Şimdi Ara

Mini-ITX Kasa üzerine sağlam sistem kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar.Öncelikle üniversiteye geçeceğim için yeni bir bilgisayar almam gerekli. Yaklaşık 2 yıl önce bir sistem toplamıştık buradan aldığım tavsiyelerle, o bilgisayarı alt komşumuza satmıştım bu seneni başında. Yaklaşık 1 ay sonra bir bilgisayar almayı düşünüyoruz. Normalde bir Macbook alacaktım, mühendislik için gerekli tüm ihtiyaçları karşılama, şehir dışında ve yurtta kalacağım için taşınabilirlik, çok uzun pil ömrü vs nedeniyle en mantıklı seçim gibi görünüyordu. Fakat şu an hakkında bilgi sahibi olmadığım, bölümün gerekliliklerinin yanı sıra yüksek donanım gerektiren işlerle ve oyunlar ile haşır neşir olma ihtimalim de olduğu için bir gaming notebook almaya karar verdim. 2 sene önce de aynısını düşündüğümde forumdan gelen tavsiyeler üzerine çok daha performanslı bir sistem toplamıştık. Fakat şu an bütçem daha fazla olduğu yüksek donanımda notebooklar da alabiliyorum.

Konumuza gelirsek yurtta masaüstü kullanmanın zor olacağını düşünüyorum fakat bir nebze kullanışlı olur diye Mini kasalar üzerine bir sistem kurmak istiyorum. Bu kasalarda GTX 1070-1080 gibi ekran kartları falan kullanmak mümkün mü? Bilgisi olan varsa mümkün olduğunca küçük bir kasa üzerine yaklaşık 4000-5000 TL olacak şekilde monitör dahil bir sistem tavsiyesi istiyorum. Bir diğer sorum ise bu fiyatta toplayacağım bir masaüstü mü mantıklı olur yoksa GTX 970, i7-6700HQ, 240 GB SSD vs bulunduran bir dizüstü bilgisayar mı daha mantıklı olur? Şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 16 Mayıs 2016; 17:42:23 >

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mofarah

Herkese iyi forumlar.Öncelikle üniversiteye geçeceğim için yeni bir bilgisayar almam gerekli. Yaklaşık 2 yıl önce bir sistem toplamıştık buradan aldığım tavsiyelerle, o bilgisayarı alt komşumuza satmıştım bu seneni başında. Yaklaşık 1 ay sonra bir bilgisayar almayı düşünüyoruz. Normalde bir Macbook alacaktım, mühendislik için gerekli tüm ihtiyaçları karşılama, şehir dışında ve yurtta kalacağım için taşınabilirlik, çok uzun pil ömrü vs nedeniyle en mantıklı seçim gibi görünüyordu. Fakat şu an hakkında bilgi sahibi olmadığım, bölümün gerekliliklerinin yanı sıra yüksek donanım gerektiren işlerle ve oyunlar ile haşır neşir olma ihtimalim de olduğu için bir gaming notebook almaya karar verdim. 2 sene önce de aynısını düşündüğümde forumdan gelen tavsiyeler üzerine çok daha performanslı bir sistem toplamıştık. Fakat şu an bütçem daha fazla olduğu yüksek donanımda notebooklar da alabiliyorum.

Konumuza gelirsek yurtta masaüstü kullanmanın zor olacağını düşünüyorum fakat bir nebze kullanışlı olur diye Mini kasalar üzerine bir sistem kurmak istiyorum. Bu kasalarda GTX 1070-1080 gibi ekran kartları falan kullanmak mümkün mü? Bilgisi olan varsa mümkün olduğunca küçük bir kasa üzerine yaklaşık 4000-5000 TL olacak şekilde monitör dahil bir sistem tavsiyesi istiyorum. Bir diğer sorum ise bu fiyatta toplayacağım bir masaüstü mü mantıklı olur yoksa GTX 970, i7-6700HQ, 240 GB SSD vs bulunduran bir dizüstü bilgisayar mı daha mantıklı olur? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Masaüstü sistem her zaman daha performanslı olur kardeşim.. 4000 - 5000 lira gibi gayet sağlam bir bütçe ile çok uzun süre kullanabileceğin harika bir oyun sistemi toplayabilirsin.. bu yüzden ne küp kasa içine kurulmuş, ne de dizüstü bir sistem önermiyorum kesinlikle..

İşlemci: Intel i5 6600K 3.5 GHz Soket 1151

Anakart: ASUS Z170-A DDR4 3400 MHz (O.C.) Soket 1151

RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB DDR4 2666 MHz CL15

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: OCZ Trion 150 240 GB SATA 3.0 (550 MB O. / 520 MB Y.)

Kasa: Corsair Carbide SPEC-02 MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 675 Watt)

İşlemci Soğutucu: Dark Aqua Force W120 Intel / AMD Su Soğutma

TOPLAM: 2670 lira..www.eksenbilgisayar.com Bu sistemin yanına da GTX 1070 ekran kartı ve 1 ms güzel bir monitör alırsan, keyifle oynarsın.. :)

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam öneriler için. Küp kasa içine GTX 1070 ve 6700K üzerine kurulacak bir sistem mümkün değil mi sence? Dediğim gibi yurtta kullanmam gerekecek. Gaming notebooklar 3 4 kg civarına varan ağırlıklarıyla ile pek taşınabilir olmuyor (monster 2.5 kg diyor ayrı tutuyorum). Notebook alacaksam bir ultrabook veya macbook almayı düşünürüm, oyun benim kullanımımda 1. planda olmayacağı için fakat oyun amaçlı toplanan bir sistemin de her türlü işimi göreceğini düşündüğüm için masaüstü sistem toplamaya karar verdim ama dediğim gibi bu taşınabilirlik önemli. Yılda minimum 4 kere taşımam gerekecek sistemi.

• mofarah kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtta hırsızlık olayları çok oluyor senin pc'ye çalarlar bence dizüstü pc al.Adam akıllı bir kilit alıp dolabına koyarsın.
  • quote:

Sağ olun hocam öneriler için. Küp kasa içine GTX 1070 ve 6700K üzerine kurulacak bir sistem mümkün değil mi sence? Dediğim gibi yurtta kullanmam gerekecek. Gaming notebooklar 3 4 kg civarına varan ağırlıklarıyla ile pek taşınabilir olmuyor (monster 2.5 kg diyor ayrı tutuyorum). Notebook alacaksam bir ultrabook veya macbook almayı düşünürüm, oyun benim kullanımımda 1. planda olmayacağı için fakat oyun amaçlı toplanan bir sistemin de her türlü işimi göreceğini düşündüğüm için masaüstü sistem toplamaya karar verdim ama dediğim gibi bu taşınabilirlik önemli. Yılda minimum 4 kere taşımam gerekecek sistemi.

Küp kasaya elbette dediğin şekilde bir kombinasyon sığdırmak mümkündür.. Ama ucuz kasalarla olmaz bu işi.. kaliteli, havalandırması iyi, en az 250 - 300 liralık küp kasalardan almalısın.. ayrıca alan sıkıntısı olduğu için full modüler bir PSU tercih etmen montaj açısından daha iyi olur.. ama böyle bir PSU da 250 liradan daha aşağı değil.. bir de ekran kartı GTX 1070 olacak.. monitör de alacaksın güzelinden.. sağlam bir işlemci, ITX ya da mikro ATX anakart, soğutucu derken senin bütçe yetmeyecek bu işe.. :)

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz bakındım da şöyle bir şey çıktı ortaya:

ASUS H170I-PLUS D3 Mini ITX INTEL Z170, DDR3, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.0, D-SUB, DVI, HDMI, DisplayPort mini ITX Anakart

INTEL Core i7-6700K Skylake 4.00GHz, 8MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151

GSKILL F4-2400C15D-16GVR G.SKILL RipjawsV DDR4-2400Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek

WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

OCZ TRN150-25SAT3-240 Trion 150 2.5 240GB SSD SATA 6.0Gb/s, 550-520MB/s SSD sabitdisk

CORSAIR CC-9011061-WW Graphite 380T USB3.0 Portable Mini ITX Güç kaynaksız Siyah Kasa

ZALMAN ZM700-LX 700W 80+ PSU

Bu şekilde 3400 TL + Ekran kartı olacak bir şey oldu inventusta. Üstüne bir de soğutucu eklemem gerekecek. Monitör için bütçeyi aşıyorum biraz. Fakat değer mi diye düşünüyorum şu an? Bunun yerine Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ, 6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX970M, 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2133MHz , 240 GB SSD + 1 TB HDD, FHD ekranı olan bir dizüstü de alabiliyorum. Bilemedim yani dizüstü daha avantajlı olacak gibi, upgrade mümkün olmasa da beni 3-4 yıl kadar idare etmesi yeterli olacaktır sonrasında masaüstü için ortam oluşur diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Masaüstü Hazır Sistem Kasa
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam biraz bakındım da şöyle bir şey çıktı ortaya:

ASUS H170I-PLUS D3 Mini ITX INTEL Z170, DDR3, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.0, D-SUB, DVI, HDMI, DisplayPort mini ITX Anakart

INTEL Core i7-6700K Skylake 4.00GHz, 8MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151

GSKILL F4-2400C15D-16GVR G.SKILL RipjawsV DDR4-2400Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek

WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

OCZ TRN150-25SAT3-240 Trion 150 2.5 240GB SSD SATA 6.0Gb/s, 550-520MB/s SSD sabitdisk

CORSAIR CC-9011061-WW Graphite 380T USB3.0 Portable Mini ITX Güç kaynaksız Siyah Kasa

ZALMAN ZM700-LX 700W 80+ PSU

Bu şekilde 3400 TL + Ekran kartı olacak bir şey oldu inventusta. Üstüne bir de soğutucu eklemem gerekecek. Monitör için bütçeyi aşıyorum biraz. Fakat değer mi diye düşünüyorum şu an? Bunun yerine Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ, 6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX970M, 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2133MHz , 240 GB SSD + 1 TB HDD, FHD ekranı olan bir dizüstü de alabiliyorum. Bilemedim yani dizüstü daha avantajlı olacak gibi, upgrade mümkün olmasa da beni 3-4 yıl kadar idare etmesi yeterli olacaktır sonrasında masaüstü için ortam oluşur diye düşünüyorum.

Güzel sistem olmuş yalnız anakart DDR4 desteklemiyor

DDR3 ve DDR3L destekliyor  Mini-ITX Kasa üzerine sağlam sistem kurmak

• Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Fark ettim hocam sağ ol. Onun yerine MSI Z170I GAMING PRO AC Mini ITX INTEL Z170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DisplayPort, Wi-Fi mini ITX Anakart şunu düşündüm.

• Thermaltake core v1 kullaniyorum. Kasa gayet genis ve hacimli guzelde sogutmasi mevcut.

Z170 anakart ve i7 6700k ile yada bendeki gibi h110 anakart ve i7 6700 ile 16 yada 32 gb ram ile sistem toplarsiniz. Kasanin psu ve kablolari icin yeterince alani mevcut, modulee psu gibi bir sartiniz yok o kisma butceye gore karar verirsiniz.

2 adet ssd, 2 adet normal hdd takabilme imkani var.

28 cm uzunlukta ekran kartina musade ediyor.

Mantikli dusunup bu sekilde hareket ederseniz o butceye kucuk bir canavar toplanir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci: Intel i5 6600K 3.5 GHz Soket 1151

Anakart: ASUS Z170-A DDR4 3400 MHz (O.C.) Soket 1151

RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB DDR4 2666 MHz CL15

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: OCZ Trion 150 240 GB SATA 3.0 (550 MB O. / 520 MB Y.)

Kasa: Corsair Carbide SPEC-02 MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 675 Watt)

İşlemci Soğutucu: Dark Aqua Force W120 Intel / AMD Su Soğutma

TOPLAM: 2670 lira..www.eksenbilgisayar.com Bu sistemin yanına da GTX 1070 ekran kartı ve 1 ms güzel bir monitör alırsan, keyifle oynarsın.. :)
  • imzamdaki konuya bakarsanız benim de öyle bir projem olduğunu göreceksiniz, konuyu uzun zamandır güncellemiyorum kusura bakmayın

• Boyutları hoşuna giderse imzamdaki kasaya bakabilirsin, kendini mini-itx'le kısıtlaman da gerekmez böylece.
  • Üstat masaüstü alman daha mantıklı olur sonuçta mühendislik okuyorsun ve ileriye dönük render alman gerekebilir. Vatan bilgisayaradan toplandığında fiyat şu şekilde çıkıyor ve yazdığım kasanın en önemli özelliği ufak olmasına rağmen herşeyi içerisine sığdırabiliyorsun. Boyut konusunda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. bunların haricinde üniversitede olacağın için wifi internete de ihtiyacın olabilir bu yüzden airties 2610 kablosuz ac wifi adabtör tavsiye ederim. Kampanyada şuanda ve 130 TL den 59 TL'ye düştü alabileceklerin arasında en iyisidir diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jquair -- 17 Mayıs 2016; 17:42:08 >

• Jquair kullanıcısına yanıt
    Hocam ileride render alman gerekebilir demişsin, benzer bütçedeki bir notebook karşılamaz mı ihtiyacımı? Çünkü donanım olarak yazdığınız sistemle birebir cihazlar var. Bir de sıkıntı yer kaplaması değil taşınabilmesi açıkçası. Yani bavulda maximum Thermaltake Core v1 veya Corsair'in 1-2 modeli gibi bir şey taşıyabilirim ama normal Mid Tower bir kasa taşıyamam sanırım. Gerçi yılda 4-5 kere bu taşıma ihtiyacım olacak gibi illa bulunur bir çaresi çok dert etmiyorum onu. Sadece, notebook daha mı çok işime gelir bunu düşünmeye başladım çünkü donanım olarak toplayacağım sistemle aynı performansı verebilecek dizüstü cihazlar var gibi aynı fiyatlarda.
    Aynı fiyata aynı performansı verecek laptop bulabileceğini sanmıyorum hocam.
    İşini görecek laptop bulabilirsin, seni yarı yolda bırakmaz tabi. Ama performans olarak aynı olacaklarını sanmam.
    Beklentin eğer, en iyi grafik kalitesinde yüksek fps ise masaüstünden vazgeçme. Ayrıca masaüstün eskidi mi, ufak bir bütçeyle yeni parçalar aldın tamamsın.
    Laptop'da o imkanın çok kısıtlı maalesef. Ben de öğrenciyim ve gaming laptop kullandım daha önce, masadan hiç kaldırmadım izi çıkmıştı artık. Zaten ağır cihazlar, öyle bir orada bir orada oynanmıyor laptopla da. Masaüstü sadece sene sonlarında taşınırken sıkıntı, onda da bir arkadaşın,yakının seni arabayla bırakabilir bir yerlere, en olmadı taksiye binersin.
    Eğer kutuları atmazsan (ki atmamalısın) bilgisayarını güvenle taşıyabilirsin.
    Cube kasa kullanacaksan en büyük derdin monitör zaten . Onun da kutuyu saklarsan hiç sıkıntı yok.

• ozi2708 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam görüşler için. Senede minimum 4 kere taşımam gerekecek gibi uçakla. Sıkıntı gibi masaüstü. Gerçi illa bulunur bir çaresi 1 büyük bavul bilgisayar için ayarlanır.

Notebook konusuna gelince i7 6700K, GTX 970 üzerine kurulan SSD, monitör vs dahil bir sistem 5k civarına gelirken aynı fiyatta 970M, 6700HQ gibi SSD vs dahil bir Monster bilgisayar da aynı fiyatta. Sadece işlemci ve ekran kartının mobil versiyon olmasının farkı var fakat o da ne kadar etkiler bilmiyorum. Upgrade konusunda haklısınız ama notebook bana 3 4 yıl civarı dayansa bölüm sonrasında masaüstüne geçerim herhalde

Sömestrda taşımayı düşündüğün için 4 kez dedin sanırım
    Sana bir de sistem topladım resim ekleyeceğim
    Vereceğim iki linkte de iki sistem arasındaki işlemci ve ekran kartı farklarını görebilirsin
    i5 6600k vs i7 6700HQ
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-6700HQ-vs-Intel-Core-i5-6600K
    GTX 970 vs GTX 970M
    http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-970M-vs-GeForce-GTX-970

970 970m'e göre yaklaşık %50 fazla fps veriyor

Taşıma açısından dediğin gibi notebooklar daha iyi bunun haricinde bazı notebooklarda iç parça donanımlarınıda değiştirebiliyorsun fakat birçok notebook ne olursa olsun soğutma olarak yeterli soğutmayı sağlayamaz. Sana söylediğim kasa normal bir midtowerdan daha ufak bir kasa gözle gördüğünde anlarsın zaten ne demek istediğimi. Bu arada herkes 6. Nesil yazmış ama ben özellikle 4. Nesilde ısrar ediyorum. 4. nesil performans olarak birazda olsa daha iyi 6. nesil muadiline nazaran
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Aynen 4.nesil konusunda haklısınız hocam ancak daha 6.nesilin ilk işlemcileri bunlar.
    Bence 6. nesil dizmenin avantajı şu, önümüzdeki günlerde atıyorum bir 6690K işlemci çıktığında sadece işlemci değiştirirsiniz.
    Ancak 4.nesil bir sistemde anakart elinizde patlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.