynine (Mta diye bişiymiş)900 tl sonra da vites attırıcı diye tabir edilen robota 400 tl bayıldım .Otomatikleştirilmiş düz vites opelde hep ama hep bu problem varmış.Arac düz yolda giderken durdu üstelik vites bile attırmıyorken.Servis lamba bile patlasa araç güvenlik sebebiyle kendini kitler dedi.Şimdi yine otom. araç bakıyorum klasik otomatiklerin yakıtı korkuttugu için toyota,honda ve mits. markalalarının sarsıntısız ve yakıt tüketimi manuel civarında olan modellerine yöneldim.Bu bahsettiğim sarsıntısız,yakıt dostu ve her tarafında beyin olmayan şanzımanlar AMT,MMT veya TRİPTONİK sanırım.Çünkü benim Opel easy. idi...
    Amacım 170000 e kadar km düşük,büyük kazası ve devamlı hata veren beyini olmayan (zor tabi)bi araç almak.Normal otom. yakıtta cimri olan(cok zor),bagaj hacimi orta ve üstü birşey de olabilir.Önerinizi sunarsanız sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.