Şimdi Ara

MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX İncelemesi

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Piyasada çok sayıda Amlogic S912 Android TV Kutusu bulunuyor. Peki MINIX NEO U9-H’ ı özel yapan nedir? Her şeyden önce, çift DRM desteği var - Amlogic S912H işlemcisi ile Play Ready 3.0 + Google Widevine Level 1. Bu özellik bu tip TV Boxlar da kolay kolay bulunmaz. Ayrıca WiFi olarakta son derece yüksek verim vermektedir ki, 802.11ac 2 × 2 MIMO Dual-Bant Wi-fi ile bunu sağlar. Ve tabiki temel işlevi olan görüntü vermeyi, HDR (Yüksek Dinamik Aralık) video ve HD seslerle 4K Ultra olarak sağlıyor. Adoptable Depolama gibi güzel özellikleri ile Android 6.0 Marshmallow tarafından güçlendirilmiştir.

    Öne çıkan Özellikler
    Mükemmel Resim -> 4K Ultra Yüksek Çözünürlük
    Gerçekçi Yaşam Görüntüleri -> Yüksek Dinamik Aralık (HDR)
    Zengin Sinematik Surround Ses -> Dolby Dijital Ses
    Üstün teknolojileri
    Kabul Edilebilir Depolama
    Kolaylaştırılmış Akış -> Bağlantı Çeşitliliği
    Çift DRM Desteği -> Play Ready 3.0 + Google Widevine Level 1
    Destek ve Güncelleme İmkanı

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Kutu İçeriği
    MINIX NEO U9-H çok sayıda aksesuarın olduğu siyah bir kutu ile geliyor.
    *MINIX NEO U9-H TV Box
    *MINIX IR Kumanda
    *Çift bantlı anten
    *HDMI Kablo
    *Micro-USB Kablo
    *OTG Kablo
    *Güç Adaptörü
    *Çoklu Dil Kurulum Klavuzu ( İngilizce, Almanca ve Çince )
    *Priz Kafaları (FYI) - Bölgeniz için doğru fişi ayarlayabilirsiniz.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Ürün Yapısı ve Tasarımı
    Minix Firmasından beklendiği gibi ürün mükemmel yapı kalitesi sunuyor. Cihaz donanımını çevreleyen rafine plastik gövde sağlam hissettiriyor. Ayrıca son derece şık bir tasarıma da sahip olduğunu belirtmeliyim. Ön tarafında durumu gösteren LED ışığı ve Kızılötesi Alıcısı bulunuyor.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Cihazın sağ tarafında sırasıyla; Güç düğmesi, 3 tane USB 2.0 bağlantı noktası, TF Kart Yuvası, Kensington Kilidi ve MicroUSB OTG bağlantı noktası vardır. Ayrıca TF Kart Yuvasının hizasından alt kısma bakıldığında bir kurtarma deliği olduğunu da göreceksiniz.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Arka Tarafında ise; Kulaklık jakı, Mikrofon jakı, HDMI bağlantı noktası, Optik Ses Bağlantı noktası (SPDIF), Ethernet girişi ve DC Adaptör girişi bulunur.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Birlikte verilen Kumanda iyi sayılacak malzeme kalitesine ve temel anlamda özellikleri içeren fonksiyonlara sahip. Basit anlamda navigasyon için kullanılabilir. Bununla birlikte, fare imleci fonksiyonuna sahip olmadığı için form girişi için MINIX NEO A3 gibi hava faresine ihtiyacınız olacaktır.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Yazılım
    MINIX NEO U9-H Android 6.0.1 Marshmallow tarafından desteklenmektedir ve OTA firmware güncellemesini desteklemektedir. MINIX desteği hakkında endişelenmeyin, bu konuda iyidirler. Bu konuda endişelenmenize gerek yok, kendi forumlarını kontrol edebilirsiniz. Uygulamalara gelince, en son Kodi Media Center v17.x, Play Store, Miracast ve YouTube gibi diğer yararlı uygulamalar cihazla birlikte yüklü gelir.
    Yukarıda MINIX Metro Launcher’ı görüyorsunuz. Bütün maddeler o büyük kısayollarda kategorize edilmiş şekilde önünüzdedir. Örnek, Kodi veya diğer akış uygulamaları için kısayollar. Ve tercih ettiğiniz uygulamalar alt kısımda. Hepsi kişiselleştirilebilir. Ayrıca Android tablet başlatıcısı da sizin için burada. Bunu etkinleştirmek için sadece ayarları seçin. Aşağıda bunun görselini de görebilirsiniz.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    16GB eMMC dahili depolama yeterli kullanım alanı sunuyor. Ancak, daha fazlasına ihtiyacı olanlarda olabilir. Endişe yok, Android 6 Adoptable Depolama NEO U9-H üzerinde mükemmel çalışıyor. Dahili depolama gibi davranabilen 64GB mikro SD kart sorunsuz şekilde çalıştı. Toplamda 80 GB Depolama alanına eriştim.

    Medya Desteği
    Cihaz en yeni Kodi Media Center v17.x ve Youtube, Miracast, Play Store, Kodi, Skype gibi diğer faydalı uygulamalarla dolu . En önemlisi, 4K videolar Kodi'de iyi oynatılıyor. Bir Android işletim birimi olduğu için Android'in masaya getirdiği tüm avantajlardan da yararlanabilirsiniz.
    Aşağıda hızlı bir şekilde desteklenen dosya uzantılarına göz atabilirsiniz:
    Video: TP, VOB, ISO, AVI, M4V, WMV, MP4, MPE, MPG, FLV, MKV, M2TS, MPEG, TS, MTS, MOV, 3GP, ASF, DAT.
    Ses: APE, AAC, DD, DD +, DTS-HD, WMA, WAV, FLAC, ALAC, OGG, OGA, MP2, MP3.
    Fotoğraf: GIF, TIFF, PNG, JPEG, BMP, vb.

    NEO U9-H, Miracast bölümünde çok iyi iş yapıyor. Evet, düzgün video ve ses oynatımı alıyorum. Hiç atlama ve bozulma yok.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Evet! MINIX NEO U9-H, Kodi 17.x de otomatik kare hızı değiştirme ve HD ses geçişini destekleyen ilk TV kutusu. 4K Ultra HD 10-bit 3840 x 2160 HEVC 60fps videoları burada sorunsuz oynuyor. Bu, h.264 veya h.265 kodek ini de içerir. 4K Jellyfish 140Mbps videoyu kablosuz olarak kusursuz bir şekilde çalabilir. Ve Dolby True HD, DTS HD-MA ve benzeri gibi ses codeclerini destekliyor.
    Bazı ekstra bilgiler verecek olursak; NEO U9-H, 30 saniyeden daha kısa bir sürede açılıyor. Kapatmak ise sadece birkaç saniye sürüyor. Kutunun kök erişimi yok, ama çift DRM desteğini içeriyor -> Play Ready 3.0 + Google Widevine Level 1. Bu nedir diye soracak olursanız; Netflix gibi çift DRM'li akışları içeren uygulamalarda HD içeriklerine ulaşmanızı ve oynatmanızı sağlar.

    Benchmark
    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    NEO U9-H, S912 kutuları arasında Antutu Benchmark'ın testlerinde abartısız en yüksek puanlardan birine sahiptir.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Bir başka test olan 3DMark Ice Storm Extreme testinde de NEO U9-H kazandı. Yine en hızlısı. Yazılım optimizasyonu burada da yardımcı oluyor. Asfalt 8 Airborne ve Unkilled gibi hızlı tempolu 3D oyunlar hiç şüphesiz ki çok düzgün oynanıyorlar. Geekbench 4'e gelince de yine en hızlı S912 kutusu oluyor.

    MINIX NEO U9-H | 4K TV BOX | İnceleme

    Oyun Performansı
    NEO U9-H oyun oynamak için de iyi bir TV Kutusu olacaktır. Google Play Store da bulunan uygulamaların tamamına erişebilir ve sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Unkilled, Rayman Adventures, Xenowerk, Beach Buggy, Asphalt 8: Airborne ve Modern Combat 5: Blackout gibi birden fazla oyunu cihaza indirip test ettim. Oyunlar arasında geçiş yapma konusunda hiçbir sorun yok ve bunların hiçbiri sistem tarafından kapatılma durumu yaratmadı. Kendinize bir Gamepad aldığınızda, NEO U9-H' yi oyun konsoluna çevireceğinizden emin olabilirsiniz.

    Artıları
    +4K Ultra HD ve H.265 codec desteği
    +Otomatik kare hızı değiştirme desteği
    +3 x USB Portu olması
    +Çok iyi malzeme kalitesi
    +Yazılımının sorunsuz olması. Diğer alt ürünlerden farklı olarak, bu ünite hatalarla uğraştırmaz.
    +Mükemmel kablosuz ve Gigabit Ethernet hızı

    Eksileri
    -Fare işaretçisi olmayan Uzaktan kumandası
    -USB 3.0 bağlantı noktası olmaması
    -Göreceli eski gözüken Launcher

    Sonuç
    MINIX NEO U9-H kesinlikle sağlam bir Android TV Kutusu. Otomatik kare hızı değiştirme, DRM desteği ve HD ses ile pürüzsüz 4K video oynatmanın keyfini çıkarın. Mükemmel yapı kalitesi ve harika çoklu görev. MINIX ekibinden de sürekli yazılım desteği almayı unutmayın.

    Genel olarak, bu medya oynatıcının kalitesi fiyat için harika. Sınıfında açıkça üstün bir cihazdır. Biraz pahalı, ancak daha değerli bir şeyler sunuyor - üstün kalite, rahatlık ve performans. MINIX firması, yüksek kaliteli cihazları ile pazarda iyi bir üne sahip. Bu medya oynatıcı kesinlikle parlayan şöhretine yeni bir yıldız daha ekliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • ..İçerik Gelecektir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ..İçerik Gelecektir 2..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 aydır kullanıyorum.. ben anlatsam bu kadar detaylı olmazdı,
    tşk ler bilgiler için..

    fakat benim sıkıntım dune gibi linux tabanlı medya playerdan sonra buna alışamadım. çok komplex bir cihaz. dünyadaki şifreli şifresiz her şeyi oynatabiliyor. öğrenmek için zaman ayırmak lazım. bir kere kurdu olduğunuz zaman sanırım zevk verecek bir alettir.. 2. el satıp satmama arasında kaldım. ben air mouse lu(arkası klavyeli) almıştım. tavsiye ederim beraber almalarını. ali express de minix resmi mağzası var.. şu aralar 155-160 dolar

    yarın son kararımı vereceğim. sahibinden e ilan koydum.. kararsızım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 10 Mart 2018; 1:33:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki MINIX NEO U9-H cihazı Türkiye'de nerde bulabilirim?
  • serdarn26 S kullanıcısına yanıt
    sahibinden e bakmanız lazım..
    internetten ip tv vb şifreli şifresiz tv kanallarını seyretmeyi planlıyorsanız alın..
    ama indirdiğiniz mkv h.264 265 filmler ve 4k netflix seyretmeye niyetliyseniz almayın..

    illa alacağım derseniz burada yoksa ali Express den alabilirsiniz.
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Mi TV Box 3 4K Android Tv Box ile arasında kaldım hangisini almalıyım sizce?
  • Kusura bakma xiomi kutusunu bilmiyorum. Minix donanım olarak çok iyi ama yazılım sıkıntıları var. Diğeri nasıl forumda başlık varsa araştırın. İngilizce iyi iae minix forum a da bakabilirsiniz. Beklentiniz ne, ne için kullanacaksınız buna göre karar verin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Minix neo u9h cihaz kullanıyorum. Görüntü ayarlarında bir türlü 4K seçeneklerini göremiyorum. Seçebileceğim en yüksek çözünürlük 1080p60hz açmam veya kapatmam gereken başka bir ayar bölümü mü var? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzikopat20 -- 1 Aralık 2018; 13:40:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.