Ben Vestel midi fırın kullanıyorum. Çok memnunum. Izgara balığından böreğine, dolmasından etine kadar her türlü yemeği yapıyorum fırında, tam kıvamında pişiriyor. Bazı fırınların ısı ayarları çok yüksek olup pişirmeden kavuruverir yemekleri, Vestel'de böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Özellikle et yemeklerini yaparken tepsiyi alüminyum folyo ile kapatıyorum, hiç kuruma olmadan pişiriyorum. Vestel iyidir, fiyatı da 219 TL görünüyor internette.
Alüminyum folyoya sarılı yemek nasıl kuruyacak merak ettim valla
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
Ben Vestel midi fırın kullanıyorum. Çok memnunum. Izgara balığından böreğine, dolmasından etine kadar her türlü yemeği yapıyorum fırında, tam kıvamında pişiriyor. Bazı fırınların ısı ayarları çok yüksek olup pişirmeden kavuruverir yemekleri, Vestel'de böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Özellikle et yemeklerini yaparken tepsiyi alüminyum folyo ile kapatıyorum, hiç kuruma olmadan pişiriyorum. Vestel iyidir, fiyatı da 219 TL görünüyor internette.
Alüminyum folyoya sarılı yemek nasıl kuruyacak merak ettim valla
Et yemeği kurumasın diye tepsiyi alüminyum folyo ile sarıyorum komik olan ne? :)
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
Ben Vestel midi fırın kullanıyorum. Çok memnunum. Izgara balığından böreğine, dolmasından etine kadar her türlü yemeği yapıyorum fırında, tam kıvamında pişiriyor. Bazı fırınların ısı ayarları çok yüksek olup pişirmeden kavuruverir yemekleri, Vestel'de böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Özellikle et yemeklerini yaparken tepsiyi alüminyum folyo ile kapatıyorum, hiç kuruma olmadan pişiriyorum. Vestel iyidir, fiyatı da 219 TL görünüyor internette.
Alüminyum folyoya sarılı yemek nasıl kuruyacak merak ettim valla
Et yemeği kurumasın diye tepsiyi alüminyum folyo ile sarıyorum komik olan ne? :)
alüminyum folyoya sarılıysa zaten buharı dışarı çok zor verir ne yaparsan yap zor kurutursun o yemeği ondan
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
Ben Vestel midi fırın kullanıyorum. Çok memnunum. Izgara balığından böreğine, dolmasından etine kadar her türlü yemeği yapıyorum fırında, tam kıvamında pişiriyor. Bazı fırınların ısı ayarları çok yüksek olup pişirmeden kavuruverir yemekleri, Vestel'de böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Özellikle et yemeklerini yaparken tepsiyi alüminyum folyo ile kapatıyorum, hiç kuruma olmadan pişiriyorum. Vestel iyidir, fiyatı da 219 TL görünüyor internette.
Alüminyum folyoya sarılı yemek nasıl kuruyacak merak ettim valla
Et yemeği kurumasın diye tepsiyi alüminyum folyo ile sarıyorum komik olan ne? :)
alüminyum folyoya sarılıysa zaten buharı dışarı çok zor verir ne yaparsan yap zor kurutursun o yemeği ondan
Yazımın içinde küçük bir pişirme önerisi verdim sadece. Bu folyo yöntemi her fırın için geçerli bir öneriden ibaret. Vestel'in bence farkı, ısı ayarının tam kıvamında olması. Daha önceki fırınımın Blue House'tu ve ısı ayarı çok yüksekti, dışı kavruluveriyordu içi çiğ kalıyordu yemeklerimin, sırf ette değil, dolmalarda da aynı sorunu yaşadım. Pirinçler tıkır tıkır kaldı, dışı yandı biberlerin. O fırında alüminyum folyo da kar etmedi, yemeklerimin tadı tuzu kalmadı, 3-4 ay kullanıp attım fırını. Vestelde bu sorunla karşılaşmadım. Lezzet arttırmak için, etin daha bir lokum kıvamında olması için alüminyum folyo ile kapatırsan daha iyi sonuç alırsın diye öneride bulundum. Kapatmasan da kavurup yakmıyor diğer fırınım gibi ama ben çok pişmiş etten hoşlanıyorum. Hayır yani öneride bulunmasa mıydım ? Yemekten iyi mi anlıyorsunuz bilemiyorum da sonuçta burası bir yemek sitesi değil ve biz hünerlerimizi konuşturup yarışmak için burda değiliz ki birbirimizi refüze etmekle uğraşalım değil mi!
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
quote:
Orijinalden alıntı: omayra
Ben Vestel midi fırın kullanıyorum. Çok memnunum. Izgara balığından böreğine, dolmasından etine kadar her türlü yemeği yapıyorum fırında, tam kıvamında pişiriyor. Bazı fırınların ısı ayarları çok yüksek olup pişirmeden kavuruverir yemekleri, Vestel'de böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Özellikle et yemeklerini yaparken tepsiyi alüminyum folyo ile kapatıyorum, hiç kuruma olmadan pişiriyorum. Vestel iyidir, fiyatı da 219 TL görünüyor internette.
Alüminyum folyoya sarılı yemek nasıl kuruyacak merak ettim valla
Et yemeği kurumasın diye tepsiyi alüminyum folyo ile sarıyorum komik olan ne? :)
alüminyum folyoya sarılıysa zaten buharı dışarı çok zor verir ne yaparsan yap zor kurutursun o yemeği ondan
Yazımın içinde küçük bir pişirme önerisi verdim sadece. Bu folyo yöntemi her fırın için geçerli bir öneriden ibaret. Vestel'in bence farkı, ısı ayarının tam kıvamında olması. Daha önceki fırınımın Blue House'tu ve ısı ayarı çok yüksekti, dışı kavruluveriyordu içi çiğ kalıyordu yemeklerimin, sırf ette değil, dolmalarda da aynı sorunu yaşadım. Pirinçler tıkır tıkır kaldı, dışı yandı biberlerin. O fırında alüminyum folyo da kar etmedi, yemeklerimin tadı tuzu kalmadı, 3-4 ay kullanıp attım fırını. Vestelde bu sorunla karşılaşmadım. Lezzet arttırmak için, etin daha bir lokum kıvamında olması için alüminyum folyo ile kapatırsan daha iyi sonuç alırsın diye öneride bulundum. Kapatmasan da kavurup yakmıyor diğer fırınım gibi ama ben çok pişmiş etten hoşlanıyorum. Hayır yani öneride bulunmasa mıydım ? Yemekten iyi mi anlıyorsunuz bilemiyorum da sonuçta burası bir yemek sitesi değil ve biz hünerlerimizi konuşturup yarışmak için burda değiliz ki birbirimizi refüze etmekle uğraşalım değil mi!