Şimdi Ara

MIT de okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
8.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    valla oğuz hoca gitmeyi başarmış yüksek lisansa 3.99 ortalamasından dolayıdır muhtemelen
  • Cogu kafadan sallamis.Neymis TC deki unilerden MIT de YL ye giremezmisiz falan :) Bi kere MIT kendi lisans ogrencilerinin yeniden MIT de YL yapmasina sicak bakmiyor..Disaridan gelene degil..Kendi ogrencilerine iyi bir universitede YL yapmasini tesvik ediyorlar.Cogunlugu ya Cambridge,Oxforda gidiyor yada Amerikada Caltech,Stanford gibi okullarda YL yapiyorlar.
    Evet herhalde TC nin tabela unisinden ogrencikabul edecek degil MIT ama cok sayida ITU,ODTU,Bogazici,Bilkent gibi unilerden MIT de YL ve doktora yapmis ve yapmakta olan ogrenciler var.Arti kaliteli liselerden gidipte lisans okumus ve okumakta olanlar var..Ve tabiikide MIT, PhD basvurularina YL basvurusundan daha cok sicak bakiyor(Universitenin Institute - Arastirma ensititusu olmasi,YL nin kisa olmasi gibi sebeblerden).Ama Lisansdan direkt Doktoraya kabul olmak icin bayagi bir basari sart(Akademik basarilar yaninda Uluslararasi science dergilerinde arastirma yazilarinin yayinlanmasi,kendi arastirma projelerinin olmasi gibi).YL den doktoraya kabul olmak icin de(Once bahsedilen ozelliklere ek olarak) elbette iyi bir okuldan YL diplomasi sart.Diger kafadan sallayanlarda Amerikan universitelerinin turk universitelerini bilmedigini iddia ediyorlar.Bu tamamen yanlistir.Amerikan universitelerde sirf yeni ogrenci kabulu isini yuruten ''Admission Office'' ler varki bunyesinde pofesyonel elemanlari barindiriyor.Bu elemanlar her ulkenin egitim sisteminden ta universitelerinin kalitesine kadar her seyden haberdar.Zaten boyle olmasi gerekiyor.MIT gibi universitelere bizim bile ismini duymadigimiz ulkelerden de basvuranlar var..Yoksa adamin ulkelerin egitim sisteminden,universitelerinden.okullarindan haberi olmasa karsisina koyulan ayni ozelliklere,basarilara sahip x tabela universite(veya lise) mezunuyla iyi bir universite(Veya lise) mezunu arasinda nasil secim yapacak?Kafadan mi salliyacak?Evet siradan amerikalilarin turk universiteleri hakkinda bilgilerinin olmamasi yada az bilgilerinin olmasi mumkundur.Zaten siradan turk vatandaslarida tas catlasa Harvardi bilir,Stanfordu bilir falan.3bin amerikan universitesinin hepsin bilen var mi Turkiyede ?Veya Amerikan egitim sistemini(Hangi sinavlarin gerektigi.sartlar falan) iyi bilen kac siradan turk vatandasi var? Onuncin bilgisi olmayanin kafadan sallamasi bir kisinin hayaline. hayatina mal olabilir.Sirf yorum yazayim diye insanlarin hayallerini baltalamak dogru degildir.Bu yazdiklarim kimseyi direkt hedef almamaktadir.Yanlis anlasilmasin.Sadece hayat memat meselelerinde titiz davranmak en guzelidir. Bu arada yanlis anlasilmasin MIT tabela unilerden yada meslek liselerinden falan bana basvurmayin diyede kesin bir kaide getirmemis.Sadece kabul icin getirdigi sartlar ister istemez boyle okul mezunlarinin ulasabilecegi bir sartlar olmadigindan yazilmamis kurallar gibi oluyor.Herhalde omrunde matematik gormemis bir meslek lisesi mezunuyla fen lisesi mezunu arasinda bariz farklar vardir.Veya labi bile olmayan bir tabela uniden mezun bir ogrenciyle kaliteli bir uniden mezun arasinda da bariz farklar vardir.Yine altini cizerek soyluyorum,maksadim kimseyi asagilamak degil gercekleri yazmaktir.Her kese basarilar dilerim.

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    umarim dediginiz gibidr mesela ben basvururken lisemin zorlugunu belirtecegim adamlarin SAT sinavina calisirken matematik kisminda gulme krizi tutuyor nerde okulda gordugumuz matematik nerde SAT taki matematik ama matematigi ne kadar kolaysa c.r de o kadar zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur. MIT'den mezun olmuş ve halen okuyan çok Türk var.

Yukarıdaki wall of text'e de katılıyorum. MIT'nin Cambridge'le değişim programı var. Sıkı ilişkiler içindeler.
  • MIT istiyorsan hocam, math i kolay olan SAT 1 e ek olarak Math i LYS ayarinda olan SAT 2 sinavindan Math 1 veya math 2 ye ek olarak Physics,Chemistry veya Biology den okumak istediyin bolume uygun olan birinede(ornegin kimya muh. isteyen kimyaya girmeli,Elektronik muh. isteyen fizike girmeli gibi) girip basarmani istiyor.Is bununla bitiyor mu? hayir..Lise yillarinda bayagi akademik basarilarin olmasi gerek(lise ortalamanin 5 uzerinden 5 olmasi,uluslararasi fen olimpiyatlarinda dereceler gibi).Akademik basarinin yaninda sosial aktiviteler,liderlik ozelliyi,liseden guclu bir referans falan filan gibi arti puan getirerecek ozellikler gerekiyor.MIT e deha diye tabir edilecek dunyanin en zeki ve basarili ogrencileri basvuruyor.MIT in yabancilara ayirdigi kontenjan amerikalailara ayirdigi ile kiyaslandiginda cok kucuk(yanlis hatirlamiyorsam yuzde 5 gibi bir rakam)..Diger yabancilari alasagi edip mit e kabul olmak icin cok donanimli olmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

MIT istiyorsan hocam, math i kolay olan SAT 1 e ek olarak Math i LYS ayarinda olan SAT 2 sinavindan Math 1 veya math 2 ye ek olarak Physics,Chemistry veya Biology den okumak istediyin bolume uygun olan birinede(ornegin kimya muh. isteyen kimyaya girmeli,Elektronik muh. isteyen fizike girmeli gibi) girip basarmani istiyor.Is bununla bitiyor mu? hayir..Lise yillarinda bayagi akademik basarilarin olmasi gerek(lise ortalamanin 5 uzerinden 5 olmasi,uluslararasi fen olimpiyatlarinda dereceler gibi).Akademik basarinin yaninda sosial aktiviteler,liderlik ozelliyi,liseden guclu bir referans falan filan gibi arti puan getirerecek ozellikler gerekiyor.MIT e deha diye tabir edilecek dunyanin en zeki ve basarili ogrencileri basvuruyor.MIT in yabancilara ayirdigi kontenjan amerikalailara ayirdigi ile kiyaslandiginda cok kucuk(yanlis hatirlamiyorsam yuzde 5 gibi bir rakam)..Diger yabancilari alasagi edip mit e kabul olmak icin cok donanimli olmak gerekiyor.

mit de gozum yok oraya kadar boyum yetmiyor :D hayalim su uc lerden birine kabul almak yalniz bir sorum var cal state ler nasildir ?

• Biliyorsun Cal State bir universiteler zinciri(daha dogrusu ozgun adiyla University system).Bu sisteme dahil olan her cal state unisi(daha dogrusu kampusu) kalitelidir.Ama bu hepsinin u.arasi taninirligi ve prestijinin oldugunu gostermez.Cogu kisi bu okullarin California da yerlesik oldugu icin tercih ediyor.Yabanci baya cok..Ama senin kastettigin UCLA gibi University of Calfornia sistemi okullariysa o zaman UCLA,UC Berkeley,UC Davis,UC Irvine,UC Riverside,UC los angeles gibi Kampusler(Universiteler) prestijli universitelerdir.Bu sisteme dahil okullar Cal State dahil olanlardan daha prestijli ve pahalidir.Ozellikle UCLA ve UC Berkeley.Her ikiside baya havalidir .Kabul sartlari(SAT den yuksek puan gibi) ve egitim ucreti yuksektir.Bu arada California State univ. Sistemide University of California sistemi gibi California eyaletinin baslica yuksekogrenim sistemleridir.Buna ek olarak bide California Community College(Bizim MYO gibi) sistemide var..

• quote:

Biliyorsun Cal State bir universiteler zinciri(daha dogrusu ozgun adiyla University system).Bu sisteme dahil olan her cal state unisi(daha dogrusu kampusu) kalitelidir.Ama bu hepsinin u.arasi taninirligi ve prestijinin oldugunu gostermez.Cogu kisi bu okullarin California da yerlesik oldugu icin tercih ediyor.Yabanci baya cok..Ama senin kastettigin UCLA gibi University of Calfornia sistemi okullariysa o zaman UCLA,UC Berkeley,UC Davis,UC Irvine,UC Riverside,UC los angeles gibi Kampusler(Universiteler) prestijli universitelerdir.Bu sisteme dahil okullar Cal State dahil olanlardan daha prestijli ve pahalidir.Ozellikle UCLA ve UC Berkeley.Her ikiside baya havalidir .Kabul sartlari(SAT den yuksek puan gibi) ve egitim ucreti yuksektir.Bu arada California State univ. Sistemide University of California sistemi gibi California eyaletinin baslica yuksekogrenim sistemleridir.Buna ek olarak bide California Community College(Bizim MYO gibi) sistemide var..

evet baktim UCLA hayalim gerek kampusu gerek yaptiklariyla hayalim olan bir yer ama 3.4 GPA ile girmem zor masa tenisi ve yuzme ile ugrasiyorum hatta masa tenisinden lisans alacagim, google science fair e katildim ve yaninda bir kac yarismaya, SAT ye bu cumartesi giriyorum matematik kismindan zorlanmadan 700+ alacagimi dusunuyorum writing ten 600 alabilirim gibi geliyor yalniz cr cok zorluyor beni yani yaklasik 1700-1900 arasi alirim diye dusunuyorum yine de ne olur bilinmez.UC okullardan fazla basvurmayacagimi dusunuyorum cunku ne kadar cok okuluna basvurursam sansim o kadar az oluyormus kabulde.Bir UCLA yi birde ya UC Santa Barbara ya da UC Davis'i yazmayi dusunuyorum.3 tanede safety sececegim.Toefl a da 21 inde girecegim.Cal State ler ilgimi tabiki de cekiyor cunku California'da ve silikon vadisine oldukca yakin yani stajda isimi kolaystirir diye dusunuyorum eger gidebilirsem.

• Hocam sana onu kim soylemis,ne kadar cok basvuru yaparsan sansin azalir diye? Tum basvurular bir birinden bagimsiz..Sadece Amerikan vatandaslari erken basvuru diye bir sistemle basvurduklarinda yalniz o okulu secmek zorunda klaiyorlar..Yani aga ben yalniz bu universitede okumak istiyorum.,baskasin gozum gormuyor diyen gozu kara ogrencilerin tercihi o.Bu yabancilar icin gecerli diil tabii.Evet ayni sistemin universiteleri ama admission office leri bagimsiz calisiyor.Imkanin varsa cok okula basvurki sansinda o kadar cok olsun Bu arada Cal State lere kabul UCLA dan biraz kolay..Puanin yetmese UCLA ya cal state lere basvur kabul olur,iyice derslere asilir yuksek ortalama yapabilirsen Transfer olursun ucla ya..Transfer olmak kabulden biraz kolay.Tabii yuksek ortalama tutturabilirsen.

• quote:

Hocam sana onu kim soylemis,ne kadar cok basvuru yaparsan sansin azalir diye? Tum basvurular bir birinden bagimsiz..Sadece Amerikan vatandaslari erken basvuru diye bir sistemle basvurduklarinda yalniz o okulu secmek zorunda klaiyorlar..Yani aga ben yalniz bu universitede okumak istiyorum.,baskasin gozum gormuyor diyen gozu kara ogrencilerin tercihi o.Bu yabancilar icin gecerli diil tabii.Evet ayni sistemin universiteleri ama admission office leri bagimsiz calisiyor.Imkanin varsa cok okula basvurki sansinda o kadar cok olsun Bu arada Cal State lere kabul UCLA dan biraz kolay..Puanin yetmese UCLA ya cal state lere basvur kabul olur,iyice derslere asilir yuksek ortalama yapabilirsen Transfer olursun ucla ya..Transfer olmak kabulden biraz kolay.Tabii yuksek ortalama tutturabilirsen.

hocam 3.4 GPA icin hic ugrasmadim yani yattim denilebilir eger ucla ye giremezsem gidecegim yerde cidden asilirim o gpa 3.8-4.0 arasi getiririm yeterki olsun, college confidential da gormustum o olayi, dediginiz gibi olmazsa cal state olsun isterim tabi iyi sat notu alirsam oradan da dediginiz gibi olur inşallah

• Onemli olan hangi universiteye kabul oldugun degil, bitirdigin(mezun oldugun) universitedir.. Tabii yuksek ortalama yapabileceyine inaniyorsan.Yoksa zayif bir uniye kabul olupta not ortalamasi yuzunden iyi bir uniye transfer olamamak var.
  • quote:

Onemli olan hangi universiteye kabul oldugun degil, bitirdigin(mezun oldugun) universitedir.. Tabii yuksek ortalama yapabileceyine inaniyorsan.Yoksa zayif bir uniye kabul olupta not ortalamasi yuzunden iyi bir uniye transfer olamamak var.

Bekledigimden cok daha iyi gecti sanirim guzel bir not alirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde türkiyeden böyle üniversitelere ya yüksek lisans yada doktora için gidiyorlar o da burs alabilen yada maddi imkanı çok iyi olanlar çünkü okul ücretleri çok yüksek stanford üniversitesinde çalışan bir tandıgımız var okulun yıllık ücreti 50-60 bin dolar diyordu birde oraya gidince yaşam masraflarınıda katarsanız iyi üniversitelere girmek için çok zeki degilseniz paranız olması lazım para olunca her şey kolay örnegin ülkedeki tüm siyasetçilerin çocukları harward gibi çeşitli üniversitelerden mezun referansında önemi çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

quote:

Onemli olan hangi universiteye kabul oldugun degil, bitirdigin(mezun oldugun) universitedir.. Tabii yuksek ortalama yapabileceyine inaniyorsan.Yoksa zayif bir uniye kabul olupta not ortalamasi yuzunden iyi bir uniye transfer olamamak var.

Bekledigimden cok daha iyi gecti sanirim guzel bir not alirim

Hocam başvurulardan sonra son durum ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.