Şimdi Ara

Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
16
Favori
33.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bende 2 adet MSI GeForce GTX1080 Ti AERO 11G OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı ile başlamayı düşünüyorum. Sizinkinden yapısı farklı galiba tek fanlı ama fan tipi blower. Isınma sorunu olacagini zannetmiyorum. Şimdilik 850w lik psu ile başlıcaz. Umarim ilerde diger kartlari alirsak 2 psu sorun olmaz. Ikinci rig yapmak icin ekran kartlarını tr den mi temin edeceksiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsmergl H kullanıcısına yanıt
    Hayır Cezayir'de yasıyorum buradan temin edecegim. Konuya giren herkes galiba ilk mesajı okumadan direkt son sayfaya geçiyor :) zira orada cezayir de yasadıgımı ve fiyatların da buranın fiyatları oldugunu belirtmiştim.

• apollonx kullanıcısına yanıt
    Onu ayarladım gecen hafta ama beni 4 gündür cıldırtan bir sorunum var. Pc yi acıyorum nicehash baslıyor 10-15 dakika sonra pc donuyor. Hersey calısıyor ama tepki yok mouse bile kıpırdamıyor. Ancak basılı tutup kapatırsam düzeliyo sonra acıyorum bu seferde kafasına göre 1 saat sonra donuyor. Cıldıracagım. Okumadıgım forum sitesi kalmadı. Herseyin testini yaptım ve hersey normal. Cpu 38-39 derecelerde. Nicehash i acmazsam 5 saatte dursa bosta donmuyor. Acaba ekran kartlarından birisi mi donduruyor? Tek tek ben nasıl deneyeyim saatlerimi alır :( ne ram ne cpu ne psu hicbiri hata vermiyor. Donup kalıyor öylece beni cıldırtıyor.

• daggerhashimoto'mu ne, bunu kazarken pc pert oluyor resmen. Eğer işaretli ise seçeneklerden kaldır gitsin.
    daggerhashimoto daha önce hic kazması benim sistem :) sürekli equihash lbry lyra2rev2 kazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsmergl

Hocam bende 2 adet MSI GeForce GTX1080 Ti AERO 11G OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı ile başlamayı düşünüyorum. Sizinkinden yapısı farklı galiba tek fanlı ama fan tipi blower. Isınma sorunu olacagini zannetmiyorum. Şimdilik 850w lik psu ile başlıcaz. Umarim ilerde diger kartlari alirsak 2 psu sorun olmaz. Ikinci rig yapmak icin ekran kartlarını tr den mi temin edeceksiniz?

İyi hesap kitap etmeden girmemenizi öneririm. Mevcut ekran kartı elinizde zaten varsa sıkıntı yok ancak arkadaş gibi enerjisi ücretsiz değilse ve ekran kartlarını ederinde alamıyorsanız 1 yılın altında amortisman zor gibi su an. Alacağınız kartın roi sini iyi hesaplayın. Çoğu site (nicrhash gibi) işlerine geldiği için enerji masrafını düşük hesaplıyor. Mesela 150 watt lik karta 110 watt çeker diyor PSU verimliligini yüzde 85-90 alması gerekirken 100 alıyor.. iyi hesaplayin sonra üzülmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

daggerhashimoto daha önce hic kazması benim sistem :) sürekli equihash lbry lyra2rev2 kazıyor.

Zaten 1080ti ether de çok düşük getiri getirir. (3 $ gibi) siz oylr bir sistemle neden kendiniz kazmiyorsunuz onu anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: vesaire86

quote:

Hocam bende 2 adet MSI GeForce GTX1080 Ti AERO 11G OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı ile başlamayı düşünüyorum. Sizinkinden yapısı farklı galiba tek fanlı ama fan tipi blower. Isınma sorunu olacagini zannetmiyorum. Şimdilik 850w lik psu ile başlıcaz. Umarim ilerde diger kartlari alirsak 2 psu sorun olmaz. Ikinci rig yapmak icin ekran kartlarını tr den mi temin edeceksiniz?

İyi hesap kitap etmeden girmemenizi öneririm. Mevcut ekran kartı elinizde zaten varsa sıkıntı yok ancak arkadaş gibi enerjisi ücretsiz değilse ve ekran kartlarını ederinde alamıyorsanız 1 yılın altında amortisman zor gibi su an. Alacağınız kartın roi sini iyi hesaplayın. Çoğu site (nicrhash gibi) işlerine geldiği için enerji masrafını düşük hesaplıyor. Mesela 150 watt lik karta 110 watt çeker diyor PSU verimliligini yüzde 85-90 alması gerekirken 100 alıyor.. iyi hesaplayin sonra üzülmeyin.

Güncel fiyattan hesaplarsak satın almaya kalkarsam kendini 188 günde roi gösteriyor. tabi sistemin zorlaşmasını da katarsan 8 belki 9 ayı bulur. Sonrada sistem bize kalır. Ne getirse kar. Birde 1080ti baya bir süre iş görür diye düşünüyorum.

• hsmergl H kullanıcısına yanıt
    Kart ve sistem fiyatını yazarsan kaba bir hesap yapabilirim yardımcı olmak adına. Merak eden arkadaşlar da faydalanmış olur dostum. Ben bu konuda sitelere güvenmiyorum çünkü.
  • vesaire86 kullanıcısına yanıt
    anakart: asusu prime z270-a
    işlemci: intel g4560
    ram : 8 gb hyperxfury 2133mhz
    harddisk: 120 gb ssd
    psu : corsair 850w gold
    grafik kartı: 2 adet msi gtx 1080 ti aero 11g (bir de bunun gaming olanı var ama ben bunu tercih edicem galiba; tek blower fanı var)

nasıl sizce ? şimdiki fiyat ve kazançla bide ortalama zorlaşmayla kaç ayda roi olur ? teşşekkür ederim
  • quote:

anakart: asusu prime z270-a
    işlemci: intel g4560
    ram : 8 gb hyperxfury 2133mhz
    harddisk: 120 gb ssd
    psu : corsair 850w gold
    grafik kartı: 2 adet msi gtx 1080 ti aero 11g (bir de bunun gaming olanı var ama ben bunu tercih edicem galiba; tek blower fanı var)

nasıl sizce ? şimdiki fiyat ve kazançla bide ortalama zorlaşmayla kaç ayda roi olur ? teşşekkür ederim

TR den mi alacaksınız amazondan mı ?
  • Kaba bir hesap yapalım. En uygun 1080ti (MSI GTX 1080 Ti ARMOR 11G OC) 3271 TL şu an. (Yurtiçi fiyatlarıdır)
    Sistemin diğer parçalarına da 2000 dedim kabaca. Toplam 8500 toplam.

Sistemin güç ihtiyacı 600 watt / 0,9 (ort verimlilik) = 666 watt/ saat (16kw gün = 7,2 TL/gün)

Getiri şu an 4,7$ - 5$ arası günlük. İki tanesi 9,5$ desek = 33,2 TL getiri - 7,2 elektrik gideri = 26 TL günlük gelir

8500 TL / 26 TL = 326 Gün

Hesaplamama zorluk artışı dahil değildir. Ayrıca 09,40 itibariyle nicehash getirisi üzerinden hesaplanmıştır.
    dün gece bütün parcaları söktüm geri topladım yine aynı hatayı verdi. sonra aklıma ya psu yada ekran kartlarından birinde sorun vardır diye gece 12 de 1 psu ve iki ekran kartını devre dısı bıraktım. suan hala calısıyorlar donma meydana gelmedi. akşama o söktügüm kartları tek tek takıp deneme yapacagım hangisinde donarsa demekki onda hata vardır. yada psu da bir sıkıntı olma ihtimaline kartı ekran kartlarını diger psu da deneyecegim. suan da 3 kart icin günlük 20$ diyor. btc fiyatı 2650 dolara cıktı.
  • Parcalari tr den temin etmeyi dusunuyorum.

Yaklasik 11 ay bende 8 ila 10 ay arasi bir roi hesaplamistim. Eger ekran kartları sayısını artırırsam biraz daha azalir roi suresi. 2 tane ile başlayıp, artırmak istiyorum 1 ay içerisinde.

Psu sorunu olabilir mi diye düşünüyorum bende. Simdiki sitemde 850w sorun olmamış arkadaşın yaptığı sistemde.

Şimdi ben bu sisteme 3 tane daha 1080 ti eklesem 250wX3=750w bu tüketimi karşılamak için 850w'lik psu eklesem sorun olur mu acaba ?

• quote:

dün gece bütün parcaları söktüm geri topladım yine aynı hatayı verdi. sonra aklıma ya psu yada ekran kartlarından birinde sorun vardır diye gece 12 de 1 psu ve iki ekran kartını devre dısı bıraktım. suan hala calısıyorlar donma meydana gelmedi. akşama o söktügüm kartları tek tek takıp deneme yapacagım hangisinde donarsa demekki onda hata vardır. yada psu da bir sıkıntı olma ihtimaline kartı ekran kartlarını diger psu da deneyecegim. suan da 3 kart icin günlük 20$ diyor. btc fiyatı 2650 dolara cıktı.

Hocam oc var mı sizde? Bende 4 kart 20dolar. şuan anlık 17dolar. Şuan kaç kart çalışıyor?
    Sizin Lbry 2.06 GH/s
    benim Lbry 1.85 GH/s ( 4 kart)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 4 Temmuz 2017; 13:24:24 >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    OC'siz. Kartlar %100 güc ve 85-86 derecelerde.
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    bölgeyi USA yapıp dener misin bi :)
  • quote:

bölgeyi USA yapıp dener misin bi :)

253mh/s Lyra2REv2 18.20 usd/day. Kazılan şeyler farklı fakat getirisi kafa kafaya. Para btcturke geçerken %4 kesinti yapmış.

13 yıldır biosa girer çıkarım ilk kez giremiyorum. Hangi yöntemi denediysem olmuyor. Geçenlerde kartları çıkarıp taktım büyük ihtimal ondan dolayı sıkıntı çıkıyor. PC acıldıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Sanki biosa giriyor ama görüntü gelmiyor gibi bir durum oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 4 Temmuz 2017; 14:19:30 >
  • selamlar 2 tane gtx 1070 ve başka makinada 1 tane r9 290 ile claymore miner kullanarak eth çıkartıyorum. gtx 1070 lerin power limitlerini %75 %78 cıvarına düşürdüm. GpuZ ile baktığımda tdp değerleride %75 civarına düşüyo ve kart daha az ısınıyo.ve aynı mh/S değerini alıyorum. bu yaptığım kartın ömrünü kısaltırmı yoksa uzatırmı bilemedim bana göre uzatması lazım ama tam beslenemeyen gpu da arıza verebilir. sizin öneriniz ne olur. nicehash tek gtx 1070 dün 2.69 dolar verdi günlük. bana biraz az gibi geldi. claymore eth günlük 12 dolar falan oluyo 2 gtx 1070 ve 1 r9 290 ile eth 280 dolar civarı olunca. 3 kartın hızı 88 mh/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfx

Tek bir soru soracağım kafama takılan. Bu işten kimin karı var? Yani bilgisayarımızın işlem gücünü kullanarak elde ettiğimiz veya çözdüğümüz problemin birilerine getirisi olmalı ki bize de o getirinin bir kısmı kar olarak geri dönsün.

Bu iş birilerinin elinde çok fena patlayacak gibi geliyor ama hayırlısı.

Bu soruma yanıt arıyorum hala :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.