Şimdi Ara

Minibüslerde sigara içilmesi sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

quote:

Toplu taşıma araçlarında sigara içimi yasaklandı. Ancak minibüs şöförleri hala umursamaz bir şekilde, yolcuların sağlığını hiçe sayarak sigara içmeye devam ediyorlar. Hergün binlerce genç, yaşlı, bebek ister istemez sigara dumanına mağruz kalıyor.

Sigara konusunda minibüslere herhangi bir denetim olmaması da bu sonuçta büyük bir etken.

Halkın sağlığını korumak için, devletin minibüslerde bu denetimi artırması veya yapmaya başlaması gerekiyor.

https://www.change.org/p/i%C3%A7i%C5%9Fleri-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-emniyet-genel-m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-minib%C3%BCslerde-sigara-denetimi-art%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n

İlgili Kanun maddesi

quote:

4207 sayılı Kanunun 2 nci madde si başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    'Tütün ürünlerinin yasaklanması
    MADDE 2-(1) Tütün ürünleri;
    a) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında,
    b) Koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alanlarında,
    c) Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında,
    ç) Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında,
    d) Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde,
    tüketilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 20 Aralık 2014; 16:26:14 >

• Bununla ilgili yasal duzenlemeyi belgelersen ben de destek verebilirim. elimden geldigince de gordugum soforleri uyaririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hit Adam

Bununla ilgili yasal duzenlemeyi belgelersen ben de destek verebilirim. elimden geldigince de gordugum soforleri uyaririm.

İlgili kanunu ilk mesaja ekledim. Destek için teşekkürler.
  • Ben kendi arabamla tek başıma giderken kemersiz, sigaralı veya telefonla konuşurken görünce anında cezayı basan polis, onlarca yolcu taşırken aynı anda telefonla konuşup para üstü hesaplayıp veren ve sigara içen minibüscüye ses etmiyor.. Adamlar konserve kutusu gibi arabaya 50 kişi sıkıştırıp ralli yapabiliyorlar.. Öne bunu çözsünler de varsın sigarası geri kalsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esensee -- 20 Aralık 2014; 16:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esensee

Ben kendi arabamla tek başıma giderken kemersiz, sigaralı veya telefonla konuşurken görünce anında cezayı basan polis, onlarca yolcu taşırken aynı anda telefonla konuşup para üstü hesaplayıp veren ve sigara içen minibüscüye ses etmiyor.. Adamlar konserve kutusu gibi arabaya 50 kişi sıkıştırıp ralli yapabiliyorlar.. Öne bunu çözsünler de varsın sigarası geri kalsın..

İşler önem sırasına koyulmalı. Arkadaşın dediği gibi 40 50 kişi zamanında gidecek diye gaza basan minibüsçü kaza yaparsa nolur? Ayakta yolcu alımı engellenmeli. Şöförler kravat takacak sıgara içmeyecek yasalarıyla olmaz bunlar. Yasa işi tutmaz insani hayata önem verilmeli.

Ayrıca tabiki sıgara içilmesini ensefle kınıyoruz. Hiçbir şekilde haklı değiller

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Haksızlıgı gorupte susan dılsız seytandır . Bızım dınımız bunu soyluyor . Bu sebele ben arabada sıgara ıcen gorursem ya uyarıyorum yada polısı arayıp pılakasını verıyorum . O aracta ıcılen sıgara sızın de ve dıger yolcularında saglıgını etkılıyor . Sofor kul hakkına gırıyor . Sız onu bu davranıstan vazgecırerek aslında gunah ıslemesını de onledıgınız ıcın ona yardımcı oluyorsunuz . Eger susarsanız da bu gunaha ortak oluyorsunuz yanı dılsız seytan oluyorsunuz .

Sokakta aljkol alan bırısını gorursenız de ıhbar edın . Aksı halde o kısı sarhos ıken bır bayanı yada herhangı bırını rahatsız etse bundan sız de mesul olursunuz , haksızlıgı gorupde manı olmadıgımız ıcın sorumlu tutulacagız .

Polıs bu konuda gercekten duyarlı , zaten 155 e yapılan cagrılar kayıt altına alınıyor mecbur olaya mudahale etmek zorunda kalıyorlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara nasıl içiliyor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • attım imzamı
  • hala içiliyormu yazık.

Ankarada pek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: esensee

Ben kendi arabamla tek başıma giderken kemersiz, sigaralı veya telefonla konuşurken görünce anında cezayı basan polis, onlarca yolcu taşırken aynı anda telefonla konuşup para üstü hesaplayıp veren ve sigara içen minibüscüye ses etmiyor.. Adamlar konserve kutusu gibi arabaya 50 kişi sıkıştırıp ralli yapabiliyorlar.. Öne bunu çözsünler de varsın sigarası geri kalsın..

Birde sanki Tokyo Drifteymiş gibi arabalarla yarışıyorlarya o anda teyzenin ''müsayit bir yerde'' demesi bütün Havayı bozuyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLFLyCris12 -- 22 Aralık 2014; 16:16:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: woop

attım imzamı

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.