Sayın üyeler iyi günler bu forumda yeniyim herkeze merhaba şimdi sorunum şu lol oynarken eğer oynayan varsa bilir takım yüzünden feci sinirlendim ve masaya yumruk attım sonra masaüstü pc dondu ne oldu anlamadım yeniden başlattım açılmadı format atayım dedim formatta hard disk hiç bir alanı göstermedi yani yokmus gibi bana ara dedi aradım ama bulamadı sonra yeniden başlattım yine denemek için bu sefer gördü aynı normal bi şekilde bende herzamanki gibi resetlemek istedim sürücüleri temizledim ve windows kur dedim yani devam ettim hazırladı baya bekledi sonra baktım hiç bir hard disk bulunamadı dedi en başa döndü yine res attım dvd sorun çıkardı ama format cd sini çıkardım ( dvd sürekli kendi kendine açılıp kapanır :D ) ardından yukardaki gibi missing operating system yazısı çıktı başlangıçta herşeyi değiştirdim ve olmadı çok sinirlendim laptopa geri döndüm sonra bu gün tekrar kurdum format atmaya çalıştım ancak normal format şeyleri yazdı tam açılacakken yine missing operating system yazdı ve durdu ne yapabilirim ve masaya yumruk atmam la nasıl böyle birşey oldu onuda anlamadım cevaplarınızı bekliyorum iyi günler şimdiden teşekkürler .
hdd sizlere ömür dizüstünün arka hdd olduğu kısımında ki kapağı aç belki sarsıntıdan hdd yerinden oynamıştır çıkar tekrar tak olmazsa sana yeni hdd yolu gözüküyor ayrıca unutma ders olsun keskin sirke küpüne zarar .
Manas330M
kullanıcısına yanıt
BIOSa gir Harddiski AHCI den IDE konumuna getir!
ıde ahcı yerini bulamadım zaten araştırmalırımda bunu söyleyen olmustu ama biosun her yerine baktım yok ve hard diski daha önce çıkarıp taktım iyice baktım hiç bir sorunu yoktu siz daha iyi bilrsiniz ama bence ben olayı çözdüm ama sonradan yaptım değişikler vb sonra missing operating system hatası geldi işte şimdi hiç birşey yapamıyorum format atmayı denesem yine aynı hata missing operating system bunun bir çözümü olmalı yorumlar için teşekkürler
Bu tip hata alan arkadaşlar hard disk kontrolünden evvel , Cd rom içinde herhangi bir cd veya usb girişlerinde flash bellek vs unutmadıklarını kontrol etsinler. Muhtemelen bilgisayar ayarları yüzünden buradan boot etmek istiyor ve açılış diski olarak göremediğinden bu hatayı veriyor..