Şimdi Ara

.... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
71.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: relationship16

Benim bi tane Minton MMP-3078 Mp4 Player'ım var.Bunun Firmware'ını nasıl yapabilirim? Ve Firmware ne işe yarıyor bunları cevaplarsanız sevinirim...

Firmware cihazda bir problem olduğunda veya yazılımsal olarak yeni bir özellik eklenmesi için hazırlanmış cihazın programıdır. Cihazınızda bir problem yok ise riskli bir işlem olduğu için uygulamayınız.

Orjinalden alıntı: karayel50

selam arkadaşlar benimde elimde minton 3070mp3 player var fireware yüklemek gerekiyor cünkü cihaz açılmıyor. mintonun sitesindeki fireware yükleyemedim yüklerken. (update verification failed) hatası alıyorum versiyon olarakta 002.600.110 yüklemeye çalışıyor. bu arada pilde sorun yok. cihaz fireware yükleme sırasında herşey normal gözüküyor cihazın ekranında. son aşamada bu hatayı veriyor. nasıl halledecem usta arkadaşlar. egerki bu cihaza uyumlu eski fireware de olsa olur buraya koyarsanız çok makbule geçer. teşekür ediyorum kolay gelsin

problemi düzeltemediysenizwww.minton.com.tr sitesinden yardım isteyin

• Selam,
    arkadaşlar şu güncelleme-versiyon yükseltmeleri nasıl yapıyoruz?
  • merhaba arkadaşlar..minton mmp-3006 v1 sürücülü mp3 playerımın yazılımında bir problem oluştu.mp3 'leri çalarken kilitleniyor..yazılımı yeniden yüklemek için başlat menüsünde digital / firmware download yapınca initializing penceresi açılıyor bir el feneri çıkıyor searching for devices connected to the system yazısı çıkıyor ama sürekli orda kalıyor bir sonraki pencere açılmıyor ..windows home vista kullanıyorum sorun işletim sistemi yüzündenmi ? vistada mp3 player'ın yazılımını güncellemenin bir yolu varmı ?
  • ya beyler bende 3084 mmp var bilgisayara bağlayamadım cdnin içindeki driver windows 98 nasıl bir iş bu nasıl yapıcam işletim sistemim xp
  • MINTON MMP 3078 almayı düşünüyorum.
    tavsiye eder misiniz? artıları eksileri nelerdir?
    sadece fotoğrafını gördüm, tuşları dokunmatik gibi geldi bana öyle mi?
    bir de mp3leri flash belleğe atar gibi mi atıyoruz yoksa kendi programı vasıtasıyla mı?
  • Arkadaşlar bende Minton MMP 5042 calar var. Bi süre dinledikten sonra acılmamaya basladı virüs taraması yaptım yine acılmadı. Sistem dosyalarıyla ilgili problem oldugunu dusunuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar ben minton 3019 kullanıyorum pcde görmüyordu tamirciye verdim adam yazılım attı ama yinede benim pc de bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor driver cdsi bende yoq zaten bir tek tamircinin pcde görüyor adam gözümün önünde müzik bile attı fat 32 olarak yazılım attı heralde fat 16 da çalışırmı bide bilinmeyen aygıt sorununu nasıl hallederim şimdiden tşkler

Orijinalden alıntı: Hazar

Güzel başlık olmuş, sabote edenler haricinde..

Minton MMP3006 kullanıcısıyım. Cihazı alalı beri philips'in bir kulaklığı ile kullanıyorum. Ses kalitesi ortalamanın üzerinde kesinlikle. Arkadaşların dediği gibi kulaklık ile doğrudan alakası var. Sahip olduğu ses çıkışı, 8 ve 16 ohm kulaklıklar için yeterli geliyor. 32ohm bir kulaklık taktığınız anda ses kısılıyor. Tek eksiği playlist desteği olmamasıdır diyebilirim. Yazılımsal bir sorunu daha var, karışık bir klasör hiyerarşisi içinde shuffle olarak kullanırsanız cihaz çalacağı şarkıları sapıtabiliyor. Kart takılınca açılması uzun sürüyor. Başka bir eksiği de yok. Firmware olayına gelirsek, cihazın (3006) 2 sürümü mevcut. Bu iki sürüm içerisindeki chipler, ve dolayısı ile firmwarelar birbirinden farklıdır. Birine ötekisinin FW'sini kurarsanız alet açılmıyor (çözümünü devamında anlatacağım). Minton web sitesinde cihazları ayırt etmek için gerekli bilgi mevcut (pil kapağındaki seri no'suna bakıyorsunuz) ama farzedin ki unuttunuz, update yazılımında güncellemeye bastığınız an ingilizce olarak "işlemin gerçekleşebilmesi için data bölümünün de formatlanması gerekmektedir" diyorsa bilin ki yanlış firmware yüklemeye çalışıyorsunuz. Bilindiği üzere cihazın firmwaresi, dahili Flash belleğin 2 partitiona bölünmesi sonucu ilk partitiona yüklenir. BU partitiona Windows üzerinden erişilmez, hidden bir sürücüdür. Erişmenin yolu var, bazı programlar kullanabilirsiniz. Ancak deneyimli değilseniz kurcalamayın derim ben..

Gelelim FW Update esnasında bir sorun oldu ve cihaz açılmıyorsa ne yapmak gerekir 'e..
    Minton, Creative ve (özellikle büyük yazıyorum) APPLE iPOD SHUFFLE, Sigmatel'in STMP3500(3600) chip'ini kullanmaktadır. Bu chip SoC(System On Chip) olmakta, yani tek chip ile başlı başına bir mp3 player yapma şansınız var, minimum bileşen ile. Bu yüzden çoğu üretici tarafından kullanılmakta. Sigmatel'in bu chip'inin bir "Recovery Mode"u bulunmaktadır. Bu şekilde açılmayan cihazlara FW update yapılarak hayata döndürme mümkündür. Denenmiştir, çalışmaktadır.
    Öncelikle cihazdan pili söküyorsunuz. Sonra FW update yazılımını açın, Searching yazacaktır.. Bu esnada Play/Pause tuşuna basıp 3 saniye bekleyin, TUŞU BIRAKMADAN USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve hala TUŞU BIRAKMAYIN. 5 saniye sonra Windows bir aygıt bulacaktır, STMP Recovery Class adı altında. Tuşu bırakabilirsiniz. Bundan sonra FW upgrade yazılımı kendi kendine yeni FW'yi atacak,(bu esnada USB bağlantıda çıkan READY resmi gözükmeye başlar). Sonrasında cihaz kullanıma hazırdır. İşlem esnasında Flash bellekte bulunan dosyalar etkilenmez. (Format Date Area demezseniz)

Ben cihazımın kulaklık girişine dikkatsizlik sonucu +12V verdim ve bozdum. Serviste şu an, bakalım ne olacak...

edit: Bendeki cihaz USB üzerinden şarj olmuyor. İçinde pil varken USB'de uzun süre durursa ısınıyor, demek ki alet şarj etmeye çalışıyor. Ama bir şarj işlemi görmedim ben. Zaten şarj aleti ile yaparsanız daha iyi olur
    edit2: 850mA GP marka AAA pil ile 9 saat kesintisiz MP3 dinlenebiliyor. Creative daha az harcayabilir, normaldir. Ekranı LCD çünkü. OLED ekran daha fazla güç tüketiyor malumunuz. Bu arada akla mantığa aykırı, ama radyo daha çok pil gücü tüketiyor. Philips'in entegresinin güç tüketimi biraz yüksek demek ki :)

Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama size birşey sormak istiyorum
    merhaba hocam bende de emektar mmp 3006 var. Geçenlerde evdeki eski cihazları kurcalarken buldum. Ben bunun versiyonunu v1'den v2 ye nasıl çıkartabilirim. Sanırım v2'de klasörleme olayı varmış ve ekran koruyucu gibi yenilikler varmış. Win7 ile denedim v2 olanı pc'ye yükledim. Çalıştırdım cihazdan pili çıkartıp 3sn basılı tuttum taktım pc'ye ancak yazılamadı diye bir hata veriyor.
    Yardımcı olursan sevinirim
    saygılarımla...

• Bildiğim kadarıyla v1 ile v2 arası donanım farkı var; zaten o yüzden firmwareları farklı.

Ama çok eskiden kaldı bu cihaz, unuttum açıkçası. Bulup taktım, içindeki müzikler 2006-2007 tarihli :)

Orijinalden alıntı: Hazar

Bildiğim kadarıyla v1 ile v2 arası donanım farkı var; zaten o yüzden firmwareları farklı.

Ama çok eskiden kaldı bu cihaz, unuttum açıkçası. Bulup taktım, içindeki müzikler 2006-2007 tarihli :)

Yinede sağolun, evet bende 2005te almıştım :D
    Sitede yapanlar var ama onlarda nasıl yaptıklarını anlatmamış

Orijinalden alıntı: maniac1987

sana bi tavsiyem var
    sakın gelen yazılara pek kulak asma
    artık burası öyle bir yere dönmüşkü
    bilgi paylaşmaktan cok
    benim cihazım daha pahalı senınkini döver ayaklarına giriyo millet
    genelleme yapmıyorum ama cok var öyle
    neden böyle bir mesaj yazdıgımı merak edıyosan
    sımdı mıllet mınton falan dıye laf atmaya başlar

Yazmasam içimde kalırdı. Forumda bir çok kere banlandım şaçma sapan şeylerden. Forum artık aynı 2006 da arkadaşın dediği gibi oldu. Heryer reklam vs vs Mesut Çevik ve Erdi gittikten sonra forumda ne donanımcı kalır ne başka biri kalanlar geyikçiler inciciler olur.

• selamlar benım bir ricam olucaktı kullanan arkadaşlardan. minton 3006 var elimde ama radyo nasıl hafızaya alınıyor bilemiyorum bana anlatırmısınız. kullanma kılavuzu yok bır türlü istediğim radyoları hafızaya alamıyorum, o kendı kendıne kaydetmiş :( çözemedim
  • marhabalar arkadaşlar biyerden elime mmp 3018 geldi açılışta minton yazısı geliyor ama devamı geldimyor. usb ye takınca kum saati geliyor ama pc de tepki yok. bi yerde usbye takmadan ab tuşuna basarka takmam gerektiğini okudum denetim masası- aygıtlar ve yazıcılarda görünüyor ama bootloader olarak (flaş olarak değil) haliyele içine girip müzik atamıyorum. firmware atmam lazımmış ama minton.com kapalı olunca gerekli yazılım driveri de bulamıyorum nasıl canlandırırım bunu.

ekleme: aygıtlar ve yazıcılarda mp3 playere sağ tıklayıp dosyalara göz at kısmında inaktif/tıklattırmıyor

ekleme2: aygıt yöneticisinde "yığın depolama aygıtı" olarak görünüyor ama bilgisayarımda D: olarak gelmiyor yani içini göremiyor ve haliyle format atamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 30 Ağustos 2020; 17:15:12 >

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.