Şimdi Ara

Minoxil ve Kedi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sakal için minoxil kullanmaya başladım birkaç gün önce. Bugün nereden estiyse içime kediler için zararlı olabileceği doğdu. İngilizce arama yaptım ve yabancı kaynaklarda maruziyet durumunda kedilerde kalp hasarına ve ölüme sebep olabileceği yazıyor. Evimde kedi besliyorum. Günde 2 kere yüzüme sürüp 4 saat yüzümde tuttuğum bir maddeyi kediden uzak tutmak çok çok zor. Yattığım, yüzümü değdirdiğim bir yeri falan yalama ihtimali çok yüksek.

Bu durum hakkında bir bilgisi olan var mı ya da bilgisi olmayıp kedisi olan ve uzun süre minoxil kulllanan birisi varsa konu altına yazabilir mi?

• kullanma
  • Minoxil normalde antihipertansif bi ilaçtır sonra etkilerinin kıl köklerinde damar genişliği sağlayarak kanlanmayı artırdığı görülmüş VE kıl çıkışına fayda sağladığı kanıtlanmıştır. İşin özü minoxil sadece kediye değil fazla kullanım Halinde insanda da kalp yetmezliğine Yol açabilir , tam kurumadan kedinin yüzünü yalamasına iZin vermezsen cok büyük sorunlarla karşılaşmazsın. Yine de uzman doktora danışabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LesAnders

Minoxil normalde antihipertansif bi ilaçtır sonra etkilerinin kıl köklerinde damar genişliği sağlayarak kanlanmayı artırdığı görülmüş VE kıl çıkışına fayda sağladığı kanıtlanmıştır. İşin özü minoxil sadece kediye değil fazla kullanım Halinde insanda da kalp yetmezliğine Yol açabilir , tam kurumadan kedinin yüzünü yalamasına iZin vermezsen cok büyük sorunlarla karşılaşmazsın. Yine de uzman doktora danışabilirsiniz
    Sanırım antihipertansif etkisi çok zayıf çünkü prospektüsünde yanlışlıkla içilmesi durumunda bile sadece ufak çarpıntılar olacağı, genellikle tedavi gerektirecek bir durum olmayacağı falan yazıyor. Kedilerde durum tamamen farklıymış ve bunu Türkiye'de teorik olarak bilen birisi olduğunu zannetmiyorum. Belki kediyle birlikte yaşayıp tesadüfen kullanan, kedisi zarar gören veya zarar görmeden yaşayan birisi vardır diye açtım konuyu ama denk gelmedi maalesef. Dediğin gibi kediyi kendime yaklaştırmadan risk alıp kullanacağım artık. Ben opethian bu arada nickten tanıyamadın herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 21 Temmuz 2019; 14:41:47 >

• Bu kadar duyarliysan kullanma hocam kıl tüy içinde ilerleyen zamanlarda genel sağlığını etkileyecek şeyi hayatına sokma bence çok saçma günümüzde insanlar nedense hep başkası beni görsün beğensin diye yaşıyor hiç anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p0tti -- 21 Temmuz 2019; 14:45:50 >
  • Tanıyamamıştım

• minoxidil spesifik bir madde degildir
    periferik vazodilatasyon saglar .kılcal damarları genişletir .kediyle ne alakası onu çozemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 21 Temmuz 2019; 20:49:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minoxil Forte %5 Saç Döker Mi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

minoxidil spesifik bir madde degildir
    periferik vazodilatasyon saglar .kılcal damarları genişletir .kediyle ne alakası onu çozemedim
    https://www.petplace.com/article/cats/cats/minoxidil-toxicity-cats/
  • Hocam ben epey okudum bu ilaç hakkındaki yorumları, kalbine zarar verir, bence iyi düşün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.