Almanyadaki kuzenimin bozulan bilgisayarındaki bilgileri almak için hdd pcie to sata çevirici kutu aldım. Kutu geldiğinde geniş soket uygun ama dar sokette kutu üzerinde 8 kadar pin olmasına rağmen bendeki harddiskte 4 tane pin bulunuyor. Modeller aşağıda. Hdd sokete giriyor ama boşta kalan pinler olduğu için uyumsuzluk yaşarım diye enerji vermedim.
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Ssd 2280 formatinda m.2 sata destekli. Cevirici ise sadece msata destekliyor. Kisacasi birbirleri ile uyumsuzlar. Ssd yi kullanmak icin. Ya anakart uzerinde yuva yada pci exp destekli cevirici kart bulmaniz lazim. Elinizdeki cevirici yuva olmayan ana kartlarda msata diskleri sata kablosu ile anakarta baglamaya yarar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: xdeliruzgar
Merhaba. Ssd 2280 formatinda m.2 sata destekli. Cevirici ise sadece msata destekliyor. Kisacasi birbirleri ile uyumsuzlar. Ssd yi kullanmak icin. Ya anakart uzerinde yuva yada pci exp destekli cevirici kart bulmaniz lazim. Elinizdeki cevirici yuva olmayan ana kartlarda msata diskleri sata kablosu ile anakarta baglamaya yarar.
Cevap gelmese gözümü karartıp denemeyi düşünüyordum ama iyiki beklemişim :) Teşekkürler bilgi için. Artık aliexpress'den bir çevirici bakarım. İyi geceler.