Merhabalar ben Minecraft for Windows 10 başlangıç koleksiyonu satın aldım ve RTX modunu açmak istiyorum. Ekran kartım 2060 Super işlemci AMD Ryzen 5 3600, ama ne kadar uğraşsam da beceremedim. Oyun içindeki markette NVIDIA'nın dünyaları gözükmüyor. RTX yazınca çıkan bir dünyayı indirdim ama modu açamıyorum. İnternetten Muddle RTX gibi bir şey indirdim ama oyunda dünyaya eklediğimde "raytraced" desteklenmiyor diyor. Ne yapmam lazım? Lütfen yardım edin. |
Minecraft RTX Modu Açma Sorunlarını Giderme
Minecraft RTX modunu açmakta zorlanıyorsan, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeye çalışabilirsin:
Grafik Kartı Gereksinimlerini Kontrol Et: RTX modu için NVIDIA RTX 2060 veya daha üstü bir grafik kartı gerekir. Grafik kartının sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
Minecraft RTX'i Etkinleştir: Minecraft başlatıcısında "Ayarlar"a git. "Video Ayarları" sekmesine tıkla ve "RTX Kapalı" seçeneğini "RTX Açık" olarak değiştir.
NVIDIA Denetim Masasını Kullan: Windows arama çubuğuna "NVIDIA Denetim Masası" yaz ve uygulamayı aç. "3D Ayarları" sekmesine git ve "Program Ayarları"nı seç. Minecraft'ı listeden bul ve "Tercih Edilen Grafik İşlemcisi"ni "Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi" olarak ayarla.
Java'yı Güncelle: Minecraft RTX, Java 16 veya daha yüksek sürümünü gerektirir. Bilgisayarında yüklü olan Java sürümünü kontrol et ve gerekirse güncelle.
Minecraft'ı Yeniden Yükle: Tüm sorun giderme adımlarını denediysen ve hala RTX modunu açamıyorsan, Minecraft'ı yeniden yüklemeyi dene.
Bu adımları uyguladıktan sonra Minecraft RTX modunu açmayı dene. Sorun devam ediyorsa, NVIDIA veya Mojang desteğine başvurman gerekebilir.