Merhaba, 16.000 TL'ye 2.el Acer Nitro 5 RTX 3060 i5 10300H 8 GB RAM laptop buldum. Laptopu inceledim. Satıcı 3 ay mining yaptığını sonra bıraktığını, 4 aydır da yattığını, mining yaparken de ekran kartı sıcaklığının çok artmadığını, 70 derecelerde gezindiğini söyledi. FurMark testi de yaptım lakin bana düşük geldi. Bunun tek sebebi mining yapılmış olması mı yoksa laptop 4 aydır yattığı için herhangi bir driver güncellemesini yapmamış olduğundan dolayı mı? İlk olarak 1920x1080 ve 8X MSAA denedim. Bunu denerken NVIDIA denetim masasında görüntü ayarları "kalite" seçilmiş haldeydi. Sonrasında 1920x1080 ve MSAA kapalı denedim. Bunu yaparken de NVIDIA Denetim Masası'ndan "performans" seçilmiş haldeydi. Testi yaparken herhangi bir sorun olmadı. Bana ekran kartının sıcaklığı da durumu da iyi gibi geldi (eğer bu değerin düşüklüğünün sebebi driver güncellenmemesinden dolayı ise) ama sadece FurMark testi ile bunu anlayabilir miyim ve sizce ekran kartının durumu nasıl? Ayrıyeten masaüstünde MSI Afterburner programı vardı. Sanırsam mining yaparken "ekran kartını" overclock yapmak için kullanmış. Yani demem o ki ekran kartı ile hem mining hem de overclock yapılmış(?) bir laptop alınır mı? ![]() ![]() ![]() |
Bildirim