Merhaba arkadaşlar bir hevesle satın aldığım 2. plan multimedia pcmi uzun zamandır pandemi dolayısıyla yatılı kaldığı için satmaya karar verdim.
Döneminin efsane bileşenlerine sahiptir. Küçük boyutlarıyla beklentilerine oldukça güzel karşılık verebilen bir sistem ve hala güncel giriş seviyesine kafa tutan bir güce sahiptir.
Sistem apu olduğu için A10-6800K üzerinden çalışan HD8670D dahili ekran kartı vardır, işlemci 4.1ghz/4.4ghz hızlarında çalışabilen güçlü bir cpu üzerinde akasa özel soğutucu mevcut en azılı İzmir yaz sıcaklarında bile banamısın demeden yeten bir open air fandır. Hdmi çıkış mevcut ben 32" monitör tvim ile full hd film izlemek oyun oynamak için kullanmıştım. Anakart Msi fm2-a75ia-e53 wifi ve bluetooh mevcut ve stabil şekilde çalışmakta. Bellekler Gskill Trident-x DDR3 2x4gb 2400mhz lakin işlemci veri yolu 1866mhz çalıştığı ve dahili gpu bellek üzerinden bellek hızı kullandığı için 2400mhzde stabilizasyon sıkıntısı olduğundan ben 1866mhz kararlı kullandım, sistemde pci-e slot mevcut harici bir ekran kartı ile güçlendirilip 2400mhz bellek hızında kullanılabilir. Kasa ufak olduğu için tek slot itx ekran kartları tercih edilmeli.
Kasa Dark mini-itx
https://www.dark.com.tr/legacy-products/bilgisayar-pc-eol-html/cases/dark-mini-office-200w-guc-kaynakli-mini-itx-htpc-kasa.html
ancak üzerindeki psu yetersiz olduğu için sistem FSP 300w mini-itx SFX bir psu ile değiştirilmiştir.
120gb hi-level marka ssd mevcut. Resimlerde ssdnin gözüktüğü kısımda altta gözükmeyen kendim eski laptobumdan söktüğüm 500gb 2.5" lik hdd de kasaya sığmakta fikir vermesi açısından. HDD içinde kendi yedeklerim olduğu için onu vermeyeceğim ancak çok ısrar olursa verileri bir şekilde taşıyıp fiyat farkı koyarak sökmedende verebilirim.
Bu sistemle en son 4-5 ay önce aktif Heroes of the storm, hearthstone oynuyordum. Blizzard tabanlı Diablo 3, starcraft 2 gibi oyunları rahatlıkla oynatabiliyor ayarlar 1080p low medium değişiyor, birde son güçlü diyebileceğim Grim Dawn oynamıştım. Sonuçta geçmiş döneme ait bir pc ve dahili ekran kartından çok beklentiniz olmasın yinede işini yapıyor :)
Ben bu sistem için 15000lira istiyorum.
Kenarda yatan bir masaüstü kasam var elinizde olan güncel donanım kombinasyonları varsa misal daha güncel dahili grafikli amd platform parçalar, yine ekran kartı gibi takaslar içinde değerlendirme düşünebilirim. Bana sadece iç donanım lazım olur derseniz kasa+psu bozmadan daha güncel parçalarla takasta düşünebililirim. Varsa tekliflerinizi yazabilirsiniz.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.