Şimdi Ara

MİTOZ SORUSUNA SON NOKTAYI KOYUYORUM(S.S İÇERİR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

kromozom mu kutuplara çekilir kromatit mi? açıkca yazmış anafazda kromatitler çekildikten 'sonra' kromozom halini alır. okumanız mı yok? tamam soru dna eşlenmesini biliyor mu onu ölçüyor da hiç mi düşünmediniz kromozomun kutuplara çekilmesi ne demek diye? bu mantığa göre mesela hücre mayoz geçiriyor kromozom sayısı yarıya inecek mayoz 1 in sonunda ben de diyorum ki mayoz 1 in profaz evresinde kromozom sayısı yarıya iner? ne alaka daha o olay gerçekleşmedi ki. bir soluklan demezler mi?

Orijinalden alıntı: hyj
    anafazda kromatitler çekildikten 'sonra' kromozom halini alır

şimdi sen bu cümleyi niye salladın onu anlamadım ki
    SONRA yazmıyor iyi oku ''ARTIK'' yazıyor

yani ayrılma olduğu saniyeden itibaren KROMOZOM olarak yola devam ediyor ve kromozom olarak çekiliyor ayrıca yazının sağ tarafındaki resme bakmanı da öneririm

ve ayrıca en aşağı resimde de telofaz evresinin ilk cümlesini okumanı da öneririm
    yani en azından bundan sonraki artistliklerini yapmadan önce ...

• Orijinalden alıntı: ProofStriker

kromozom mu kutuplara çekilir kromatit mi? açıkca yazmış anafazda kromatitler çekildikten 'sonra' kromozom halini alır. okumanız mı yok? tamam soru dna eşlenmesini biliyor mu onu ölçüyor da hiç mi düşünmediniz kromozomun kutuplara çekilmesi ne demek diye? bu mantığa göre mesela hücre mayoz geçiriyor kromozom sayısı yarıya inecek mayoz 1 in sonunda ben de diyorum ki mayoz 1 in profaz evresinde kromozom sayısı yarıya iner? ne alaka daha o olay gerçekleşmedi ki. bir soluklan demezler mi?

yani ayrılma olduğu saniyeden itibaren KROMOZOM olarak yola devam ediyor ve kromozom olarak çekiliyor ayrıca yazının sağ tarafındaki resme bakmanı da öneririm

ve ayrıca en aşağı resimde de telofaz evresinin ilk cümlesini okumanı da öneririm

ya ben ne artislik yapcam kabullendim zaten o soru bana ne getirecek yanlış olsa herkese gelir yani. sonra ve artık arasında büyük bir fark var gerçekten. saniyenin 100000000 de 1 lik süresinde kromatit mi kromozom mu anlamalıydık. kardeş kromatitler ayrıldıktan sonra kromozom adını alır öyle ayrılma başladığından itibaren şöyle böyle diye çevirmeye gerek yok. meb kitabında kullanılan 'artık' kelimesini hemen o anda diye anlıyorsan şuna bakmanı öneririm.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=ARTIK

• Orijinalden alıntı: hyj

Orijinalden alıntı: ProofStriker

ya ben ne artislik yapcam kabullendim zaten o soru bana ne getirecek yanlış olsa herkese gelir yani. sonra ve artık arasında büyük bir fark var gerçekten. saniyenin 100000000 de 1 lik süresinde kromatit mi kromozom mu anlamalıydık. kardeş kromatitler ayrıldıktan sonra kromozom adını alır öyle ayrılma başladığından itibaren şöyle böyle diye çevirmeye gerek yok. meb kitabında kullanılan 'artık' kelimesini hemen o anda diye anlıyorsan şuna bakmanı öneririm.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=ARTIK

artık:o andan itibaren anlamı taşır

sonra:öncesinde bir aşama gerektirir

tdk güncellenecek yakında sen eski baskıdan bakmışsın müfredat değişti bu sene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProofStriker -- 27 Haziran 2016; 18:59:46 >

• trollere eyvallahım var ama ÖSYM şakşakçıları dai türemiş forumda yazamıyorum ama A Z dan Z ye saydırdım.
  • ProofStriker kullanıcısına yanıt
    Senin dusuncen taradindan dusunelim o zaman. Simdi metafazda kromozomlar diziliyor dimi. Sonra bunlar ikiye ayriliyor bunlara kromatit deniliyor ama sen kromozom diyosun. Tamam simdi 46 kromozomu olan bi insan kromatitlere ayrildi, sana gore kromozomdu. O zaman anafaz evresinde 92 tane kromozomu olur. Kromatit denme sebebi de bu iste. Mayozda kromozom diyoz cunku ikiye dusuyor kromozom sayisi. Bu ayrinti bu yuzden var. Eger hala zorluyosan, daha bisi konusmam senle, cunku bosuna ugrasmis olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kromatitler ayrıldığı anda kromozom adını alır diye biliyorum. Yani anafaz devam ederken kromozom adını alması, mitotik evrede "kromozomların çekilmesi" şıkkını doğru kılar.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi İnsan

trollere eyvallahım var ama ÖSYM şakşakçıları dai türemiş forumda yazamıyorum ama A Z dan Z ye saydırdım.

KESİNLİKLE HAKLISIN kendimi senin yerine koyuyorum herhalde aynısını yapabilirdim

devir çok değişti nerde o eski mazlumun yanında yer alan insanların olduğu devirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProofStriker -- 27 Haziran 2016; 19:18:57 >
  • kromozomların kutuplara çekilmesi?

senin de dediğin gibi çekildikten sonra kromozom olarak adlandırılıyor.
  •  MİTOZ SORUSUNA SON NOKTAYI KOYUYORUM(S.S İÇERİR)
     MİTOZ SORUSUNA SON NOKTAYI KOYUYORUM(S.S İÇERİR)
     MİTOZ SORUSUNA SON NOKTAYI KOYUYORUM(S.S İÇERİR)

• quote:

Orijinalden alıntı: karavahset

kromozomların kutuplara çekilmesi?

senin de dediğin gibi çekildikten sonra kromozom olarak adlandırılıyor.

çekildikten sonra değil çekilirken kromozom diye adlandırılıyor
  • Bu soruda OSYM kelime oyunu yapmis. Benim bildigin kelime oyunlari sinav olcme ve degerlendirmesine aykiridir. Ama adamlar boyle boyle bizi eliyor. ( sorum dogru)

Neye guluon la?

• Güzel elemişler ne diyelim yapana fark edene de helal olsun

• Bu konu ustte kalsin ya. Bos yapmasin millet yazik 10tl itiraz parasi

• ''kutuplara çekilen kromatitler'' artık kromozom olarak adlandırılır diyor orda. soruda ise kromozomların kutuplara çekilmesi deniyordu. 2 cevaplı soru net iptal tartışmaya bile gerek yok, iyi günler.
  • Arkadaşlar itiraz edelim herkes hakkını arasın. Yanlışsa iptal olsun. Kimsenin hakkı yenmesin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.